طرز تهیه لوبیا پلو با مرغ و نکاتی برای طبخ آن

به گزارش پزشکی مدرن، لوبیا پلو با مرغ از ترکیب لوبیا سبز با مرغ و برنج تهیه می گردد. لوبیا پلو را معمولا با گوشت چرخ نموده یا گوشت تکه ای طبخ می کنیم، اما می توان آن را با گوشت مرغ نیز تهیه نموده و از طعمی جدید و خوشمزه لذت برد.

طرز تهیه لوبیا پلو با مرغ و نکاتی برای طبخ آن

خبرنگاران | سرویس آشپزی - اگر تمایل چندانی به خوردن گوشت قرمز ندارید و یا به دلیل بیماری هایی مانند نقرس، نمی توانید این نوع گوشت را بهره ببرید، می توانید آن را با سایر انواع گوشت جایگزین نمایید. البته گوشت سفید نسبت به گوشت قرمز سالم تر است، از این رو پزشکان توصیه می نمایند که آن را در برنامه غذایی خود قرار دهید و غذای مطبوعی چون لوبیا پلو را با مرغ طبخ نمایید.

مواد لازم برای تهیه لوبیا پلو با مرغ

به منظور تهیه این غذا برای چهار نفر، به دو الی دو و نیم ساعت زمان و مواد اولیه ای که در ادامه ذکر می گردد، نیاز خواهید داشت.

مواد لازم
برنج500 گرم
سینه مرغ300 گرم
لوبیا سبز200 گرم
پیازیک عدد عظیم
رب گوجه فرنگی2 قاشق غذاخوری
زعفران دم نموده2 قاشق غذاخوری
دارچین، زردچوبه، پودر سیر و نمکبه میزان لازم

چند نکته:

  • در صورت تمایل می توانید زعفران را حذف کنید و مقدار بیشتری زردچوبه به کار ببرید.

  • حتما برنج را از چند ساعت قبل خیس کنید و مقداری نمک به آن اضافه نمایید.
  • پودر سیر باعث می گردد که بوی بد مرغ گرفته گردد، در عین حال غذا پس از پخت، بوی سیر نیز نخواهد داشت.

طرز تهیه لوبیا پلو با مرغ

  1. پیاز را نگینی خرد و سرخ کنید تا طلایی گردد.
  2. لوبیا را بشویید و خرد کنید. ترجیحا طول تکه های لوبیا دو سانتیمتر باشد تا در هنگام پخت بیش از اندازه کوچک نگردد.

  3. لوبیا را با مقداری روغن اندکی تفت دهید تا در مابقی مراحل پخت، له نگردد.
  4. مرغ را خرد نموده و بشویید. توجه داشته باشید که تکه های مرغ نباید خیلی کوچک باشند.
  5. مرغ را پس از شستن در آبکش قرار دهید تا آب اضافی آن گرفته گردد.
  6. مقداری روغن در ماهیتابه بریزید و مرغ را اضافه کنید.
  7. پیاز طلایی شده، فلفل سیاه یا قرمز، پودر سیر و زردچوبه را به مرغ اضافه کنید. آنقدر تفت دهید که آب مرغ گرفته شده و رنگ آن تغییر کند.
  8. اکنون لوبیا را به مرغ اضافه نموده و نصف لیون آب بیفزایید.
  9. اجازه دهید مرغ و لوبیا بپزند و آب آنها تبخیر گردد.
  10. سپس رب گوجه فرنگی را نیز به مایه لوبیا پلو با مرغ اضافه کنید.
  11. در پایان دارچین و زعفران را اضافه نموده و مایه را از روی حرارت بردارید.
  12. برنج را آبکش کنید. در یک قابلمه مقداری روغن بریزید و نان یا سیب زمینی ورقه شده قرار دهید، یک لایه برنج کف قابلمه اضافه کنید و مقداری از مایه ای که آماده نموده بودید را در لایه بعد قرار دهید و به همین ترتیب پیش بروید تا برنج و مایه تمام گردد.

  13. قابلمه را روی حرارت ملایم شعله اجاق گاز قرار دهید و درب آن را ببندید. استفاده از دم کنی را از قلم نیاندازید.
  14. پس از 10 دقیقه، یک شعله پخش کن روی شعله اجاق گاز قرار دهید و صبر کنید تا برنج کاملا دم بکشد.

لوبیا پلو با مرغ آماده است، آن را در دیس بکشد و سرو کنید. در کنار این غذا می توانید از سالاد شیرای و ترشی هایی نظیر ترشی لیته و ... بهره ببرید. ترکیب رنگ سبز لوبیا و رنگ قرمز رب گوجه که با زعفران مخلوط شده است، آنقدر ظاهر این غذا را بی نظیر می نماید که به هیچ تزیینی نیاز نیست.

چند نکته

  • برای آبکش کردن برنج، ابتدا باید در یک قابلمه مقداری آب بریزید و روی حرارت قرار دهید تا به جوش آید و دو قاشق غذاخوری روغن به آن اضافه کنید. سپس آب و نمکی که برنج را در آن خیس نموده بودید دور بریزید و برنج را به آب جوش اضافه کنید. صبر کنید تا مغز برنج نرم گردد، سپس آن را در آبکش بریزید و مقداری آب گرم روی برنج بریزید تا نشاسته اضافه آن گرفته گردد.
  • رب گوجه فرنگی به غذا رنگ و طعم می دهد، اما رنگ رب گوجه ها با یکدیگر متفاوت است. بنابراین محتمل است به مقدار کمتر یا بیشتری از این ماده غذایی نیاز داشته باشید.

  • در صورت تمایل لوبیاها را اریب برش بزنید تا در غذا زیباتر باشند.
  • دارچین و زعفران به حرارت مستقیم نیاز ندارند، به همین دلیل هنگامی که آن ها را به مایه اضافه کردید، بلافاصله از روی حرارت بردارید تا عطر و طعم خود را حفظ نمایند و هنگام دم کشیدن برنج، باعث خوش طعم شدن غذا شوند.

  • در صورت تمایل می توانید رب گوجه فرنگی را حذف کنید و مقدار زعفران را افزایش دهید.

با روش هایی به همین سادگی می توانید در غذا هایی که همیشه می خوریم، تنوع ایجاد کنید و مزه جدیدی را به آن ها بدهید. گوشت سفید هم هزینه کمتری دارد و هم سالم تر است، بنابراین بد نیست اگر قصد تهیه این غذا را دارید، لوبیا پلو با مرغ را تهیه کنید. این غذا حتی برای میهمانی ها نیز مناسب است. گوشت مرغ حاوی پروتئین زیادی است و در عین حال نسبت به گوشت قرمز چربی کمتری دارد. علاوه بر این، گوشت مرغ حاوی مقادیر قابل توجهی از ویتامین B3 و سلنیوم است. وجود ویتامین B3 به پیشگیری از ابتلا به بیماری هایی نظیر آلزایمر و سرطان یاری می نماید. البته این بدان معنا نیست که گوشت قرمز را حذف کنید، بلکه در استفاده از آن نباید زیاده روی کنید. طرز تهیه لوبیا پلو شیرازی را نیز در سایت خبرنگاران می توانید بخوانید.

منبع: ستاره
انتشار: 17 اسفند 1399 بروزرسانی: 17 اسفند 1399 گردآورنده: diabetesngo.ir شناسه مطلب: 520

به "طرز تهیه لوبیا پلو با مرغ و نکاتی برای طبخ آن" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه لوبیا پلو با مرغ و نکاتی برای طبخ آن"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید