معروف ترین و خوشمزه ترین غذاهای ایرانی که باید در سفر امتحان کنید

به گزارش پزشکی مدرن، بدون شک غذا خوردن یکی از لذت بخش ترین قسمت های سفر به شمار میرود، پس غذاهای بسیار خوشمزه ایرانی نظیر میرزاقاسمی، باقالی قاتوق، کلم پلو و... را از دست ندهید.

معروف ترین و خوشمزه ترین غذاهای ایرانی که باید در سفر امتحان کنید

ایران یکی از مقاصد گردشگری جهان است که در آن با لذیذترین غذاها از انواع کباب ها تا انواع خورش های خوشمزه از گردشگران پذیرایی می نماید. طعم و تنوع بی نظیر غذاهای ایرانی، تجربه ای لذت بخش و فراموش نشدنی را برای گردشگران داخلی و خارجی رقم می زند. از معروف ترین غذاهای ایرانی می توان به کباب اشاره نمود که یک غذای ملی به شمار می رود، هرچند که به شکل های مختلفی در نقاط مختلف کشور طبخ و سرو می گردد.

اما این همه ماجرا نیست و غذاهای محلی متنوعی در شهرهای ایران تهیه می شوند که خوردن آن ها را در سفرهای ایرانگردی تان به شما توصیه می کنیم. ضمناً شما می توانید لیست ده ها تور از آژانس های معتبر کشور را در خبرنگاران مشاهده و از میان آن ها مقرون به صرفه ترین تور ایرانگردی را پیدا کنید. برای اینکه بدانید غذاهای معروف برخی از شهرهای زیبای ایران کدامند، با ما همراه باشید.

میرزاقنامی، گیلان

عطر و بوی میرزاقنامی به خودی خود وسوسه انگیز است. محتویات این غذای گیاهی شامل تعدادی سیر، بادمجان کبابی له شده، گوجه فرنگی، نمک، فلفل و زردچوبه می گردد. تخم مرغ را نیز در نهایت به این ترکیب اضافه می نمایند، هرچند برای اینکه یک غذای کاملا گیاهی داشته باشید، می توانیم تخم مرغ را حذف کنید. طعم دودی میرزا قنامی باعث شده است که این غذا در زمره طعم های تکراری قرار نگیرد. باوجودی که میرزاقنامی را به عنوان پیش غذا سرو می نمایند، اما این غذا به حدی لذیذ است که همراه با نان یا برنج، یک وعده غذای اصلی محسوب می گردد.

میرزا قنامی به وسیله محمدقنام خان والی حاکم رشت در زمان ناصرالدین شاه، ابداع شد و به وسیله او توسعه یافت و به نام او نیز نام گذاری شد. میرزا قنامی در گیلان معمولا با برنج سرو می گردد؛ اما اخیراً سرو آن با نان نیز رایج شده است.

باقالی قاتوق، گیلان و مازندران

شاید باورش سخت باشد که بتوان با باقالی یک غذای بسیار لذیذ تهیه کرد، اما باقالی قاتوق نظر شما را تغییر خواهد داد. باقالی قاتوق از خورش های بسیار مشهور خطه شمال است که با ترکیب پاچ باقلا (نام دیگر: لوبیای کشاورزی) شوید، سیر و تخم مرغ تهیه می گردد. شاید تابه حال در شمال کشور چنین لوبیاهایی را دیده باشید که برخلاف سایر حبوبات بدون پوست و به شکل خیس خورده و تازه فروخته می شوند. پاچ باقلا را پس از خیس خوردن به همراه شوید و سیر و ادویه در روغن تفت می دهند، با افزودن آب و پس از جا افتادن خورش، روی باقلا قاتق تخم مرغ می شنمایند. مردم گیلان خورش ها را در ظروف سفالی مخصوص این استان به نام گَمَج می پزند. این خورش لذیذ به همراه پلو سرو می گردد.

کلم پلو، شیراز

افراد زیادی از بوی کلم بیزارند، اما شاید اگر کلم پلوی شیرازی را امتحان نمایند، نظرشان تغییر کند. کلم پلو یکی از غذاهای محلی شیراز است که مردم سراسر ایران آن را می شناسند و طبخ هم می نمایند. این غذا با کلم قمری، برنج، پیاز، گوشت چرخ نموده، آرد نخودچی و سبزی (شوید، تره، ریحان و ترخون) پخته می گردد. روی این غذا را با گوشت قلقلی تزیین می نمایند، هرچند افراد گیاه خوار می توانند این ماده غذایی را حذف نمایند. این غذا به لحاظ ارزش غذایی هم کیفیت بالایی دارد و بسیار مغذی است. شیرازی ها این غذا را با سالاد شیرازی و سبزی خوردن مصرف می نمایند.

بریانی، اصفهان

بریانی اصفهان هم از آن دسته غذاهایی است که بعید است بخورید و عاشقش نشوید. بریانی از گوشت، جگر سفید، پیاز، روغن، دارچین، نعنا خشک، زعفران و کشک تهیه می گردد. برای سرخ کردن بریانی از کفگیر مخصوص بریانی اصفهان استفاده می نمایند. از مهم ترین نکات برای تهیه یک بریانی اعلا اضافه کردن ادویه های اصفهانی و چگونگی پخت گوشت با ظرف و اجاق ویژه است. اغلب برشی از نارنج یا لیموی تازه به همراه ریحان، دوغ محلی و برشی از پیاز همراه با این غذا سرو می گردد؛ اما از مهم ترین نکته برای لذیذتر شدن این غذا استفاده از نان سنگک است.

بریانی آن قدر معروف و محبوب است که در بقیه شهرها هم شناخته شده است و پخته می گردد؛ اما واضح است که برترین بریانی را باید در رستوران های سنتی اصفهان بخورید. یکی از معروف ترین و برترین رستوران های اصفهان، رستوران بریانی اعظم است که مردم برای خوردن بریانی جلوی آن صف می کشند. با توجه به اینکه این رستوران در مجاورت رودخانه قرار گرفته است، می توانید بعد از صرف غذا قدمی در کنار رودخانه و پل های معروف آن بزنید.

آش شولی، یزد

غیرممکن است به خانه یک یزدی بروید و او آش شولی برای شما سرو نکند. افراد گیاه خوار عاشق این آش می شوند چراکه مملو از سبزیجات است. این غذا از معروف ترین غذاهای سنتی در استان یزد به شمار می رود که غذایی بسیار ساده و با روش طبخی آسان که در عین بی آلایشی از طعمی لذیذ نیز برخوردار است. چاشنی اصلی این آش سرکه است که در نبود آن می توان از رب انار نیز استفاده کرد. مردم استان یزد این خوراک مقوی را با استفاده از سبزی آش (اسفناج، شوید، تره، جعفری، شنبلیله) چغندر، پیاز، آرد، نعنا، عدس، روغن، نمک، زرچوبه، سرکه و در صورت لزوم، رب انار تهیه می نمایند. با اینکه آش شولی خانگی طعم دیگری دارد و بسیار خوشمزه است، اما گردشگران می توانند این آش لذیذ را در رستوران هتل جاده ابریشم نیز با همان طعم و مزه میل نمایند.

کوفته، تبریز

کوفته تبریزی معروف ترین غذای تبریز است که به علت محبوبیت بسیاری که دارد در بقیه منطقه ها ایران نیز پخته می گردد. اما مسلماً برای خوردن کوفته تبریزی اصیل باید به تبریز سفر کنید. در گذشته برای تهیه کوفته، گوشت را در هاون سنگی می کوبیدند و سپس سبزیجات و لپه را به آن اضافه می کردند. اما امروزه بیشتر از گوشت چرخ نموده به همراه برنج، پیاز، لپه و ادویه های مختلف برای تهیه این غذا استفاده می نمایند. این مواد را به شکلی خمیر درمی آورند و در آخر هم گردو، آلو، پیاز سرخ شده، زرشک و برخی ها هم تخم مرغ داخل آن می گذارند و در سسی که از رب گوجه فرنگی و آب و زعفران تهیه شده، می پزند. معمولا کوفته ها را با پیاز سرخ شده، زرشک و گردو تزیین نموده و نوش جان می نمایند. سس غذا را به صورت جداگانه سرو می نمایند که با نان خورده می گردد، سپس کوفته ها را سرو می نمایند که همراه با ترشی یا یک بشقاب سبزی خوردن و البته نان میل می گردد.

بز قورمه، کرمان

بز قورمه با این نام عجیب، یکی از غذاهای خوشمزه استان کرمان محسوب می گردد که به علت وجود گوشت بزغاله در ترکیب مواد اولیه اش آن را به این نام نامیده اند. این غذای لذیذ از موادی همانند نخود، پیاز، سیر، گوشت بز بدون استخوان، کشک، زعفران، نعنا داغ، نمک، فلفل و زردچوبه تهیه می گردد. به علت اینکه باید از شب قبل حبوبات را خیس کنید، مدت پخت آن طولانی است. مردم کرمان این غذای سنتی را هم با برنج و هم با نان سرو می نمایند. اگر در پی خورش سنتی بسیار متفاوت و خوشمزه ای هستید، بز قورمه را امتحان کنید که به عقیده بسیاری طعمی فوق العاده دارد. این غذا بسیار شبیه به گوشت کوبیده آبگوشت است، فقط آن را با کشک و نان سرو می نمایند. یکی از برترین مکان ها برای چشیدن این غذای خوشمزه، رستوران باغ شازده است.

قلیه ماهی، جنوب

شاید بتوان قلیه ماهی را مشهورترین و پرطرفدارترین غذای جنوبی نامید؛ در واقع این غذا با اندکی تفاوت در مواد اولیه، در استان های خوزستان، بوشهر، هرمزگان و سیستان و بلوچستان طبخ می گردد. البته این غذا در شمال و جنوب کشور به شیوه های متفاوتی طبخ می گردد. بدیهی است که دستور پخت جنوبی این غذا هم طعمی متفاوت نسبت به روش های دیگر دارد. محتویات اصلی این غذا شامل ماهی، سبزی قلیه (گشنیز و شنبلیله)، تمر هندی، پیاز، ادویه جات (نمک، زردچوبه و فلفل) و آرد گندم می گردد.

برترین نوع ماهی برای پخت این غذا سنگسر، هامور، شیر و سرخو است. یکی از نکته های مهم در طبخ قلیه ماهی مخلوط کردن آرد و تمبر هندی باهم است. در جنوب معمولا این غذا را که آماده کردن آن موقع کمی می برد، به همراه للک یا شکر پلو میل می نمایند که البته طعم تند و ترشان در کنار پلوهای شیرین ترکیبی مناسب می سازد، اما شما می توانید از پلوی ساده یا زعفرانی هم بهره ببرید. ایرانی ها طبع غذاها را سرد یا گرم می دانند، در این غذا وجود ماهی و سبزیجات طبع این غذا را سرد می نماید، به همین علت این غذا را معمولا با سیر ترشی سرو می نمایند تا آن را متعادل کند.

کباب شیشلیک، مشهد

شیشلیک نوعی کباب و یکی از غذاهای گران قیمت و سنتی در کشورهای ایران، شوروی سابق، مغولستان و بخش هایی از اروپای مرکزی محسوب می گردد. در ایران اما روش های پخت مخصوص خود را دارد و یکی از غذاهای معروف شهر مشهد به شمار میرود. شیشلیک شاندیز با شهرتی جهانی، از شش تکه گوشت راسته گوسفندی تهیه می گردد که طعم فوق العاده هم دارد. این غذا به حدی پرطرف دار و خوشمزه است که در نقاط زیادی از ایران، رستوران هایی به همین نام تاسیس شده اند و این نوع کباب را با روش طبخ مخصوص شهر شاندیز به دست مشتریان می رسانند.

البته شیشلیک در تمام ایران به روش های مختلفی آماده می گردد؛ اما در مشهد و شاندیز گوشت را به همراه دنده به سیخ می کشند. در تهیه کباب باید نکات زیادی را رعایت کرد تا گوشت آبدار و لذیذ بماند. گوشت، ماده اصلی برای تهیه این کباب لذیذ است، اما برای خوشمزه تر کردن و ترد کردن آن از ماست، زعفران، آبلیمو، روغن و فلفل استفاده می نمایند. بعلاوه در کنار آن گوجه فرنگی هم کباب می نمایند. شهر شاندیز و طرقبه حدود 30 دقیقه با شهر مشهد فاصله دارد و مملو از رستوران هایی است که این غذا را سرو می نمایند.

اگر برای سفر به مشهد و سایر شهرهای داخلی و خارجی در پی بلیط مقرون به صرفه هواپیما هستید همیشه می توانید به وسیله موتور جست و جوی پرواز خبرنگاران ، مقرون به صرفه ترین بلیط هواپیما به مقصد مورد نظر خود را یافته و از فروشنده های معتبر خرید کنید.

منبع: کجارو / theculturetrip.com
انتشار: 25 آذر 1403 بروزرسانی: 25 آذر 1403 گردآورنده: diabetesngo.ir شناسه مطلب: 1427

به "معروف ترین و خوشمزه ترین غذاهای ایرانی که باید در سفر امتحان کنید" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "معروف ترین و خوشمزه ترین غذاهای ایرانی که باید در سفر امتحان کنید"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید