طرز تهیه انواع غذاهای خوشمزه با اسفناج
به گزارش پزشکی مدرن، اسفناج از آن دست سبزیجاتی است که کمتر در رژیم غذایی افراد گنجانده می گردد؛ در حالی که می توان طیف وسیعی از غذاها و سالادها را با آن تهیه کرد.
اسفناج از جمله سبزیجاتی است که نه تنها به راحتی پخته می گردد و در دسترس است، بلکه می توان با آن غذا، پیش غذا و سالادهای متنوعی تهیه کرد و یک وعده غذای سالم و خوشمزه برای صبحانه، ناهار و شام تدارک دید. ترکیب اسفناج با انواع و اقسام پنیرها، سبزیجات و ادویه ها می تواند غذایی ایدئال با طعمی خارق العاده به وجود آورد که به خصوص برای بچه ها بدغذا و گیاه خوارها مناسب است.
اسفناج یک سبزی همه فن حریف به شمار میرود که نه تنها برای سلامتی بدن مناسب است، بلکه برای زیبایی پوست و لاغری نیز توصیه می گردد. در حقیقت اسفناج سرشار از ویتامین C، اسید فولیک، منیزیم، آهن، منگنز و ویتامین B2 است و گنجاندن آن در رژیم غذایی می تواند به کاهش خطر ابتلا به سرطان از جمله سرطان سینه و پروستات یاری کند. با این اوصاف نباید از این سبزی پرخاصیت غافل شد! برای آشنایی با غذاهای نو و مجذوب نماینده با اسفناج، این مقاله را از دست ندهید.
انواع خوراکی هایی که می توانید با اسفناج تهیه کنید:
- طرز تهیه انواع سالادها و مخلفات کنار غذا
- طرز تهیه انوع پاستا با اسفناج
- طرز تهیه انواع غذاهای مناسب بچه ها با اسفناج
- طرز تهیه انواع اسموتی با اسفناج
- طرز تهیه سایر غذاها با اسفناج
انواع سالادها و مخلفات کنار غذا
رایج ترین راه مصرف اسفناج، استفاده از آن در سالادهای ساده و مخلفات کنار غذا (سایددیش) است که به علت رنگ سبز مجذوب نمایندهش، گزینه ای عالی به شمار می رود.
چندین روش برای پخت اسفناج وجود دارد که از آن جمله می توان به بخارپز یا بلانچ کردن اشاره نمود؛ هرچند سریع ترین راه پخت آن، سرخ کردن اسفناج در مقدار کمی روغن است که برای این منظور فقط به اسفناج، تابه و یک قاشق احتیاج دارید. اسفناج حاوی مقدار زیادی آب است و به همین علت شاید بتوان سرخ کردن اسفناج را برترین دستورالعمل پخت آن دانست. با این کار مقداری از آب اسفناج گرفته می گردد، به خصوص که اگر بخواهید آن را برای لازانیا یا کیش بهره ببرید. در این روش پس از شستن اسفناج باید آن را روی حوله آشپزخانه قرار دهید تا تقریبا خشک گردد.
تابه ای روی حرارت میانه بگذارید و یک قاشق غذاخوری روغن در آن بریزید. حالا اسفناج را به تدریج به آن اضافه کنید و وقتی که نرم شد، مقدار دیگری اسفناج بیفزایید و دائم هم بزنید. زمانی که اسفناج ها نرم شدند، آماده است. آن را در بشقابی بریزید و پهن کنید تا بخار آن برود و خنک گردد. در ادامه اسفناج ها را فشار دهید تا آب اضافی آن گرفته گردد؛ اما خیلی خشک نگردد.
اگر به این اسفناج، نمک، آب لیموی تازه، کمی کره ذوب شده، مقدار کمی فلفل چیلی، پیاز و سیر سرخ شده یا هر طعم دهنده دیگری اضافه کنید، به تنهایی یک میان وعده یا مخلفات کنار غذا عالی محسوب می گردد.
سالاد اسفناج با سس کره قهوه ای
مواد لازم برای 4 نفر:
- پنج پیمانه اسفناج ریز
- یک چهارم پیمانه پنیر رنده شده پکورینو رومانو یا پنیر پارمزان
- یک چهارم فنجان گردوی بوداده
- یک تا دو عدد پیاز قرمز ترشی
- چهار قاشق غذاخوری کره
- یک قاشق چای خوری خردل
- یک قاشق چای خوری عسل
- یک قاشق غذاخوری سرکه بالزامیک
طرز تهیه سالاد اسفناج با سس کره قهوه ای
برگ های شسته و خشک شده اسفناج، گردو بوداده و پیاز ترشی را در یک کاسه با هم مخلوط کنید. کره بدون نمک را در تابه ای روی حرارت میانه قرار دهید تا ذوب گردد. سپس آن را تاحدی هم بزنید که به رنگ آن قهوه ای درآید؛ این فرایند حدود سه دقیقه طول می کشد. کره را از روی حرارت بردارید و تا داغ است، عسل، خردل و سرکه را به آن اضافه کنید و خوب هم بزنید تا یکدست شوند. این سس داغ را روی اسفناج بریزید و هم بزنید و سریع سرو کنید.
اسفناج خامه ای
اسفناج خامه ای شبیه بورانی به نظر می رسد؛ اما با این تفاوت که به خاطر استفاده از پنیر و شیر و خامه، طعم بسیار متفاوت و نوی پیدا می نماید. این خوراکی را می توانید با انواع پاستا نوش جان کنید.
مواد لازم برای 4 نفر:
- 300 گرم اسفناج ریز و تازه
- دو قاشق غذاخوری کره بدون نمک
- دو قاشق غذاخوری پیاز رنده شده
- دو قاشق چای خوری سیر خردشده
- دو قاشق غذاخوری آرد
- نصف پیمانه پنیر پارمزان رنده شده
- نصف پیمانه شیر
- نصف پیمانه خامه
- یک چهارم قاشق چای خوری جوز هندی رنده شده یا مقدار کمی پودر جوز هندی
- نصف قاشق چای خوری پودر خردل
- فلفل به مقدار لازم
- نصف قاشق چای خوری نمک
طرز تهیه اسفناج خامه ای
ابتدا اسفناج را بپزید و بعد آن را در آبکش بریزد و زیر آب سرد بگیرد تا خنک گردد. آبکش را تکان دهید تا آب اضافی آن برود و با دست فشار دهید تا آب آن گرفته گردد. برای تهیه سس خامه باید کره را در تابه ای روی حرارت میانه ذوب کنید. پیاز و سیر خردشده را اضافه کنید و یک دقیقه تفت دهید. سپس آرد را بیفزایید و به مدت سه دقیقه هم بزنید تا خامی آن گرفته گردد. شیر و خامه را مخلوط و به تابه اضافه کنید. این سس را مرتب هم بزنید تا جوش بیاید و به مقدار فرنی غلیظ گردد که حدود پنج دقیقه زمان می برد. حرارت را کم کنید و اجازه دهید تا سس برای دو دقیقه دیگر روی حرارت بماند. در این مرحله پنیر رنده شده و اسفناج را به سس اضافه کنید و هم بزنید. در نهایت نیز جوز هندی، پودر خردل، نمک و فلفل را در سس بریزید. در صورت تمایل می توانید مقداری شوید تازه خردشده به اسفناج خامه ای اضافه کنید تا طعم متفاوتی بگیرد.
خوراک اسفناج و نخود
خوراک اسفناج و نخود در کنار سیب زمینی پخته و پاستا بسیار خوشمزه می گردد. این خوراک ساده از ترکیب اسفناج و نخود تشکیل شده است که به آرامی با زنجبیل، سیر و پیاز در سسی از شیر نارگیل می پزد و در نهایت با آب لیمو مزه دار می گردد.
مواد لازم برای 4 نفر:
- دو قاشق چای خوری روغن
- یک عدد پیاز کوچک
- نصف پیمانه گوجه فرنگی خشک خردشده
- چهار حبه سیر بزرگ خردشده
- یک قاشق غذاخوری زنجبیل تازه رنده شده
- پوست رنده شده یک عدد لیموی بزرگ
- نمک و فلفل قرمز به مقدار لازم
- حدود 400 گرم نخود پخته
- 400 گرم اسفناج
- 250 گرم شیر نارگیل
- دو قاشق غذاخوری آب لیمو تازه
- یک قاشق چای خوری زنجبیل تازه رنده شده یا مقدار کمی پودر زنجبیل
طرز تهیه خوراک اسفناج و نخود
پیاز را در مقداری روغن تفت دهید تا طلایی و سبک گردد. گوجه فرنگی خشک خردشده، سیر، زنجبیل تازه، پوست لیمو و فلفل قرمز را اضافه کنید و برای حدود سه دقیقه حرارت دهید و مرتب هم بزنید. در این مرحله نخود پخته را اضافه کنید و در حدی تفت دهید که طلایی گردد و طعم و عطر سیر و پیاز به آن برود. سپس مقداری اسفناج به این مخلوط بیفزایید و هم بزنید تا نرم شده و حجم آن کم گردد. مجددا مقدار دیگری اسفناج اضافه کنید و هم بزنید. وقتی همه اسفناج ها را در تابه ریختید، شیر نارگیل و آب لیموی تازه را اضافه کنید. زمانی که این مایه آغاز به قل زدن کرد، حرارت را کم کنید تا برای 10 دقیقه دیگر بپزد. این سس داغ را روی سیب زمینی پخته شده یا کبابی بریزید و نوش جان کنید.
اسفناج خامه ای بدون خامه
برای تهیه اسفناج خامه ای که هیچ خامه ای نداشته باشد، می توانید از چندین ترفند بهره ببرید که ساده ترین آن، ریختن مقداری اسفناج پخته در غذاساز یا مخلوط کن است!
مواد لازم برای 4 تا 6 نفر:
- دو قاشق غذاخوری کره بدون نمک
- نصف یک عدد پیاز میانه ریز خردشده
- دو حبه سیر خردشده
- 700 گرم اسفناج ریز
- نمک و فلفل به مقدار لازم
طرز تهیه اسفناج خامه ای بدون خامه
کره را روی حرارت میانه ذوب کنید. سپس پیاز ریز خردشده را در آن بریزید، نمک بزنید و اجازه دهید تا در مدت زمان پنج دقیقه بپزد. گاهی اوقات آن را هم بزنید. حالا سیر خردشده و فلفل را بیفزایید و برای 30 ثانیه تفت دهید تا عطروبوی آن بلند گردد.
اسفناج را به تدریج اضافه کنید و هم بزنید تا اسفناج نرم گردد؛ بعد دسته دیگری از اسفناج را اضافه و مخلوط کنید. حالا تابه را از روی حرارت بردارید. نیمی از اسفناج را به مخلوط کن منتقل نموده و مخلوط کنید تا یکدست گردد. دوباره به تابه برگردانید و هم بزنید تا با مابقی اسفناج ترکیب گردد. در صورت احتیاج به آن نمک و فلفل بزنید.
سالاد اسفناج با سیب، پنیر و گردو
سالاد اسفناج با سیب، پنیر و گردو، خیلی سریع تهیه می گردد و لذت خوردن یک وعده ناهار یا شام را دوچندان می نماید.
مواد لازم برای 4 نفر:
- سه قاشق غذاخوری روغن زیتون
- دو قاشق غذاخوری سرکه سیب
- یک قاشق چای خوری پودر خردل
- نصف قاشق چای خوری عسل
- یک چهارم قاشق چای خوری نمک
- یک هشتم قاشق چای خوری فلفل سیاه
- 200 تا 300 گرم اسفناج ریز
- یک عدد سیب بزرگ خردشده
- چهار پیمانه پنیر فتا خردشده
- نصف پیمانه گردو تست شده و خردشده
طرز تهیه سالاد اسفناج با سیب، پنیر و گردو
روغن زیتون، سرکه سیب، خردل، عسل، نمک و فلفل را در یک کاسه بزرگ مخلوط کنید. اسفناج را به آن بیفزایید و به آرامی هم بزنید تا اسفناج به خوبی با این سس مخلوط گردد. سیب، پنیر فتا و گردو را اضافه کنید و دوباره به آرامی مخلوط و بلافاصله سرو کنید.
اسفناج با پنیر خامه ای
اسفناج با پنیر خامه ای از آن دست مخلفات مناسب برای کنار استیک و غذاهای گوشتی به شمار می رود که خیلی سریع حاضر می گردد.
مواد لازم برای 4 نفر:
- 300 تا 400 گرم اسفناج
- دو قاشق غذاخوری کره بدون نمک
- یک چهارم پیمانه پیاز ریز یا پیازچه
- دو تا سه حبه سیر بزرگ خردشده
- 150 تا 200 گرم پنیر خامه ای
- یک قاشق چای خوری نمک
- یک چهارم قاشق چای خوری فلفل قرمز
- فلفل سیاه به مقدار لازم
- دو قاشق غذاخوری آرد سوخاری
- دو قاشق غذاخوری پارمزان رنده شده
طرز تهیه اسفناج با پنیر خامه ای
اسفناج را بشویید و روی حوله آشپزخانه قرار دهید تا کاملا خشک گردد. کره را در قابلمه میانه روی حرارت میانه ذوب کنید. پیاز ریز خردشده را اضافه کنید و در حدی تفت دهید که طلایی گردد. در این مرحله سیر خردشده را بیفزایید و برای یک دقیقه حرارت دهید. اسفناج را کم کم در قابلمه بریزید و وقتی نرم شد، مقدار دیگری اضافه کنید و اجازه دهید که آب آن تبخیر گردد. سپس پنیر خامه ای، نمک، فلفل قرمز و فلفل سیاه را اضافه نموده و مخلوط کنید تا کاملا یکدست شوند. این مخلوط را به سینی فر منتقل کنید و روی آن آرد سوخاری و پارمزان رنده شده بریزید. سینی را در فری قرار دهید که از 15 دقیقه قبل روی دمای 180 درجه سانتی گراد گرم شده است تا پس از 10 تا 15 دقیقه روی آن طلایی گردد.
سالاد اسفناج و توت فرنگی
مواد لازم برای 4 نفر:
- 400 گرم توت فرنگی
- نصف پیمانه بادام زمینی
- 120 گرم پنیر بز یا پنیر فتا خردشده
- 200 تا 300 گرم اسفناج ریز
- دو تا چهار قاشق غذاخوری سس سیاه دانه
طرز تهیه سالاد اسفناج و توت فرنگی
توت فرنگی را خیلی نازک برش بزنید. اگر بادام زمینی بوداده نیست، آن را برای 10 دقیقه در فر قرار دهید تا رنگش قدری تیره شده و بوی خوشی از آن بلند گردد. اجازه دهید که بادام ها از حرارت بیفتند و بعد آن ها را در سالاد بهره ببرید. چند برش توت فرنگی، چند عدد بادام زمینی و مقداری پنیر را برای تزیین روی سالاد کنار بگذارید. اسفناج را در یک کاسه بزرگ بریزید و یک قاشق غذاخوری سس سیاه دانه به آن اضافه کنید و به آرامی هم بزنید. این سس را به تدریج به اسفناج اضافه کنید تاحدی که کل اسفناج را بپوشاند. در این مرحله نوبت به افزودن توت فرنگی، بادام زمینی و پنیر خردشده است. تمامی مواد را خوب با هم مخلوط کنید. در نهایت نیز سالاد را با توت فرنگی، بادام زمینی، پنیر و کمی سس سیاه دانه تزیین کنید.
طرز تهیه یک پیمانه سس سیاه دانه: یک چهارم پیمانه سرکه سفید و یک چهارم پیمانه شکر را خوب با هم مخلوط کنید تا شکر در آن حل گردد. یک عدد پیاز ریز رنده شده، یک تا دو قاشق غذاخوری سیاه دانه، نصف قاشق چای خوری نمک، دو قاشق چای خوری سس مایونز (اختیاری) و نصف قاشق چای خوری خردل را به آن اضافه و مخلوط کنید. در حین هم زدن نصف پیمانه روغن زیتون را کم کم در آن بریزید و مرتب هم بزنید تا ترکیب یکدستی به دست آید.
انوع پاستا با اسفناج
پاستا خامه ای با اسفناج
پاستا خامه ای با اسفناج و پنیر پارمزان، غذای سریع و راحتی است که برای یک وعده غذای بدون گوشت، گزینه خوبی محسوب می گردد.
مواد لازم برای 4 تا 6 نفر:
- دو قاشق غذاخوری روغن زیتون
- یک عدد پیاز کوچک خردشده
- دو حبه سیر خردشده
- 500 گرم پاستا اُرزو (پاستا برنجی)
- دو فنجان آب مرغ یا عصاره سبزیجات
- دو فنجان شیر
- دو فنجان اسفناج خردشده
- یک فنجان پنیر پارمزان رنده شده
- نمک و فلفل سیاه به مقدار لازم
طرز تهیه پاستا خامه ای با اسفناج
روغن را در یک قابلمه روی حرارت میانه گرم کنید و سپس پیاز را در آن بریزید و برای حدود سه دقیقه تفت دهید تا نرم گردد. سیر و پاستای ارزو، نمک و فلفل را اضافه کنید و برای یک دقیقه تفت دهید. آب مرغ و شیر را در آن بریزید و حرارت را کم کنید و اجازه دهید تا آرام بجوشد و پاستا بپزد. گاهی اوقات این مخلوط را هم بزنید تا زمانی که بیشتر مایعات جذب پاستا شده و یک سس خامه ای ایجاد گردد. اگر مایع غذا سفت شد و پاستا هنوز نپخته بود، می توانید مقداری آب مرغ در آن بریزید و بگذارید تا خوب بپزد. در این مرحله اسفناج و پارمزان را اضافه کنید و هم بزنید تا اسفناج نرم و پنیر ذوب گردد که حدود یک دقیقه زمان می برد. در صورت تمایل می توانید از فیله مرغ سرخ شده در کنار این پاستا بهره ببرید.
لازانیا اسفناج و سوسیس
استفاده از اسفناج و گوجه در لازانیا، این فرصت را به شما می دهد تا سبزیجاتی که زیاد موردپسند بچه ها نیست، در وعده غذایی آن ها بگنجانید.
مواد لازم برای 4 نفر:
- 170 گرم لازانیا
- 500 گرم سوسیس ایتالیایی
- یک عدد پیاز میانه خردشده
- دوسوم پیمانه گوجه فرنگی خردشده
- نصف پیمانه آب مرغ
- یک قاشق غذاخوری ادویه ایتالیایی
- نمک و فلفل سیاه به مقدار لازم
- 400 گرم پنیر ریکوتا
- 300 گرم اسفناج ریز
- دو پیمانه پنیر موزارلا خردشده
طرز تهیه لازانیا اسفناج و سوسیس
لازانیا را در آب جوش بپزید تا نرم گردد؛ اما وسط آن همچنان کمی ترد باشد. لازانیا را آبکش کنید و روی حوله آشپزخانه قرار دهید. سوسیس را برش دهید و با کمی روغن تفت دهید. بعد از یک تا دو دقیقه، پیاز خردشده را اضافه کنید و اجازه دهید که پیاز سبک شده و سوسیس کمی سرخ گردد. گوجه فرنگی ها را در تابه بریزید و کمی تفت دهید و در ادامه آب مرغ، ادویه ایتالیایی و نمک و فلفل را اضافه کنید تا این مخلوط مزه دار گردد.
ریکوتا، یک پیمانه موزارلا و اسفناج ها را در یک کاسه خوب با هم مخلوط کنید. کف آرام پز را با کمی روغن زیتون چرب کنید. یک پیمانه مخلوط گوجه فرنگی و سوسیس را در کف آن بریزید. یک لایه لازانیا روی آن قرار دهید. این فرایند را لایه لایه تکرار کنید و در لایه آخر یک ردیف لازانیا بچینید و هرآنچه از مایه گوجه فرنگی به جای مانده است، روی آن بریزید. مابقی موزارلا را روی آن بپاشید و بگذارید برای سه تا چهار ساعت بپزد. در 30 دقیقه آخر، پارمزان را روی لازانیا بریزید. این غذای لذیذ را می توانید در فر نیز تهیه کنید.
کسرول پاستا و اسفناج
کسرول ها از جمله غذاهایی هستند که در مدت زمان کوتاهی آماده می شوند. کسرول پاستا و اسفناج، ترکیبی از یک سری مواد ساده است که در کنار هم، غذایی اشتهابرانگیز خلق می نمایند.
مواد لازم برای 4 نفر:
- 220 گرم پاستا
- یک قاشق غذاخوری روغن زیتون
- دو عدد پیاز خردشده
- 200 گرم اسفناج ریز
- چهار حبه سیر خردشده
- نصف پیمانه پنیر ایتالیایی آسیاگو یا پنیر چدار
- نصف پیمانه ماست یونانی
- نصف پیمانه خامه
- نصف پیمانه سس پستو ریحان
- نمک و فلفل سیاه به مقدار لازم
- دو عدد تخم مرغ بزرگ
- یک پیمانه مرغ پخته و خردشده (اختیاری)
طرز تهیه کسرول پاستا و اسفناج
در قابلمه بزرگی، آب و نمک بریزید و وقتی جوش آمد، پاستا (ترجیحا پاستای اسفناج) را اضافه کنید و دو دقیقه کمتر از آنچه که روی بسته بندی آن ذکر شده است، پاستا را بپزید تا وسط آن کمی دندان گیر باشد. سپس آن را آبکش کنید و کنار بگذارید. روغن زیتون را در تابه بزرگی روی حرارت میانه گرم کنید و پیاز خردشده را در آن تفت دهید تا سبک و طلایی گردد. حالا اسفناج و سیر خردشده را در تابه بریزید و اجازه دهید که اسفناج نرم گردد. حدود دو دقیقه بعد، تابه را از روی حرارت بردارید و پاستای پخته را به آن بیفزایید.
پنیر، ماست، خامه و سس پستو را در یک کاسه بزرگ با هم مخلوط کنید و در صورت لزوم به آن نمک و فلفل بزنید. بعد تخم مرغ ها را اضافه کنید و هم بزنید تا خوب ترکیب شوند. مخلوط اسفناج و پاستا و همین طور مرغ پخته خردشده را به این مایه پنیری بیفزایید و مخلوط کنید. حالا کل مواد را به ظرفی که از قبل چرب نموده اید، منتقل نموده و به صورت یکنواخت پخش کنید. آن را حدود 20 تا 30 دقیقه در فر قرار دهید تا روی آن طلایی گردد.
طرز تهیه یک لیوان سس پستو: ابتدا یک سوم پیمانه گردو را در مخلوط کن پودر کنید. دو لیوان ریحان تازه و سه حبه سیر را به آن اضافه کنید و با مخلوط کن بزنید تا له شوند. حالا نصف پیمانه روغن زیتون را به تدریج اضافه کنید و بزنید تا حالت کرم مانند پیدا کند. در این مرحله نصف پیمانه پنیر پارمزان و نمک و فلفل را بیفزایید و مخلوط کنید.
پاستا با پنیر و اسفناج
مواد لازم برای 4 نفر:
- نصف پیمانه پنیر ماسکارپونه یا پنیر خامه ای
- رنده یک عدد پوست لیموترش
- سه قاشق غذاخوری آب لیمو تازه
- نصف قاشق چای خوری نمک
- یک چهارم قاشق چای خوری جوز هندی تازه یا مقدار کمی رنده جوز هندی
- فلفل سیاه به مقدار لازم
- 220 گرم پاستا
- پنج پیمانه اسفناج ریز
- نصف پیمانه فندق بوداده
طرز تهیه پاستا با پنیر و اسفناج
پاستا را بپزید و آبکش کنید و به مقدار نصف پیمانه از آب پاستا را کنار بگذارید. پنیر ماسکارپونه، رنده پوست لیمو، آب لیمو، نمک، فلفل و جوز هندی را در کاسه ای کوچک با هم مخلوط کنید. پاستا و سس ماسکارپونه را با هم ترکیب کنید و در قابلمه ای روی حرارت کم قرار دهید. اسفناج را به این مواد بیفزایید و هم بزنید تا اسفناج آغاز به نرم شدن کند. نصف پیمانه آب پاستا را به آن اضافه کنید تا سس شلی به دست آید که خیلی آبکی نباشد. آن را هم بزنید و اجازه دهید که اسفناج بپزد. در خاتمه فندق بوداده را اضافه کنید و هم بزنید تا مخلوط گردد. پاستا را بلافاصله سرو کنید.
کیک پاستا و اسفناج
کیک پاستا و اسفناج، یک نوع پای است که با ترکیب تخم مرغ و پنیر انسجام خیلی خوبی پیدا می نماید. در نهایت نیز شکل زیبایی دارد که در کنار سس قرمزرنگ مارینارا حسابی چشم نواز و اشتهابرانگیز می گردد.
مواد لازم برای 4 تا 6 نفر:
- 450 گرم پاستا
- چهار عدد تخم مرغ بزرگ
- 450 گرم پنیر ریکوتا
- یک و یک دوم پیمانه شیر
- یک و یک دوم قاشق چای خوری نمک
- یک چهارم قاشق چای خوری فلفل سیاه
- 220 گرم اسفناج
- یک پیمانه پنیر موزارلا رنده شده
- یک پیمانه پنیر پارمزان رنده شده
- یک چهارم پیمانه برگ تازه ریحان خردشده
- دو پیمانه سس مارینارا
طرز تهیه کیک پاستا و اسفناج
ابتدا قالب کیک Bundt یا هر قالب دیگری را چرب کنید و کنار بگذارید.
تخم مرغ، پنیر ریکوتا، شیر، نمک و فلفل را در کاسه بزرگی با هم مخلوط کنید تا یکدست شوند. اسفناج خردشده، پنیر موزارلا، پارمزان و ریحان را به این مخلوط اضافه کنید. یک قابلمه آب روی حرارت بگذارید تا جوش بیاید؛ سپس پاستاها را در آن بپزید و آبکش کنید. پاستا را در یک قابلمه بریزید، مخلوط اسفناج را به آن بیفزایید و خوب مخلوط کنید تا کاملا ترکیب گردد. حالا این مواد را در قالب بریزید و به صورت یکنواخت پخش کنید. قالب را برای 45 تا 50 دقیقه در فر قرار دهید تا کناره های آن طلایی گردد. آن را از فر درآورید و اجازه دهید برای پنج دقیقه روی توری سیمی بماند. در این مدت سس مارینارا را روی گاز گرم کنید.
با چاقوی، لبه های کیک پاستا را از قالب جدا کنید. یک بشقاب بزرگ روی قالب قرار دهید و آن را برگردانید. حالا کیک را به صورت ورقه ای برش بزنید و با سس مارینارا سرو کنید.
طرز تهیه سس مارینارا: یک عدد پیاز بزرگ و چهار حبه سیر خرشده را در مقدار کمی روغن تفت دهید. 6 عدد گوجه فرنگی را در غذاساز پوره نموده و به پیاز و سیر اضافه کنید و تفت دهید. دو قاشق آب لیمو، دو عدد برگ بو، یک قاشق غذاخوری آویشن، نمک و فلفل را نیز به این مخلوط بیفزایید. زیر تابه را کم کنید تا برای 45 دقیقه بپزد. یک قاشق غذاخوری جعفری و یک قاشق غذاخوری ریحان خردشده را در آخر کار به سس اضافه کنید و اجازه دهید که سس غلیظ گردد. در خاتمه برگ بو را از سس خارج کنید.
سالاد پاستا با اسفناج و گوجه خشک شده
سالاد پاستا با اسفناج و گوجه خشک شده را می توانید به صورت گرم، سرد یا در دمای معمولی اتاق سرو کنید. این سالاد گزینه ای معرکه برای سرو در کنار انواع گوشت کبابی است و انتخاب خوبی برای پذیرایی در دورهمی های خانوادگی و محبت آمیز به شمار میرود.
مواد لازم برای 4 تا 6 نفر:
- یک حبه سیر کوچک
- سه قاشق غذاخوری روغن زیتون
- دو قاشق غذاخوری سرکه بالزامیک
- یک قاشق چای خوری خردل
- یک چهارم قاشق چای خوری نمک
- یک چهارم قاشق چای خوری فلفل سیاه آسیاب شده
- 250 گرم پاستای تورتلینی یا صدفی
- 100 گرم گوجه فرنگی خشک شده
- 80 گرم اسفناج ریز
- دوسوم پیمانه پنیر پارمزان رنده شده
طرز تهیه سالاد پاستا با اسفناج و گوجه خشک شده
پاستا را طبق دستورالعمل روی بسته بندی آن بپزید و آبکش کنید. سپس زیر آب خنک بگیرید و اجازه دهید تا آب آن برود.
سیر رنده شده، روغن زیتون، سرکه بالزامیک، خردل، نمک و فلفل را با هم مخلوط کنید. در ادامه گوجه فرنگی خشک را خیس نموده و بعد درشت خرد کنید و به سس بیفزایید. پاستا را نیز در این مخلوط بریزید و اجازه دهید برای 20 دقیقه استراحت کند تا طعم ها به خورد هم بفرایند. پنیر پارمزان را رنده و به سالاد اضافه کنید و در صورت لزوم به آن نمک و فلفل بیشتری بزنید.
غذاهای مناسب بچه ها با اسفناج
کیسادیا اسفناج و لوبیا
کیسادیا یکی از غذاهای مکزیکی است که برای تهیه آن، داخل نان ترتیا را با مواد مختلفی پر نموده و گریل یا سرخ می نمایند. کیسادیا اسفناج و لوبیا نیز یک مدل بسیار ساده این نوع غذا است که به علت طعم بسیار خوبش می تواند برای بچه ها مجذوب نماینده باشد، به خصوص آن دسته که علاقه ای به خوردن اسفناج ندارند.
مواد لازم برای 4 نفر:
- یک قاشق غذاخوری روغن زیتون
- 200 گرم اسفناج ریز
- یک حبه سیر خردشده
- نمک به مقدار لازم
- نان ترتیا (تورتیلا) به تعداد کافی
- یک پیمانه لوبیای مکزیکی
- دو پیمانه پنیر چدار
- سس سالسا، ساور کریم یا سس تند برای سرو غذا
طرز تهیه کیسادیا اسفناج و لوبیا
در تابه بزرگی کمی روغن بریزید تا روی حرارت میانه گرم گردد. اسفناج و سیر خردشده را به آن اضافه کنید و حدود سه دقیقه تفت دهید تا اسفناج نرم گردد. در همین حین آن را با کمی نمک مزه دار کنید و اجازه دهید تا آب اسفناج تبخیر گردد. سپس اسفناج را در یک آبکش بریزید و با پشت قاشق فشار دهید تا آب اضافی آن گرفته گردد.
یک عدد نان ترتیا روی سطح کار قرار دهید. یک چهارم پیمانه لوبیای مکزیکی را روی نیمی از هر تورتیا پخش کنید. پنیر رنده شده را روی لوبیا بریزید و کمی فشار دهید. حالا اسفناج را روی پنیر پخش کنید. در صورت تمایل می توانید اسفناج را در مخلوط کن پوره کنید. در این مرحله نیمه خالی نان ترتیا را روی بخش دیگر بگردانید.
تابه ای را روی حرارت میانه قرار دهید تا گرم گردد. بعد کف آن را خیلی کم چرب کنید و کیسادیا را در آن قرار دهید تا روی آن قهوه ای طلایی گردد و پنیر داخلش ذوب گردد که هر طرف حدود سه دقیقه زمان می برد. سپس آن را روی تخته کار به دو قسمت برش بزنید و با سس های مختلف سرو کنید.
طرز تهیه لوبیای مکزیکی: یک عدد پیاز کوچک خردشده را در یک قاشق غذاخوری کره (یا روغن) تفت دهید تا نرم گردد. چهار حبه سیر خردشده را اضافه کنید و دو دقیقه دیگر تفت دهید تا عطروبوی آن بلند گردد. 400 گرم لوبیا چیتی پخته، نصف پیمانه عصاره سبزیجات، یک قاشق چای خوری پودر چیلی، یک قاشق چای خوری زیره آسیاب شده، نصف قاشق چای خوری آویشن را نیز به آن بیفزایید و اجازه دهید تا این مخلوط به آرامی بپزد. سپس آن را از روی حرارت بردارید و خوب له کنید. در نهایت یک قاشق غذاخوری کره، یک قاشق غذاخوری آب لیمو تازه، نمک و فلفل سیاه به آن بزنید.
مافین لازانیا و اسفناج
مافین لازانیا و اسفناج از جمله غذاهای سریع و راحتی است که به علت شکل متفاوتش برای بچه ها مجذوب نمایندهیت دارد. این مافین از لایه های لازانیا، پنیر، اسفناج و سس مارینارا تشکیل شده است و بدون اینکه مثل سایر لازانیاها احتیاجی به برش داشته باشد، می توانید آن را به صورت تک نفره سرو کنید.
مواد لازم برای 6 نفر:
- 12 عدد ورق لازانیا
- 280 گرم اسفناج
- یک پیمانه پنیر ریکوتا
- 1.5 پیمانه پنیر موزارلا خردشده
- نمک و فلفل سیاه به مقدار لازم
- یک پیمانه سس مارینارا
طرز تهیه مافین لازانیا و اسفناج
لازانیا را مطابق دستورالعمل روی بسته بندی بپزید و حدودا دو دقیقه قبل از پخت کامل، آن را آبکشی کنید و زیر آب سرد بگیرید. اسفناج خردشده را در تابه بریزید و حرارت دهید تا نرم شده و آب اضافی آن تبخیر گردد. سپس اسفناج، پنیر ریکوتا، یک پیمانه پنیر موزارلا، نمک و فلفل را در یک کاسه میانه با هم مخلوط کنید.
ورق های لازانیا را از وسط نصف کنید و یک نیمه آن را کنار بگذارید (این نیمه های ورق لازانیا برای کف قالب ها استفاده می گردد). نیمه دیگر را مجددا از وسط به دو نیم کنید که لایه های غذا را تشکیل می دهند. کف قالب مافین را چرب کنید و یک قاشق چای خوری سس مارنیارا کف آن پخش کنید. یک لایه از ورق های نصف شده (یک دوم ورق لازانیا) را روی آن قرار دهید؛ سپس روی هر لایه یک قاشق غذاخوری پر اسفناج و پنیر و یک قاشق چای خوری سس مارینارا بریزید. در ادامه یک چهارم ورق لازانیای را بگذارید و همین فرایند را ادامه دهید. روی لایه آخر لازانیا، یک قاشق چای خوری سس و مقداری پنیر موزارلا بریزید. روی قالب را با فویل بپوشانید و به مدت 15 دقیقه در فر بپزید. سپس فویل را بردارید و اجازه دهید که برای سه دقیقه دیگر در فر بماند تا روی پنیر طلایی گردد.
پیتزا پنیر و اسفناج
پیتزا پنیر و اسفناج جزو غذاهای گیاهی به شمار می رود که حتی گوشت خوارها نیز آن را می پسندند. این پیتزا با سس سفید مزه دار می گردد که می تواند طعم متفاوت و نوی برای علاقه مندان پیتزا باشد که اغلب این غذا را با سس قرمز نوش جان می نمایند.
مواد لازم برای 4 نفر:
مواد سس:
- نصف پیمانه ریکوتا
- یک چهارم پیمانه مخلوط شیر و خامه
- یک قاشق غذاخوری روغن زیتون
- دو حبه سیر خردشده
- نمک و فلفل سیاه به مقدار لازم
مواد روی پیتزا:
- خمیر پیتزا برای 4 نفر
- 6 قاشق غذاخوری پیاز ریز خردشده
- یک عدد آووکادو
- سه پیمانه اسفناج ریز خردشده
- 150 گرم پنیر موزارلا
- یک چهارم پیمانه پنیر پارمزان رنده شده
طرز تهیه پیتزا پنیر و اسفناج
خمیر پیتزا را در قالب پیتزا پهن نموده و حدود یک چهارم پیمانه از سس سفید و دو قاشق غذاخوری پیاز خردشده روی آن پخش کنید. سپس خمیر پیتزا را به فری منتقل کنید که از 15 دقیقه قبل با دمای 260 درجه سانتی گراد گرم شده است تا لبه های آن طلایی گردد که بسته به فر می تواند بین دو تا سه دقیقه طول بکشد.
خمیر را از فر درآورید و روی آن اسفناج خردشده قرار دهید و سپس برش های آووکادو و موزارلا را روی اسفناج ها بگذارید. در صورت تمایل می توانید اسفناج را بپزید و بعد برای پیتزا بهره ببرید. پیتزا را برای چهار دقیقه دیگر در فر بگذارید تا آووکادو گرم شده و پنیر ذوب گردد. آن را از فر خارج کنید و روی پیتزا نمک و فلفل و پارمزان رنده شده بپاشید.
تهیه سس سفید: پنیر ریکوتا، مخلوط شیر و خامه، روغن زیتون، سیر، نمک و فلفل را در غذاساز بریزید و خوب مخلوط کنید.
ناچوز سیب زمینی با اسفناج
ناچوز (Nachos) از غذاهای معروف مکزیک است که انواع مختلفی دارد و می توانید آن را به صورت ساده به عنوان میان وعده سرو کنید یا با مواد بیشتری تهیه و برای وعده غذایی ناهار یا شام میل کنید. در این غذا به جای نان ترتیا از سیب زمینی استفاده شده است که در کنار لوبیا، اسفناج و پنیر، ترکیب بی نظیری می گردد و بی شک موردپسند بچه ها قرار می گیرد.
مواد لازم برای 4 تا 6 نفر:
- یک کیلو سیب زمینی
- نمک و فلفل سیاه به مقدار لازم
- 300 تا 400 گرم لوبیا چیتی پخته
- دو تا چهار پیمانه اسفناج ریز
- دو پیمانه پنیر چدار خردشده
- یک پیمانه سس سالسا
- سس تند یا ماست یونانی برای سرو (اختیاری)
طرز تهیه ناچوز سیب زمینی با اسفناج
سیب زمینی ها را برش هایی به ضخامت نیم سانتی متر بدهید. در سینی فر، کاغذ روغنی بیندازید و روی آن را چرب کنید. سپس سیب زمینی ها را در کنار هم روی کاغذ روغنی بچینید و روی آن روغن بمالید یا روغن اسپری کنید. حالا برای 20 دقیقه در فر گرم با دمای 200 درجه سانتی گراد قرار دهید تا بپزد. سپس آن را از فر خارج نموده و به ظرف دیگری منتقل کنید. سیب زمینی باید تا حد ممکن کف قالب را بپوشاند. ابتدا روی آن نمک بپاشید و در ادامه لوبیا پخته، اسفناج خردشده و پخته، پنیر چدار و سالسا بریزید و برای 10 دقیقه در فر قرار دهید تا مواد گرم شده و پنیر ذوب گردد. در صورت تمایل می توانید این غذای خوشمزه را با سالسا، سس تند یا ماست یونانی سرو کنید.
طرز تهیه سس سالسا: پنج عدد گوجه فرنگی را پوست بگیرید؛ به این روش که روی پوست آن ها با چاقو یک برش همچنین بدهید و برای 10 دقیقه در آب جوش بگذارید و بعد به آب یخ منتقل کنید. با این ترفند می توانید به راحتی پوست روی آن را جدا کنید. حالا گوجه فرنگی، سه عدد پیازچه، دو تا سه حبه سیر، دو قاشق غذاخوری گشنیز خردشده و فلفل سبز، نمک و فلفل سیاه را در غذاساز بریزید تا پوره شوند.
پیتزا لوبیا سفید و اسفناج
پیتزا لوبیا سفید و اسفناج، غذایی ساده و گیاهی است که می توانید آن را در مدت زمانی کوتاهی کنید و از آن لذت ببرید.
مواد لازم برای 2 تا 4 نفر:
- خمیر پیتزا به تعداد کافی
- 120 گرم اسفناج ریز
- دو تا چهار قاشق چای خوری روغن زیتون
- یک چهارم پیمانه لوبیا سفید
- دو حبه سیر خردشده
- 120 گرم پنیر پیتزا
- پنیر پارمزان (اختیاری)
طرز تهیه پیتزا لوبیا سفید و اسفناج
ابتدا فر را از 30 دقیقه جلوتر روی دمای 280 درجه سانتی گراد گرم کنید.
خمیر پیتزای آماده را روی سینی فر قرار دهید و روی آن دو قاشق چای خوری روغن زیتون بمالید و سپس لوبیای سفید پخته، اسفناج و سیر خردشده را به طور یکنواخت روی آن پخش کنید. به این مواد نمک و فلفل سیاه بزنید. در صورت تمایل می توانید اسفناج را از قبل نیم پز کنید. حالا پنیر پیتزا و کمی پارمزان روی پیتزا بریزید و آن را در فر قرار دهید تا پنیر روی آن ذوب و طلایی گردد.
ماکارونی و پنیر با اسفناج
طعم اصلی غذای ماکارونی و پنیر با اسفناج به موادی همانند پنیر چدار، پنیر کاتیج و ساور کریم وابسته است که این سس خامه ای، طعم فوق العاده ای به غذا می دهد.
مواد لازم برای 8 نفر:
- 330 گرم ماکارونی
- 300 تا 400 گرم اسفناج ریز
- دو عدد تخم مرغ بزرگ
- 2.5 پیمانه پنیر چدار رنده شده
- 1.5 پیمانه پنیر کاتیج
- سه چهارم پیمانه ساور کریم
- نمک و فلفل سیاه به مقدار لازم
- فلفل قرمز کبابی به مقدار لازم
طرز تهیه ماکارونی و پنیر با اسفناج
ابتدا دمای فر را روی 176 درجه سانتی گراد قرار دهید. قالب موردنظرتان (ترجیحا قالب کسرول) را چرب کنید.
ماکارونی را طبق دستورالعمل روی بسته بندی بپزید و بعد آبکش کنید. حالا ماکارونی داغ را در یک کاسه بریزید و اسفناج خردشده را به آن اضافه کنید. روی کاسه را بپوشانید و اجازه دهید اسفناج حدود 10 دقیقه با حرارت ماکارونی، نرم گردد. در این مدت ماکارونی و اسفناج را چند بار هم بزنید.
تخم مرغ ها را در کاسه ای بشکنید و با همزن دستی خوب مخلوط کنید. سپس دو پیمانه از پنیر چدار، پنیر کاتیج، ساور کریم و نمک را به تخم مرغ ها اضافه و مخلوط کنید. مخلوط تخم مرغ را روی ماکارونی و اسفناج بریزید. فلفل قرمز کبابی و خردشده را نیز به آن اضافه کنید و هم بزنید تا ترکیب شوند. این مخلوط را به قالب چرب شده منتقل کنید، روی آن را با فویل بپوشانید و به مدت 30 دقیقه در فر بپزید. سپس فویل را بردارید، نصف پیمانه پنیر چدار به جای مانده را روی آن بریزید و برای 15 تا 20 دقیقه دیگر در فر قرار دهید تا پنیر ذوب گردد. چند دقیقه بگذارید تا غذا خنک گردد و بعد آن را سرو کنید.
پای فتا و اسفناج
از آنجا که پای فتا و اسفناج به قاشق و چنگال احتیاجی ندارد، هواداران زیادی بین بچه ها و حتی بزرگ ترها دارد و گزینه خوبی برای پیک نیک ها به شمار میرود.
مواد لازم برای 5 تا 6 نفر:
- خمیر پیتزا به مقدار لازم
- دو قاشق غذاخوری روغن زیتون
- یک عدد پیاز کوچک خردشده
- دو حبه سیر خردشده
- 300 گرم اسفناج
- یک چهارم پیمانه جعفری تازه خردشده
- یک چهارم پیمانه نعناع تازه خردشده
- نصف قاشق چای خوری جوز هندی
- نمک و فلفل سیاه به مقدار لازم
- دو عدد تخم مرغ بزرگ
- 1.5 پیمانه پنیر فتا خردشده
- سه قاشق غذاخوری پنیر پارمزان رنده شده
- آرد به مقدار کافی
طرز تهیه پای فتا و اسفناج
فر را روی دمای 200 درجه سانتی گراد گرم کنید و یک کاغذ روغنی در سینی فر قرار دهید.
پیاز خردشده را در مقداری روغن تفت دهید. سپس سیر را اضافه نموده و یک دقیقه دیگر سرخ کنید. اسفناج را به تدریج به آن بیفزایید و در همین حد که نرم شده و آب آن تبخیر گردد، کفایت می نماید. تابه را از روی حرارت بردارید. مخلوط اسفناج و پیاز، جعفری، نعناع، جوز هندی، نمک و فلفل را در یک کاسه بریزید و خوب به هم بزنید. در این مرحله نوبت به افزودن تخم مرغ ها، پنیر فتا و پارمزان است. در مدت زمانی که خمیر پای را درست می کنید، این مخلوط را در یخچال قرار دهید.
برای تهیه پای می توانید از خمیر پیتزا استفاده نموده و آن را به 6 قطعه مساوی تقسیم کنید. مقداری آرد را روی سطح کار بپاشید و هر یک از خمیرها را به شکل یک دایره پهن کنید. مقداری از مواد فیلینگ بردارید و روی یک سوم پایینی خمیر قرار دهید. قسمت بالای خمیر را روی بخش پایینی تا کنید و با استفاده از چنگال لبه ها را فشار دهید. پای ها را روی کاغذ روغنی در سینی فر قرار دهید و روی آن روغن زیتون بمالید. سینی فر را به مدت 15 دقیقه در فر بگذارید و سپس آن ها را برگردانید تا طرف دیگر پای ها نیز برای 15 دقیقه دیگر حرارت ببینند و اطراف لبه های آن کمی قهوه ای شوند.
دیپ اسفناج
دیپ اسفناج فقط از پنج ماده اولیه تشکیل شده است و بافتی غلیظ و خامه ای دارد. ضمن اینکه این دیپ خیلی سریع حاضر می گردد و به راحتی می توانید آن را برای مهمانی ها و بچه های خود تدارک ببینید.
مواد لازم برای 6 نفر:
- 300 گرم اسفناج
- سه چهارم پیمانه سس مایونز
- 110 گرم پنیر خامه ای
- یک چهارم پیمانه پنیر پارمزان رنده شده ریز
- یک چهارم پیمانه پیازچه خردشده
- یک چهارم قاشق چای خوری نمک
- یک چهارم قاشق چای خوری فلفل سیاه
- برش های نان باگت، کراکر یا کراستینی برای سرو
طرز تهیه دیپ اسفناج
اسفناج خردشده را در تابه ای روی حرارت قرار دهید و مرتب هم بزنید تا نرم شده و آب اضافی آن گرفته گردد. سپس آن را از روی حرارت بردارید و تا داغ است به آن سس مایونز، پنیر خامه ای، پنیر پارمزان، پیازچه و نمک و فلفل اضافه کنید و هم بزنید تا پنیر خامه ای ذوب گردد. این دیپ را گرم سرو کنید.
انواع اسموتی با اسفناج
اسموتی موز و اسفناج
اسموتی موز و اسفناج و کیوی مملو از فیبر است و از همین رو نقش موثری در تقویت سلامتی بچه ها دارد؛ به خصوص برای بچه های که تمایل زیادی به خوردن میوه و سبزی ندارند. چربی سالم موجود در آوکادوو نیز به رشد مغز یاری می نماید. علاوه بر این می توانید از انواع مغزها در این اسموتی استفاده نموده و آن را به یک بمب انرژی تبدیل کنید.
مواد لازم برای 1 تا 2 نفر:
- یک پیمانه شیر
- یک عدد موز یخ زده و خردشده
- یک عدد کیوی میانه خردشده
- یک پیمانه اسفناج ریز
- نصف یک عدد آووکادو کوچک
- یک قاشق غذاخوری شاهدانه، یک تا دو قاشق غذاخوری گردو یا هر نوع مغزی (اختیاری)
طرز تهیه اسموتی موز و اسفناج
همه مواد اولیه را در مخلوط کن قرار دهید و با سرعت زیاد مخلوط کنید تا نرم و لطیف گردد. این اسموتی را بلافاصله مصرف کنید.
اسموتی سبز
اسموتی سبز به لطف داشتن، اسفناج، گلابی و زنجبیل، سیستم ایمنی بدن را تقویت می نماید و یک نوشیدنی عالی برای روزهای سرد زمستان به شمار می رود.
مواد لازم برای 1 نفر:
- 1.5 پیمانه آب یا شیر نارگیل
- دو پیمانه اسفناج
- یک عدد گلابی خردشده
- یک قاشق غذاخوری آب لیمو تازه
- یک قاشق چای خوری زنجبیل تازه رنده شده
- یک قاشق غذاخوری بذر کتان آسیاب شده
- عسل (اختیاری)
- نعناع برای تزیین (اختیاری)
طرز تهیه اسموتی سبز
کلیه مواد اولیه را در مخلوط کن بریزید و تاحدی بزنید که نرم و لطیف شوند. برای اینکه اسموتی غلیظ تری داشته باشید، بذر کتان آسیاب شده را با دو قاشق غذاخوری آب بخیسانید و اجازه دهید حداقل دو ساعت تا یک شب استراحت کند. بعد آن را برای این نوشیدنی بهره ببرید.
اسموتی انرژی زا
اسموتی انرژی زا، صبحانه ای مغذی و مملو از انرژی است که با نوشیدن آن، یک روز شاد و بدون خستگی را سپری خواهید کرد. در این نوشیدنی از کره بادام زمینی برای تامین پروتئین، اسفناج برای ویتامین، آب نارگیل برای آب رسانی، روغن کتان و دارچین برای خواص متعددشان استفاده شده است.
مواد لازم برای 1 نفر:
- یک پیمانه اسفناج ریز
- یک عدد موز یخ زده و خردشده
- یک پیمانه آب نارگیل یا شیر نارگیل
- دو قاشق غذاخوری کره بادام زمینی
- یک قاشق غذاخوری روغن کتان
- یک هشتم قاشق چای خوری پودر دارچین
طرز تهیه اسموتی انرژی زا
همه مواد را در مخلوط کن بریزید و پوره کنید تا مایه کاملا یکدستی به دست آید.
اسموتی پینا کولادا سبز
در تهیه اسموتی پینا کولادا سبزرنگ، از نارگیل تازه استفاده می گردد و از آنجا که هیچ شکری در آن به کار نمی رود، با خیال راحت می توانید آن را رژیم غذایی تان بگنجانید. سایر مواد تشکیل دهنده این اسموتی از موز و آناناس تا نارگیل، منبع غنی ویتامین ها و مواد معدنی محسوب می شوند که به مقدار طعم دلچسبشان، برای بدن نیز مفید هستند.
مواد لازم برای 3 تا 4 نفر:
- یک عدد نارگیل یا یک قوطی شیر نارگیل
- یک عدد موز
- 300 گرم آناناس یخ زده
- یک پیمانه اسفناج ریز بدون ساقه
طرز تهیه اسموتی پینا کولادا سبز
اگر از نارگیل استفاده می کنید، گوشت نارگیل و آب داخل آن را در مخلوط کن بریزید و به آن موز، آناناس یخ زده و اسفناج اضافه کنید. ابتدا با دور کند مخلوط کن آغاز به زدن کنید و بعد به تدریج آن را افزایش دهید تا اسموتی خوب مخلوط گردد. اگر این مخلوط خیلی غلیظ شد، به آن آب سرد اضافه کنید تا به قوام مناسب برسد.
سایر غذاها با اسفناج
پولنتا اسفناج و ژامبون
پولنتا اسفناج و ژامبون را می توانید به جای املت برای صبحانه مصرف کنید. این کسرول به لطف استفاده از آرد ذرت، اسفناج و ژامبون، طعم متفاوت و نوی پیدا می نماید و برای تنوع در رژیم غذایی مناسب است.
مواد لازم برای 8 تا 10 نفر:
- 180 گرم ژامبون خردشده
- یک عدد پیاز کوچک خردشده
- 100 گرم اسفناج کوچک خردشده
- چهار عدد تخم مرغ بزرگ
- دو پیمانه شیر پرچرب
- دو پیمانه آرد ذرت
- دوسوم پیمانه پنیر پارمزان خردشده
- نمک و فلفل سیاه به مقدار لازم
- چهار پیمانه آب جوش
طرز تهیه پولنتا اسفناج و ژامبون
ژامبون خردشده را در مقدار کمی روغن تفت دهید. پیاز خردشده را به آن اضافه کنید و اجازه دهیده که نرم و طلایی گردد. اسفناج را نیز به این مخلوط بیفزایید و هم بزنید تا برگ های اسفناج نرم شده و آب آن تبخیر گردد. تابه را از روی حرارت بردارید.
تخم مرغ ها را در کاسه بزرگی با همزن دستی بزنید و سپس شیر، آرد ذرت و یک سوم پیمانه پنیر پارمزان را با آن مخلوط کنید. مخلوط ژامبون و اسفناج پخته و نمک و فلفل سیاه را نیز در این مواد بریزید. این مخلوط را می توانید از شب قبل تهیه و در یخچال نگهداری کنید تا برای صبح روز بعد آماده پخت باشد.
برای پخت این صبحانه، ابتدا چهار پیمانه آب جوش در آن بریزید و هم بزنید. بعد در قالب چرب شده برزید و برای مدت 50 تا 60 دقیقه در فر 176 درجه سانتی گراد قرار دهید. بعد از 20 دقیقه قالب را از فر درآورید، با همزن دستی خوب به هم بزنید و مجددا در فر بگذارید. پخت این غذا زمانی کامل می گردد که سفت شده باشد و رنگ روی آن قهوه ای طلایی به نظر برسد. اگر یک خلال دندان در آن فرو کنید و تمیز بیرون بیاید، غذای شما حاضر است. به محض اینکه از فر درآورید، یک سوم پیمانه پارمزان به جای مانده را روی آن بپاشید.
سینه مرغ شکم پر
از سینه مرغ برای طبخ غذاهای مختلفی استفاده می گردد؛ اما سینه مرغ شکم پر با رویه طلایی و محتویایی همانند اسفناج، دو نوع پنیر و سیر، طعم اشتهابرانگیزی پیدا می نماید که نباید تجربه آن را از دست بدهید.
مواد لازم برای 4 نفر:
- چهار عدد سینه مرغ بدون استخوان و بدون پوست
- یک قاشق چای خوری نمک
- 120 گرم پنیر خامه ای
- نصف پیمانه پنیر موزارلا، چدار یا گودا خردشده
- 280 گرم اسفناج
- نصف یک پیاز رنده شده
- یک حبه سیر خردشده
- دو قاشق غذاخوری روغن زیتون
- یک قاشق غذاخوری کره بدون نمک
طرز تهیه سینه مرغ شکم پر
یک شکاف افقی در ضخیم ترین قسمت سینه های مرغ ایجاد نموده و آن ها را با نمک و فلفل سیاه مزه دار کنید.
پنیر خامه ای، پنیر موزارلا، اسفناج پخته و بدون آب، پیاز رنده شده، سیر خردشده و کمی نمک را در یک کاسه کوچک مخلوط کنید. سپس سینه های مرغ را با این مواد پر کنید. تابه بزرگی روی حرارت میانه قرار دهید و در آن روغن بریزید تا داغ گردد؛ سپس سینه های مرغ را در آن سرخ کنید. در این مرحله سینه ها را به طرف دیگر برگردانید و کره را بیفزایید. زمانی که مرغ پخت و روی آن طلایی شد، از روی حرارت بردارید و برش بزنید.
کسرول تخم مرغ و پنیر و اسفناج
اسفناج و پنیر فتا، طعمی نمکی و خامه ای به تخم مرغ می دهند؛ اما اگر کمی شوید و فلفل قرمز به آن اضافه گردد، چنان طعم خوشایندی پیدا می نماید که پای ثابت رژیم غذایی شما خواهد شد.
مواد لازم برای 6 تا 8 نفر:
- یک قاشق غذاخوری روغن زیتون
- نصف یک پیاز خردشده
- نصف یک فلفل دلمه ای قرمز خردشده
- 180 گرم اسفناج
- دو حبه سیر خردشده
- دو قاشق غذاخوری شوید تازه خردشده
- 12 عدد تخم مرغ بزرگ
- دو پیمانه شیر پرچرب
- یک قاشق غذاخوری خردل
- یک پیمانه پنیر فتا
- نمک و فلفل سیاه به مقدار لازم
طرز تهیه کسرول تخم مرغ و پنیر و اسفناج
پیاز و فلفل دلمه خردشده را همراه با نمک در مقداری روغن تفت دهید تا سبک شوند. در ادامه اسفناج و سیر را اضافه کنید و هم بزنید تا نرم شوند که حدود سه دقیقه زمان می برد. تابه را از روی حرارت بردارید و شوید را در آن بریزید. این مواد را به قالب چرب شده منتقل نموده و به شکل یک لایه یکنواخت پخش کنید.
تخم مرغ، شیر، خردل، نمک و فلفل را در کاسه بزرگی خوب مخلوط کنید و آن را روی مخلوط اسفناج بریزید. حالا نوبت به ریختن پنیر فتا روی این مایه است. قالب کسرول را در فری قرار دهید که از 15 دقیقه قبل روی دمای 190 درجه سانتی گراد گرم شده است. زمانی که روی آن طلایی شد و با خلال دندان امتحان کردید و تمیز بیرون آمد، کسرول آماده است که حدود 40 دقیقه طول می کشد. وقتی آن را از فر درآورید، پنج دقیقه زمان دهید تا کمی خنک گردد و بعد برش بزنید.
کیش اسفناج پنیری
کیش اسفناج پنیری، غذای بسیار ساده ای است که با کمترین مواد اولیه، امکان پخت غذایی متفاوت را برایتان رقم می زند.
مواد لازم برای 8 نفر:
- خمیر پای به مقدار لازم
- سه عدد تخم مرغ بزرگ
- 1.5 پیمانه شیر پرچرب
- نمک و فلفل سیاه به مقدار لازم
- 1.5 پیمانه پنیر گودا دودی
- 280 گرم اسفناج
طرز تهیه کیش اسفناج پنیری
خمیر را روی سطح کار باز نموده و در ظرف موردنظر پهن کنید. سپس حاشیه اضافی آن را به پشت خمیر برگردانید و لبه های آن را با دست به شکل دالبری درآورید. سپس کف آن را چنگال بزنید تا پف نکند و به مدت پنج دقیقه در فر قرار دهید.
تخم مرغ، شیر، نمک و فلفل را در یک کاسه میانه با هم مخلوط کنید تا خوب ترکیب شوند و کف کند. حالا نیمی از پنیر رنده شده را روی خمیر پای بپاشید و روی آن اسفناج پخته و بدون آب بگذارید و سپس پنیر به جای مانده را بریزید. در نهایت نیز مخلوط تخم مرغ را روی آن بدهید. حالا پای را در فر قرار دهید تا لبه های آن طلایی گردد که تقریبا 30 تا 40 دقیقه زمان می برد. سپس آن را از فر درآورید و حداقل 20 دقیقه اجازه دهید که خنک گردد و بعد سرو کنید.
خمیر پای: ابتدا 1.5 پیمانه آرد، یک چهارم قاشق چای خوری شکر، یک چهارم قاشق چای خوری نمک و نصف قاشق چای خوری سرکه سیب یا سرکه سفید را مخلوط کنید. 70 گرم کره سرد را به این مخلوط بیفزایید و با نوک انگشت مخلوط کنید تا به شکل خرده نان درآید. سپس یک چهارم پیمانه شیر سرد اضافه نموده و با نوک انگشت مخلوط کنید تا خمیر به دست آید.
نان پیتا پرشده با اسفناج و نخود
نان پیتا پرشده با اسفناج و نخود ادویه دار، یک ساندویچ وگان است که می توانید آن را برای صبحانه تهیه نموده و یک روز پرانرژی را آغاز کنید.
مواد لازم برای 12 ساندویچ پیتا:
- 300 تا 400 گرم نخود پخته
- یک چهارم پیمانه روغن نارگیل یا روغن زیتون
- یک عدد پیاز میانه خردشده
- دو عدد فلفل دلمه قرمز خردشده
- 2.5 قاشق چای خوری زیره آسیاب شده
- دو قاشق چای خوری زردچوبه
- یک قاشق چای خوری پودر سیر
- نمک و فلفل سیاه به مقدار لازم
- 6 پیمانه اسفناج خردشده
- 6 عدد نان پیتا
طرز تهیه نان پیتا پرشده با اسفناج و نخود
نخود را از شب قبل خیس نموده و آب آن را چند بار عوض کنید و بپزید. نیمی از نخود پخته را در غذاساز خرد کنید؛ اما پوره نگردد! پیاز خردشده را در روغن تفت دهید تا سبک گردد. فلفل دلمه، زیره، زردچوبه، پودر سیر و نمک را به آن اضافه کنید و اجازه دهید که فلفل دلمه برای حدود چهار دقیقه نرم گردد. نخود له شده و نخود درسته کامل را با این مخلوط ترکیب کنید و بگذارید برای پنج دقیقه مزه ها به خورد هم بفرایند. در نهایت اسفناج را بیفزایید و آن را هم بزنید تا نرم گردد و آب آن از بین برود. برای سرو این غذای لذیذ باید نصف یک نان پیتا را با مخلوط نخود پر کنید.
اگر قرار نیست این غذا را بلافاصله سرو کنید؛ بگذارید کاملا خنک گردد. سپس هر یک از پیتاها را با مخلوط نخود پر کنید و در فویل آلومینیوم بپیچید و در کیسه پلاستیکی در یخچال یا فریزر قرار دهید.
ساگ پنیر و اسفناج
ساگ پنیر یکی از غذاهای خوشمزه هندی است که کمی تندوتیز است و غذایی کاملا سالم به شمار می رود.
مواد لازم برای 4 نفر:
- یک چهارم پیمانه روغن زیتون
- دو قاشق غذاخوری تخم گشنیز
- یک چهارم قاشق چای خوری هل آسیاب شده
- یک عدد پیاز کوچک خردشده
- یک قاشق غذاخوری زنجبیل تازه خردشده
- یک حبه سیر خردشده
- 450 گرم اسفناج ریز
- یک قاشق غذاخوری آب لیموی تازه
- یک عدد فلفل سبز تند خردشده
- نمک و فلفل سیاه به مقدار لازم
- 200 گرم پنیر فتا
- یک قاشق چای خوری زیره
- یک چهارم قاشق چای خوری پودر چیلی قرمز
طرز تهیه ساگ پنیر و اسفناج
تخم گشنیز و پودر هل را برای حدود یک تا دو دقیقه در مقداری روغن زیتون تفت دهید تا عطروبوی آن بلند گردد. پیاز خردشده را اضافه کنید و آن را تفت دهید تا طلایی گردد. در ادامه نوبت به زنجبیل و سیر خرده می رسد که باید یک دقیقه تفت دهید. حالا اسفناج خردشده را اضافه کنید و اجازه دهید که نرم شده و آب آن کشیده گردد. تابه را از روی حرارت بردارید و آب لیمو، پودر چیلی قرمز و نمک در آن بریزید و بگذارید برای پنج دقیقه خنک گردد. سپس آن را در غذاساز بریزید تا کاملا پوره شوند.
مخلوط اسفناج را مجددا روی حرارت ملایم قرار دهید. نصف پیمانه آب و پنیر فتا مکعبی خردشده را در آن بریزید و به آرامی مخلوط کنید و بگذارید که برای پنج دقیقه حرارت ببینند تا پنیرها کمی نرم شوند.
در تابه دیگری مقداری روغن بریزید و دانه های زیره را برای چند ثانیه در آن تفت دهید تا کمی قهوه ای شوند. آن را از روی حرارت بردارید و پودر چیلی قرمز را اضافه کنید. این مخلوط را به مایه اسفناج و پنیر اضافه و ترکیب کنید.
حمص اسفناج
حمص اسفناج را می توانید به عنوان سس یا مخلفات کنار غذا سرو کنید و از آن نهایت لذت را ببرید.
مواد لازم برای 2 تا 3 نفر:
- یک پیمانه نخود پخته
- سه حبه سیر
- چهار قاشق غذاخوری ارده
- یک پیمانه اسفناج
- یک قاشق غذاخوری آب لیمو
- 50 گرم پنیر فتا
طرز تهیه حمص اسفناج
نخود پخته و سیر را در مخلوط کن بریزید و چند پالس بزنید. سپس ارده را به تدریج در آن بریزید؛ زیرا بعضی ارده ها سفت هستند. در ادامه آب لیمو، اسفناج و پنیر را بیفزایید و با مخلوط کن خوب ترکیب کنید.
سوفله اسفناج
مواد لازم برای 3 نفر:
- 300 گرم اسفناج
- چهار عدد تخم مرغ
- نمک و فلفل سیاه به مقدار لازم
- یک قاشق مرباخوری جوز هندی
- سس سفید به مقدار لازم
طرز تهیه سوفله اسفناج
زرده و سفیده تخم مرغ را جدا کنید و سفیده را با همزن بزنید. اسفناج خردشده، نمک، فلفل و جوز هندی را به زرده بیفزایید و خوب مخلوط کنید. حالا سس سفید را به آن اضافه کنید و در آخر نوبت به افزودن سفیده زده شده می رسد. فر را از قبل روی دمای 180 درجه سانتی گراد گرم کنید.
ظرف های یک نفره رمکین را چرب کنید و از این مخلوط در آن بریزید تاحدی که دوسوم آن را پر کند. سوفله ها را به مدت 40 دقیقه در فر بگذارید.
سس سفید: 50 گرم کره را در یک تابه ذوب کنید و 50 گرم آرد را در آن تفت دهید. سپس یک لیوان شیر گرم را در دو مرحله در آن بریزید و مرتب هم بزنید. حالا یک قاشق چای خوری بیکینگ پودر اضافه نموده و حرارت را خاموش کنید. در نهایت یک چهارم پیمانه پنیر پارمزان در آن بریزید که با حرارت سس، ذوب خواهد شد.
سوپ اسفناج
مواد لازم برای 2 تا 3 نفر:
- 500 گرم اسفناج ریز
- یک لیتر عصاره گوشت یا مرغ
- یک قاشق غذاخوری آرد سفید
- 50 گرم کره
- نمک و فلفل به مقدار لازم
- خامه و لیموترش تازه (اختیاری)
طرز تهیه سوپ اسفناج
اسفناج را بخارپز کنید و اجازه دهید که خنک گردد. بعد آن را در غذاساز پوره کنید. کره را در یک تابه ذوب کنید و آرد را در آن قدری تفت دهید و بعد عصاره گوشت یا مرغ گرم و نمک و فلفل را در آن بریزید. وقتی این مایع جوش آمد، اسفناج پوره شده را به آن اضافه کنید. این سوپ ساده در عرض 15 تا 20 دقیقه آماده می گردد که می توانید در آخر کار به آن خامه و لیموترش تازه بزنید و بعد سرو کنید.
فیله مرغ تندوری با اسفناج
مواد لازم برای 2 تا 3 نفر:
- دو عدد پیاز
- دو عدد سینه مرغ
- نمک و فلفل سیاه به مقدار لازم
- یک قاشق چای خوری پودر سیر
- یک قاشق چای خوری پودر پاپریکا
- یک قاشق چای خوری پودر زنجبیل
- یک قاشق چای خوری پودر پیاز
- یک قاشق غذاخوری ادویه تندوری
- 100 تا 200 گرم اسفناج
طرز تهیه فیله مرغ تندوری با اسفناج
پیازها را خلالی خرد کنید و در مقداری روغن تفت دهید تا سبک شوند. سپس سینه های مرغ را به صورت فیله درآورید و آن را با نمک و فلفل، پودر سیر، پودر پیاز، پودر پاپریکا و پودر زنجبیل مزه دار کنید و برای 30 دقیقه استراحت دهید. فیله های مرغ را به پیاز اضافه کنید و تفت دهید تا سرخ شوند. در ادامه ادویه تندوری را بیفزایید و خوب مخلوط کنید. در ظرف را بگذارید و حرارت را کم کنید. 20 دقیقه بعد نوبت به افزودن اسفناج های خردشده می رسد. اسفناج ها که نرم شد، غذا حاضر است.
اگر با تماشا تصاویر غذاها و سالادهای مختلفی که با اسفناج تهیه می شوند، هوس نموده اید بعضی از آن ها را درست کنید، فرصت را از دست ندهید و ضمن عکاسی از فرایند کارتان، با تگ کردن خبرنگاران در اینستاگرام ([email protected])، عکس های خود را با کاربران ما به اشتراک بگذارید. علاوه بر این می توانید نظر و تجربه تان درباره این غذاها را در پایین این مقاله از خبرنگاران با ما در میان بگذارید.
منبع: کجارو / cheftayebeh.ir / gimmesomeoven.com / azarmahisefat.com / بیتوته / thekitchn.com