برترین روش مرینیت بوقلمون کامل مجلسی برای پخت در فر یا قابلمه!

به گزارش پزشکی مدرن، بوقلمون کامل یکی از مجلسی ترین و شیک ترین انواع غذا با بوقلمون است که می توانید برای مهمانی ها و دورهمی های مجلسی یا و درست کنید. بوقلمون کامل مجلسی را هم در فر و هم در قابلمه می توانید آماده کنید. در این مقاله از در ما طرز تهیه بوقلمون کامل مجلسی و نکات پخت و گرفتن بوی بوقلمون را به شما آموزش خواهیم داد.

برترین روش مرینیت بوقلمون کامل مجلسی برای پخت در فر یا قابلمه!

مواد لازم برای تهیه بوقلمون کامل مجلسی (8 تا 10 نفر)

مواد اولیهمقدار مورد احتیاج
بوقلمون کامل1 عدد (6 کیلویی)
پیاز3 عدد میانه
فلفل دلمه ای2 تا 3 عدد (رنگ های مختلف)
سیب زمینی3 عدد
هویج3 عدد بزرگ
سیر3 حبه درشت
نان یا برنجبرای سرو بوقلمون مجلسی

مواد لازم برای مرینیت کردن بوقلمون

مواد اولیهمقدار مورد احتیاج
آویشن یا رزماری4 شاخه
زعفران (دم نموده غلیظ)4 قاشق غذاخوری
نمک و فلفل سیاهبه مقدار کافی
فلفل قرمزبه مقدار دلخواه
کره یا روغن زیتون150 گرم (5 قاشق غذاخوری روغن زیتون)
لیموترش2 عدد

مدت زمان آماده سازی مواد اولیه: 12 تا 24 ساعت

مدت زمان مورد احتیاج برای پخت بوقلمون کامل مجلسی: 5 ساعت

مقدار کالری بوقلمون در 100 گرم: حدود 120 کیلوکالری

مراحل طرز تهیه بوقلمون کامل مجلسی بدون شکم پر

بوقلمون کامل بدون شکم پر کردن آن مثل، یک روش بریان کردن است که ظاهر اشتهابرانگیزی دارد. در ادامه مرحله به مرحله طرز تهیه بوقلمون کامل مجلسی را به روش زیر دنبال کنید.

مرحله اول: بوقلمون را بشویید و خشک کنید

در ابتدا، بوقلمون را اگر از قبل در فریزر گذاشته اید، بیرون بیاورید تا یخ آن کامل باز گردد. ممکن است حدود 4 روز طول بکشد که یخ بوقلمون یخ زده در یخچال باز گردد. فقط در نظر داشته باشید که در این مدت، اصلا بوقلمون را از یخچال بیرون نیاورید تا زمانی که کاملا یخ آن باز گردد.

یکی از مهم ترین فوت و فن های پخت گوشت بوقلمون این است که اگر یخ زده است باید یخ آن در یخچال باز گردد تا بوی نامطبوعی نگیرد. سپس بوقلمون را بشویید و قسمت داخل آن را تمیز کنید. بعد از اینکه آب خود را از دست داد، با دستمال تمیز نخی، آن را خشک کنید.

در صورت تمایل می توانید بوقلمون را از فروشگاه های به روش های و اینترنتی بخرید.

مرحله دوم: بوقلمون را آماده کنید

پس از خشک شدن بوقلمون، از آنجایی که روی بوقلمون، موهای ریز وجود دارد، بوقلمون را کمی بالای شعله گاز بچرخانید تا موهای آن کاملا بسوزد. بوقلمون را در یک سینی فر یا ظرف بزرگ بگذارید. کره را روی حرارت گرم کنید تا ذوب گردد. می توانید از روغن زیتون هم به جای کره بهره ببرید. سپس روغن زیتون یا کره را به برس آشپزی، روی سطح بوقلمون بکشید تا همه جای آن آغشته گردد.

شما می توانید برای خرید انواع کره حیوانی و گیاهی و روغن زیتون می توانید از فروشگاه های به روش های خرید حضوری و اینترنتی اقدام کنید.

مرحله سوم: مواد مرینیت بوقلمون را اضافه کنید

پیازها و سیرها را پوست بگیرید. پیازها را به صورت درشت و خلالی خرد کنید. سیرها را هم با چاقو خرد کنید و در یک کاسه بریزید. سپس با برس، زعفران دم نموده را روی بوقلمون و قسمت داخلی آن بمالید تا همه قسمت ها به زعفران آغشته گردد. آب یکی از لیموها را بگیرید و روی بوقلمون و داخل آن بمالید. مقداری فلفل سیاه، فلفل قرمز و ادویه های دلخواه خود را روی سطح بیرونی و داخل بوقلمون ماساژ دهید.

زعفران باکیفیت و انواع ادویه معطر غذا را به صورت خرید حضوری و اینترنتی از فروشگاه های می توانید بخرید.

مرحله چهارم: بقیه مواد مرینیت را آماده کنید

فلفل دلمه ای ها را بشویید. آنها را از وسط نصف نموده و دانه های آن را خارج کنید. فلفل دلمه ای ها را خرد کنید. یک لیموی به جامانده را هم به صورت حلقه ای برش بزنید. پیاز، سیر خرد شده، فلفل دلمه ای و لیمو را در یک ظرف بریزید. نصف این مواد، به همراه شاخه های آویشن یا رزماری را داخل شکم بوقلمون بریزید و بقیه مواد را روی بوقلمون بریزید.

مرحله پنجم: بوقلمون را استراحت دهید

روی بوقلمون را با سلفون کاملا بپوشانید تا مواد مرینیت، را بگیرد. بوقلمون را به مدت 12 تا 24 ساعت در یخچال قرار دهید تا کاملا طعم دار گردد.

مرحله ششم: وسایل درست کردن بوقلمون را آماده کنید

بعد از اینکه بوقلمون استراحت کرد، آن را از یخچال بیرون بیاورید. فر را روشن و روی دمای 180 درجه سانتی گراد تنظیم کنید تا 10 دقیقه گرم گردد. در این فاصله، سلفون روی بوقلمون را بردارید. مواد مرینیت (پیاز، فلفل دلمه ای، لیمو و سبزی ها) را جدا کنید. بوقلمون را در سینی فر بگذارید. پاهای بوقلمون را با نخ به هم گره بزنید و بال ها را با خلال دندان، به بدن بچسبانید.

مرحله هفتم: بوقلمون کامل را در فر بپزید

سینی حاوی بوقلمون را در فر بگذارید. داخل سینی 3 تا 4 لیوان فرانسوی دسته دار، آب بریزید. درب فر را ببندید. یک بوقلمون 6 کیلوگرمی، حدود 5 ساعت باید در فر با دمای 180 درجه سانتی گراد بپزد.

در این مدت هر 45 دقیقه یک بار درب فر را باز کنید و از عصاره داخل سینی، روی بوقلمون بریزید تا خشک نگردد. می توانید روی بوقلمون، با برس، مخلوط زعفران دم نموده و کره بمالید.

مرحله هشتم: سبزیجات را بپزید

بعد از گذشت چند ساعت از پخت بوقلمون (حدود 4 تا 5 ساعت) سیب زمینی را بشویید و با پوست یا بدون پوست، درشت خرد کنید. هویج ها را بشویید و خرد کنید. می توانید دیگر سبزیجات مثل پیازچه، کرفس، کلم بروکلی و … هم بشویید و خرد کنید. حدود 1 ساعت قبل از بیرون آوردن بوقلمون، سبزیجات را در سینی فر بریزید. اجازه دهید این سبزیجات هم در فر بپزند.

مرحله آخر: بوقلمون کامل مجلسی را سرو کنید

وقتی گوشت بوقلمون کاملا پخت، می توانید فر را خاموش کنید. اگر دماسنج دارید، می توانید آن را در ضخیم ترین قسمت بوقلمون فرو کنید. اگر دمای آن به 165 درجه رسیده بود، بوقلمون را بیرون بیاورید. بوقلمون کامل مجلسی را در ظرف سرو بگذارید و سبزی های خرد شده را اطراف آن بریزید.

بوقلمون کامل را می توانید با یا به صورت خوراک همراه با نان، یا سرو کنید.

نان و برنج را به روش های اینترنتی و حضوری از فروشگاه های تهیه کنید.

بیشتر بخوانید:

روش تهیه بوقلمون کامل مجلسی در قابلمه

برای اینکه بوقلمون کامل را در قابلمه بپزید، به یک قابلمه بزرگ احتیاج دارید که کل بوقلمون داخل قابلمه قرار بگیرد. بعد از اینکه بوقلمون را مانند روش بالا مرینیت و مزه دار کردید و استراحت کرد، بوقلمون را در قابلمه بگذارید. داخل قابلمه را به مقدار 4 لیوان فرانسوی دسته دار، آب جوش بریزید. می توانید سبزی های معطر یا سبزیجات دلخواه هم اضافه کنید.

قابلمه را روی حرارت بگذارید و 5 تا 6 ساعت صبر کنید تا بوقلمون روی حرارت بسیار ملایم بپزد. در این مدت درب قابلمه را کاملا ببندید و هر از گاهی به آن سر بزنید تا آب آن بخار نگردد. بوقلمون که پخت و عصاره آن غلیظ شد، می توانید آن را سرو کنید.

نکات مهم در طرز تهیه بوقلمون کامل

  • به هیچ عنوان پوست بوقلمون را نگیرید. حتما باید پوست روی بوقلمون بماند تا به عنوان لایه محافظتی در زمان پخت عمل کند وگرنه بوقلمون در زمان پخت، خشک می گردد.
  • می توانید به جای اینکه زعفران دم نموده را روی بوقلمون بمالید، با سرنگ در قسمت های مختلف، آن را به داخل گوشت بوقلمون، تزریق کنید.
  • می توانید به آرامی برش های لیمو و پیاز را زیر پوست بوقلمون بگذارید. در این صورت مراقب باشید پوست بوقلمون پاره نگردد.
  • برای اینکه بعد از پخت بوقلمون، به خوبی بتوانید آن را برش بزنید، بوقلمون را به مدت 20 تا 30 دقیقه خارج از فر بگذارید تا کمی از دما بیفتد، سپس آن را برش بزنید.

بیشتر بخوانید:

رازهای خوشمزه شدن بوقلمون کامل مجلسی

بوقلمون کامل چقدر باید بپزد؟

برای پخت بوقلمون کامل، به ازای وزن بوقلمون، 1 عدد کم نموده و زمان را حساب کنید. به این صورت که برای یک بوقلمون 6 کیلویی، 5 ساعت زمان احتیاج دارید. برای بوقلمون 8 کیلویی، 7 ساعت زمان احتیاج دارید. البته این زمان تقریبی است و ممکن است بسته به مقدار مرینیت شدن بوقلمون، نر یا ماده بودن بوقلمون، حرارت فر یا شعله زیر قابلمه و … ممکن است مقداری بیشتر یا کمتر گردد.

یک بوقلمون کامل برای چند نفر است؟

اگر می خواهید بوقلمون کامل بریان (شکم پر یا بدون پر کردن شکم) درست کنید، این فرمول را در نظر داشته باشید. این مقدار برای وقتی است که بخواهید دست و دل بازانه بوقلمون را سرو کنید.

  • بوقلمون 5 کیلوگرمی برای 6 نفر
  • بوقلمون 6 کیلوگرمی برای 8 نفر
  • بوقلمون 7 کیلوگرمی برای 10 نفر
  • بوقلمون 8 کیلوگرمی برای 12 نفر
منبع: افق کوروش
انتشار: 27 مهر 1403 بروزرسانی: 27 مهر 1403 گردآورنده: diabetesngo.ir شناسه مطلب: 1388

به "برترین روش مرینیت بوقلمون کامل مجلسی برای پخت در فر یا قابلمه!" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "برترین روش مرینیت بوقلمون کامل مجلسی برای پخت در فر یا قابلمه!"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید