میرزا قاسمی با مرغ خوردی؟ ، با این 25 نکته طعم لذیذش چند برابر میشه!

به گزارش پزشکی مدرن، میرزا قاسمی با مرغ رو امتحان کردید؟ اگه تا حالا میرزا قاسمی خورده باشین، حتما می دونین که با اون ترکیب بادمجون کبابی، سیر و گوجه فرنگی چه طعم خاص و دل چسبی داره. یه غذای ساده و اصیل شمالیه که خیلیا عاشقشن. حالا اگه بهش مرغ اضافه کنین، یه مدل نو و خوش خوراک تر ازش درمیاد که هم سیرکننده تره، هم برای مهمونی ها حسابی مناسبه. توی این مقاله از در ، قراره طرز تهیه میرزا قاسمی با مرغ رو به همراه نکاتی که باعث می شن غذاتون خوش عطرتر و خوش طعم تر بشه، بهتون یاد بدیم. اگه دنبال یه تنوع خوشمزه توی برنامه غذایی تون هستین، این دستور غذا می تونه یه انتخاب عالی باشه.

میرزا قاسمی با مرغ خوردی؟ ، با این 25 نکته طعم لذیذش چند برابر میشه!

طرز تهیه میرزا قاسمی با مرغ در یک نگاه

برای تهیه میرزا قاسمی با مرغ، ابتدا بادمجون ها رو خوب بشورین، خشک کنین و روی شعله یا در فر کبابی کنین تا پوستشون بسوزه و گوشتشون نرم بشه؛ سپس پوست بگیرین و له کنین. مرغ بدون استخوان رو با نمک، فلفل و زردچوبه بپزین و بعد ریش ریش نموده، در صورت تمایل با کمی روغن تفت بدین. پیاز نگینی و سیر له شده رو در روغن تفت بدین تا طلایی بشن، سپس رب گوجه رو اضافه نموده و خوب تفت بدین تا رنگ باز کنه.

مرغ و بادمجون رو به مواد اضافه کنین و خوب هم بزنین تا ترکیب بشن؛ در صورت احتیاج کمی آب مرغ اضافه کنین. تخم مرغ ها رو داخل مواد بشکنین و سریع هم بزنین تا ببنده و بافت یکدست بشه. در سرانجام، مزه رو تنظیم نموده و با نون، برنج یا سبزی خوردن سرو کنین؛ افزودن کمی آب لیمو یا گرد لیمو هم طعم ترش ملایمی می ده.

شما می تونین مقدار مواد اولیه، مراحل و جزییات طرز تهیه میرزا قاسمی با مرغ رو توی این مطلب بخونین.

مواد اولیه برای تهیه میرزا قاسمی با مرغ

مواد اولیهمقدار مورد احتیاج
بادمجان5 عدد میانه
گوشت مرغ (ران یا سینه)1 عدد
پیاز (برای پیاز داغ)1 عدد میانه
سیر (برای سیر داغ)3 تا 4 حبه
تخم مرغ4 عدد
رب گوجه فرنگی2 قاشق غذاخوری
روغن سرخ کردنیبه مقدار کافی
زردچوبه، نمک و فلفل سیاهبه مقدار لازم
برنج یا نانبرای سرو با میرزا قاسمی

مدت زمان آماده سازی مواد اولیه: 30 دقیقه

مدت زمان مورد احتیاج برای پخت میرزا قاسمی با مرغ: 30 دقیقه

مراحل طرز تهیه میرزا قاسمی با مرغ

میرزا قاسمی با مرغ نسخه مجلسی و غنی شده از است که با افزودن مرغ پخته شده به ترکیب سنتی بادمجون کبابی، سیر، رب گوجه فرنگی و تخم مرغ درست میشه. میتونین این غذا رو به روش زیر درست کنین.

مرحله اول: بادمجون ها رو کبابی کنین

برای طرز تهیه میرزا قاسمی با مرغ، همه بادمجون ها رو خوب بشورین تا خاک یا آلودگی نداشته باشن. بعد با یه دستمال یا حوله آشپزخونه خشک کنین. حالا می تونین بادمجون ها رو مستقیم روی شعله گاز بذارین یا داخل فر با دمای بالا (حدود 220 درجه) قرار بدین. باید پوستشون کاملاً بسوزه و گوشتشون نرم بشه. اگه روی شعله گاز کباب می کنین، حتماً زیرش فویل بذارین تا آشپزخونه کثیف نشه.

مرحله دوم: پوست بادمجون ها رو بگیرین

وقتی بادمجون ها نرم شدن، بذارین کمی خنک بشن تا راحت تر پوستشون رو جدا کنین. بعد گوشت بادمجون ها رو با چاقو ریز کنین یا با گوشت کوب له کنین تا یه بافت لطیف و یکدست داشته باشن. اگه بخواین طعم دودی بیشتری بگیره، می تونین چند دقیقه روی زغال هم بذارین.

مرحله سوم: مرغ رو بپزین

توی این مرحله از طرز تهیه میرزا قاسمی با مرغ، مرغ رو ترجیحا از نوع ران یا سینه بدون استخوان انتخاب کنین. داخل یه قابلمه بریزین و روش آب سرد بریزین تا کاملا روی مرغ رو بگیره. بعد نمک، فلفل سیاه و کمی زردچوبه اضافه کنین. اگه دوست دارین، یه برگ بو یا یه تکه پیاز هم بندازین توی آب مرغ تا عطرش بهتر بشه. قابلمه رو روی حرارت میانه بذارین و اجازه بدین مرغ حدود 30 تا 45 دقیقه بپزه تا کاملاً نرم بشه.

مرحله چهارم: مرغ رو ریش ریش کنین

بعد از پخت مرغ، اون رو از عصاره مرغ دربیارین و با چنگال ریش ریش کنین. اگه بخواین مزه اش قوی تر بشه، می تونین مرغ رو با کمی روغن و زردچوبه داخل یه تابه جداگانه تفت بدین تا هم رنگ بگیره هم خوش عطر بشه.

سینه و ران مرغ و انواع ادویه معطر رو به صورت و اینترنتی از فروشگاه های خریداری کنین.

مرحله پنجم: پیاز و سیر رو تفت بدین

در ادامه، یه پیاز میانه رو نگینی خرد کنین و داخل یه تابه با کمی روغن (ترجیحاً روغن مایع یا روغن زیتون ملایم) تفت بدین تا سبک و طلایی بشه. وقتی پیاز نرم شد، سیر له شده رو اضافه کنین. تعداد سیرها بستگی به ذائقه تون داره، ولی معمولاً 3 تا 4 حبه کافیه. سیر رو حدود یکی دو دقیقه تفت بدین تا عطرش بلند بشه. حواستون باشه که سیر نسوزه چون خیلی زود تلخ می شه و طعم کل غذا رو خراب می کنه.

برای خرید روغن سرخ کردنی یا پخت و پز، پیاز داغ آماده و سیر داغ آماده می تونین از فروشگاه های به صورت اینترنتی و حضوری اقدام کنین.

مرحله ششم: رب گوجه فرنگی رو اضافه کنین

حالا باید حدود 2 قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی رو اضافه کنی. رب گوجه رو خوب با پیاز و سیر مخلوط کنین و چند دقیقه تفت بدین تا رنگش باز بشه و خامی اش گرفته بشه. اگه بخواین رنگ غذا خوشرنگ تر بشه، می تونین یه کم زعفرون دم نموده یا پودر پاپریکا () هم اضافه کنین.

رب گوجه فرنگی باکیفیت و زعفرون اعلا رو به صورت حضوری و اینترنتی از فروشگاه های تهیه کنین.

مرحله هفتم: مرغ و بادمجون رو اضافه کنین

مرغ ریش ریش شده و بادمجون له شده رو به مواد داخل تابه اضافه کنین. خوب هم بزنین تا همه چیز با هم ترکیب بشه. چند دقیقه تفت بدین تا مزه ها به خورد هم بره و یه ترکیب خوش عطر و خوش طعم به دست بیاد. اگه احساس کردین مواد خیلی غلیظ شده، می تونین یکی، دو قاشق آب مرغ یا آب جوش اضافه کنین تا بافتش لطیف تر بشه.

مرحله هشتم: تخم مرغ ها رو بشکنین

تخم مرغ ها رو یکی یکی داخل مواد بشکنین و سریع هم بزنین تا با مواد مخلوط بشه و ببنده. اگه بخواین تخم مرغ ها جدا دیده بشن، می تونین اول تخم مرغ ها رو نیمرو کنین و بعد روی مواد بذارین. ولی اگه بخواین بافت یکدست داشته باشه، همون داخل مواد بشکنین و هم بزنین تا کاملاً ترکیب بشه.

تخم مرغ رو به صورت حضوری و اینترنتی از فروشگاه های می تونین خریداری کنین.

مرحله نهم: مزه میرزا قاسمی رو بچشید و سرو کنین

در آخرین مرحله از طرز تهیه میرزا قاسمی با مرغ، مزه غذا رو بچشین و نمک و فلفلش رو تنظیم کنین. اگه دوست دارین یه طعم ترش ملایم داشته باشه، می تونین کمی آبلیمو تازه یا گرد لیمو اضافه کنین. این غذا رو می تونین با نان تازه () یا و برنج کته و سبزی خوردن سرو کنین.

انواع نان و انواع برنج ایرانی و خارجی باکیفیت رو از فروشگاه های به صورت حضوری و اینترنتی می تونین خریداری کنین.

بیشتر بخوانید:

نکات مهم در طرز تهیه میرزا قاسمی با مرغ

  • برای طرز تهیه میرزا قاسمی با مرغ، نصف سیر رو اول با پیاز تفت بدین تا عطرش آزاد بشه و نصف دیگه رو در مرحله آخر (قبل از تخم مرغ) خام اضافه کنین تا طعم تند و تازه سیر توی غذا باقی بمونه. این تکنیک باعث می شه طعم غذا عمیق تر بشه.
  • قبل از پخت مرغ، می تونین اون رو با کمی آب لیمو، زردچوبه، فلفل و پیاز مزه دار کنین و نیم ساعت بذارین داخل یخچال. این کار باعث می شه مرغ خوش عطرتر بشه و بوی زهم نده.
  • مرغ ریش ریش شده رو با 1 قاشق غذاخوری کره، کمی پودر سیر، پاپریکا و فلفل سیاه روی حرارت بالا تفت بدن تا لبه هاش کمی برشته و کاراملی بشه. این تکنیک باعث می شه طعم مرغ توی غذا برجسته تر بشه و طعمش عمق پیدا کنه.
  • وقتی تخم مرغ ها رو به میرزا قاسمی با مرغ اضافه کردین، سریع هم نزنین. بذارین کمی خودشون ببندن، بعد با قاشق از کناره ها هم بزنین. حتی می تونین در تابه رو بذارین تا بخار باعث پخت یکنواخت تخم مرغ بشه. این روش باعث می شه تخم مرغ ها لطیف تر و خوش فرم تر بشن.
  • اگه مواد میرزا قاسمی خیلی غلیظ شد، یکی، دو قاشق آب مرغ یا حتی یه قاشق خامه صبحانه اضافه کنین تا بافتش نرم تر و کرمی تر بشه.

بیشتر بخوانید:

نکاتی برای خوشرنگ شدن میرزا قاسمی

  • قبل از اضافه کردن رب گوجه فرنگی به پیاز و سیر، اون رو جداگانه با کمی روغن و زردچوبه تفت بدین تا رنگش حسابی باز بشه و طعمش شیرین تر بشه. این کار باعث می شه رب بهتر با مواد ترکیب بشه و غذا خوشرنگ تر بشه.
  • یه تکنیک حرفه ای برای خوشرنگ شدن میرزا قاسمی با مرغ اینه که موقع تفت دادن، یه نوک قاشق شکر و چند قطره سرکه سفید یا بالزامیک اضافه کنن. این ترکیب باعث می شه رب هم شیرینی ملایم داشته باشه، هم اسیدیته ش کنترل بشه و طعم نهایی غذا رو متعادل و پیچیده تر کنه.
  • برای رنگ و عطر بهتر میرزا قاسمی با مرغ، کمی زعفرون دم نموده یا پودر پاپریکا به رب گوجه اضافه کنین. این ترکیب باعث می شه غذا هم خوشرنگ تر و هم خوش عطرتر بشه.

نکات کلیدی برای طبخ بادمجان میرزا قاسمی

  • برای طرز تهیه میرزا قاسمی با مرغ، از بادمجون های قلمی و کم تخم استفاده کنین چون هم بافت لطیف تر و هم تلخی کمتری داشته باشن. اگه بادمجون ها تلخ بودن، می تونین بعد از پوست گرفتن، کمی نمک روشون بپاشین و بذارین 15 دقیقه بمونه، بعد آبکشی کنین.
  • وقتی بادمجون ها رو کباب کردین، بلافاصله داخل یه ظرف دربسته یا کیسه فریزر بذارین تا بخار کنن. این کار باعث می شه پوستشون راحت تر، جدا و گوشتشون لطیف تر بشه. بعلاوه عطر دودی بهتر حفظ می شه.
  • اگه بخواین غذا عطر دودی بیشتری داشته باشه، می تونین بادمجون ها رو روی زغال یا منقل کباب کنین. حتی یه تکه زغال رو بعد از پخت داخل یه فویل بذارین، کمی روغن روش بریزین و وسط مواد قرار بدین، در تابه رو ببندین تا دودش جذب غذا بشه (روش دودی کردن سنتی).
  • بادمجون له شده رو با کمی روغن و نمک جداگانه تفت بدین تا آب اضافی اش کشیده بشه و طعمش متمرکزتر بشه. مرغ ریش ریش شده رو هم جدا تفت بدین تا کمی برشته بشه. بعد این دو رو با مواد دیگه ترکیب کنین. این مرحله باعث می شه بافت غذا بهتر بشه و مزه ها تفکیک شده تر باشن.

نکات کلیدی برای سرو میرزا قاسمی با مرغ

  • برای طرز تهیه میرزا قاسمی مجلسی با مرغ و مناسب مهمانی، تخم مرغ ها رو جدا نیمرو کنین و موقع سرو روی غذا بذارین. با این کار، هم ظاهر غذا شیک تر می شه، هم هر کسی می تونه تخم مرغش رو جدا برداره.
  • موقع سرو میرزا قاسمی با مرغ، 1 قاشق روغن رو با سیر له شده یا زعفرون دم نموده مخلوط کنین و موقع سرو روی غذا بریزین. این کار هم ظاهر غذا رو مجذوب کننده تر می کنه، هم عطرش رو چند برابر می کنه.
  • به مقدار قاشق روغن زیتون ملایم رو با یه قاشق روغن دنبه یا کره حیوانی مخلوط کنن و روی میرزا قاسمی با مرغ بریزین. این ترکیب باعث می شه هم عطر سنتی داشته باشه، هم لطافت مدرنی بهش میده.
  • روی میرزا قاسمی با مرغ، کمی جعفری خرد شده یا پودر گل سرخ بپاشین.
  • کنار میرزا قاسمی با مرغ، نون سنگک، سبزی خوردن، ماست موسیر (طرز تهیه ماست موسیر) یا ترشی شمالی بذارین تا یه ترکیب کامل و دلچسب داشته باشین.

فوت و فن های خوشمزه شدن میرزا قاسمی با مرغ

چرا میرزا قاسمی تلخ میشه؟

تلخ شدن میرزا قاسمی معمولا به چند علت اصلی برمی گرده که اگه رعایتشون نکنین، حتی با برترین مواد اولیه هم ممکنه طعم غذا خراب بشه. در ادامه نکات حرفه ای و دقیق برای جلوگیری از تلخی رو مرور می کنیم:

1- بادمجون نامناسب یا کهنه

بادمجون هایی که پوست چروک دارن، سبک هستن یا تخم زیادی دارن، معمولا تلخ ترن. بهتره از بادمجون های قلمی، براق و سنگین استفاده کنین که تازه باشن و تخم کمتری داشته باشن.

2- نگرفتن تلخی بادمجون قبل از پخت

اگه بادمجون ها رو مستقیما بعد از کبابی شدن استفاده کنین، ممکنه تلخی طبیعی شون باقی بمونه. برای گرفتن تلخی بادمجون ها، می تونین بعد از پوست گرفتن، روی اونها نمک بپاشین و نیم ساعت بذارین بمونه، یا داخل آب و آبلیمو قرار بدین تا تلخی شون گرفته بشه.

3- کبابی کردن بیش از حد

اگه بادمجون رو خیلی بسوزونین، طعم دودی از حالت خوش عطر خارج می شه و به تلخی می زنه. فقط در حدی کباب کنین که پوستش راحت جدا بشه و گوشتش نرم بشه.

4- گرفتن تخم بادمجون ها

تخم های بادمجون یکی از عوامل اصلی تلخی هستن. بعد از پوست گرفتن، حتما تخم ها رو جدا کنین تا طعم غذا لطیف تر بشه.

5- زیاده روی در ریختن سیر و زردچوبه

استفاده زیاد از سیر یا زردچوبه می تونه باعث تلخی میرزا قاسمی با مرغ بشه، مخصوصا اگه سیر بسوزه یا زردچوبه خوب تفت داده نشه. مقدار این ادویه ها رو کنترل کنین و سیر رو فقط تا طلایی شدن تفت بدین.

آیا میشه این غذا رو بدون رب گوجه درست کرد؟

رب گوجه فرنگی به غذا رنگ و طعم می ده، ولی اگه بخواین نسخه ای سبک تر از طرز تهیه میرزا قاسمی با مرغ درست کنین، می تونین رب گوجه رو حذف یا با گوجه تازه جایگزین کنین.

کدام قسمت مرغ برای استفاده در میرزا قاسمی با مرغ مناسب تره؟

استفاده از ران مرغ برای طرز تهیه میرزا قاسمی با مرغ توصیه می شه چون بافت لطیف تری داره و بعد از پخت، راحت تر خرد و با مواد ترکیب می شه.

سبزیجات و ادویه های خاص برای میرزا قاسمی با مرغ چیست؟

به عنوان ادویه های معطر می تونین از زردچوبه، فلفل سیاه تازه آسیاب شده، پاپریکای دودی، پودر سیر یا سیر خشک آسیاب شده، کمی دارچین و پودر گوجه خشک شده، عصاره سبزیجات یا مرغ (در صورت استفاده از مرغ) استفاده کنین.

به عنوان سبزیجات معطر می تونین جعفری تازه خردشده، گشنیز تازه، ریحان خشک یا تازه، نعناع خشک (در حد نوک قاشق) به کار ببرین.

منبع: افق کوروش
انتشار: 20 مرداد 1404 بروزرسانی: 20 مرداد 1404 گردآورنده: diabetesngo.ir شناسه مطلب: 1487

به "میرزا قاسمی با مرغ خوردی؟ ، با این 25 نکته طعم لذیذش چند برابر میشه!" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "میرزا قاسمی با مرغ خوردی؟ ، با این 25 نکته طعم لذیذش چند برابر میشه!"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید