افلاطون چاپ دومی شد

به گزارش پزشکی مدرن، به گزارش خبرنگاران به نقل از روابط عمومی انتشارات علمی و فرهنگی افلاطون فیلسوف کبیر و نامور یونانی به علت جایگاهش در بنیان گذاریِ آنچه امروزه به دانش فلسفی می شناسیم و موقعیتی که نقطه اتصال دنیا اسطوره و فلسفه است، در همه قرن هایی که از حیاتش گذشته است محلّ توجه و اهتمام آیندگان خود بوده است؛ این اهتمام فراوان و مراجعات متعدد و متکثر باعث شده است که آیندگانِ افلاطون آرا و دیالوگ های او را مثل بسیاری اَبَرمتن های انسانی دیگر، با رویکردها و تفسیرهای مختلفی بخوانند؛ تفسیرهایی که شاید هر کدام در دوره های خود سخن آخر فرض شده اند، ولی با گذشت زمان معین شده که دریچه تفسیرهای نو و رویکردهای تازه در افلاطون پژوهی همچنان گشوده است.

افلاطون چاپ دومی شد

کتاب افلاطون از مجموعه راهنمای سرگشتگانِ جرالد ا. پرس از نمونه های گشودن افق های تازه در تفسیر و فهم از افلاطون است. راهنمای سرگشتگان مجموعه ای با بیش از سی مجلد است که انتشارات کونتینیوم در دودهه اخیر به زبان انگلیسی منتشر و در سال های گذشته نیز انتشارات علمی و فرهنگی آن را برای فارسی زبانان مهیا نموده است. در هر یک از مجلدهای این مجموعه فیلسوف برجسته ای از دوران کلاسیک تا معاصر معرفی می شود. نام این مجموعه از کتاب دلاله الحائرین (راهنمای سرگشتگان) ابن میمون، فیلسوف و الهیدان یهودی، اقتباس شده است. در راهنماهای سرگشتگان هدف این است که دانشجویان و پژوهشگران در حیرتِ مواجهه با دریایی از داده های مربوط به فیلسوفان مهم و مکتب های بزرگ فلسفی، از سرگشتگی خارج شوند و در یک جلد مشخص، اطلاعاتی شُسته رُفته در شرح مفاهیم و اصطلاحات کلیدیِ ایشان به زبانی فنی و در عین حال مناسبِ نوسفران، دریافت نمایند.

مجلد افلاطون از مجموعه راهنمای سرگشتگان، همان طور که گفته شد، پژوهش و نوشته جرالد ا. پرس در سال 2007 است. او استاد فلسفه کالج هانترِ نیویورک است و عمده آثارش به شناخت فلسفه یونان باستان و به ویژه افلاطون مربوط است. این کتاب را نخست بار در سال 1398 ایرج آذرفزا به زبان فارسی برگردانده است.

اهمیت پژوهش جرالد ا. پرس در رویکرد تازه او در مطالعات افلاطونی است. پیش از او افلاطون با روینمودهای مختلف و معمولاً کلاسیک دیگری نظیر تکوین گرایی، وحدت گرایی و باطنی گرایی تفسیر می شد. اما جرالد ا. پرس در اثر خود می کوشد با تمرکز بر روش فلسفی خودِ افلاطون، یعنی دیالوگ و دیالکتیک های جاری در آن، مفروضات ما را که برگرفته از همان روینمودهای پیشین است، معلق کند. و در عین حال هم سهم عناصر متغیر و مبهم را ادا کند و هم سهم عناصر ثابت و کُلی دیالوگ ها را. در روش پژوهشی نوی جرالد ا. پرس به قالب دیالوگی آثار و در ادامه ویژگی دراماتیک و دیالکتیکی توجهی ویژه می شود و کوشش می شود که اصول فلسفه افلاطون که نه جزمی است و نه شکاکانه، در پرتو این ویژگی بازتفسیر شود.

کتاب در یک مقدمه، چهاربخش و واژه نامه پایانی تدوین شده است. در بخش نخست پس زمینه حیات افلاطون، در بخش دوم عناصر متغیر در دیالوگ های برجای مانده ازو، در بخش سوم عناصر ثابت در فلسفه او و در بخش پایانی توصیه ها و رهنمودهایی برای خواندن بهتر و دقیق تر دیالوگ های افلاطون عرضه می شود.

کتاب افلاطون از مجموعه راهنمای سرگشتگان با نوشته و پژوهش جرالد ا. پرس در 383 صفحه و با ترجمه فارسیِ محققانه و شیوای ایرج آذرافزا، در سال 1400 به چاپ دوم رسیده است. چاپ دوم این کتاب در روزها و ماه های گذشته با شمارگان 1000 و قیمت 60 هزارتومان در دسترس علاقه مندان فلسفه و اندیشه قرار گرفته است.

منبع: ایبنا - خبرگزاری کتاب ایران
انتشار: 18 اردیبهشت 1401 بروزرسانی: 18 اردیبهشت 1401 گردآورنده: diabetesngo.ir شناسه مطلب: 1082

به "افلاطون چاپ دومی شد" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "افلاطون چاپ دومی شد"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید