آخرین خبرها از شرایط کرونای انگلیسی در ایران
به گزارش پزشکی مدرن، بر اساس گزارش های رسیده از مسئولان بهداشتی کشور تا به امروز موارد کرونای انگلیسی در 11 استان شناسایی شده اند.
به گزارش خبرنگاران از خبرنگاران، سعید نمکی وزیر بهداشت دیروز درباره طوفان کرونای جهش یافته هشدار داد و گفت: ویروس ها پاسپورت و ویزا نمی خواهند؛ همانطور که ویروس ووهان توانست خودش را از ووهان چین به قطب برساند، به همین میزان هم ویروس موتاسیون یافته در کشورهای دنیا خواهد چرخید. امروز ویروس کووید 19 موتاسیون یافته در سراسر کشور و بیشتر استان هایمان خودش را نشان داد.
نمکی ادامه داد: متاسفانه در خوزستان خیز سنگینی از بیماری داریم، منشاء بیماری بیشترا ویروس موتاسیون یافته است. در کل کشور میزان بیماران سرپایی متاسفانه در دو هفته اخیر رو به افزایش است. تفاوتی که ویروس جهش یافته با ویروس ووهان دارد، این است که اگر در ویروس قبلی مدت زمان افزایش موارد سرپایی نسبت به زمان افزایش بستری هفت تا 10 روز بود اما این ویروس در 72 ساعت می تواند فرد را در بیمارستان بستری و شکل های بسیار خطرناک و گرفتاری های سنگین ریوی را ایجاد کند.
نخستین موارد کرونای انگلیسی در افرادی که هیچ سابقه سفر یا ارتباطی با مسافران اروپایی نداشتند، در تهران، قزوین و البرز مشاهده شد، همچنین در طول چند روز شمار مبتلایان و بیماران بدحال استان خوزستان افزایش پیدا کرد و معین شد که منشا بیماری کرونای جهش یافته انگلیسی است که از شادگان به سایر نقاط استان خوزستان منتقل شده است.
وزیر بهداشت هم علت شیوع کرونای انگلیسی در استان خوزستان را این چنین بیان نمود و گفت: از طرفی هر کس که در خوزستان فوت کرد، متاسفانه مراسم تشییع بسیار سنگین برایش گرفتند و بارها این را تذکر داده بودم. در شادگان که اولین پایگاه آلودگی ما بود، متاسفانه میزان رعایت دستورالعمل های بهداشتی به حد صفر رسیده بود. مراکز خرید غلغله بود، دستفروش ها در خیابان بیداد می کردند و بااین شرایط کاملا برای ما روشن بود که یک خوزستان بسیار بسیار پرماجرا را خواهیم داشت.
حالا تعداد موارد شناسایی شده قطعی کرونای انگلیسی روز به روز در حال افزایش است، باید توجه دات که تعداد موارد ابتلا همان آمارهای اعلامی وزارت بهداشت نیست چرا که فقط شماری از نمونه ها برای توالی یابی ژنتیکی به دو آزمایشگاه تشخیص کرونای انگلیسی ارسال می شوند و به دلیل زانبر بودن و هزینه بالا نیازی به انجام توالی یابی ژنتیکی در همه نمونه ها نیست، به گفته متخصصان باید هر ابتلا به کرونایی را در شرایط کنونی فرض بر ابتلا به کرونای انگلیسی گذاشت.
آمار موارد قطعی ابتلا به کرونای انگلیسی در کشور
سیما سادات لاری سخنگوی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی در مصاحبه با خبرنگاران، با اشاره به آمار موارد شناسایی شده کرونای انگلیسی در کشور بیان نمود: تا به امروز 112 نفر مبتلای قطعی به کرونای انگلیسی در کشور شناسایی شده اند که هشت نفر از آنها فوت شده اند.
لاری به استان هایی که موارد قطعی کرونای انگلیسی در آنها شناسایی شده است، اشاره نمود و اضافه کرد: تا به امروز موارد ابتلای قطعی به ویروس جهش یافته انگلیسی در استان های تهران، البرز، قزوین، خوزستان، فارس، گیلان، سیستان و بلوچستان، ایلام، هرمزگان، مرکزی و آذربایجان غربی شناسایی شده اند.
کاهش سن ابتلا به کرونا در تهران با ورود کرونای انگلیسی
علیرضا زالی بااشاره به بروز سه مورد مرگ ناشی از ویروس جهش یافته جدید در هفته های اخیر در تهران، باز توزیع سنی مبتلایان تهرانی را نکته مهمی از نظر آسیب پذیری گروه های سنی بیان نمود.
به گفته زالی، در استان تهران آمار مبتلایان و میزان بستری گروه های سنی زیر 10 سال از حدود 9 دهم درصد در اسفند 98 به 11 درصد در بهمن ماه 99 رسیده است و در گروه سنی بالای 80 سال از 7,4 درصد به 12 درصد و در گروه سنی بین 80-70 سال نیز از 11 درصد به 14 درصد افزایش یافته است.
وی اضافه کرد: این درحالی است که میزان مبتلایان و بستری در گروه های سنی 50-40 سال و 60-50 سال و 70-60 سال نسبت به اسفندماه سال گذشته حدود 12 تا 18 درصد کاهش داشته است.
زنگ خطر شیوع کرونای انگلیسی در استان مرکزی
سید محمد جمالیان رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک گفت: اولین مورد مشاهده شده کرونای انگلیسی در استان مرکزی مربوط به شخصی است که در روزهای گذشته سابقه سفر به استان خوزستان را داشته است. سه مورد از موارد جدید شناسایی شده در شهر اراک از نزدیکان فردی هستند که کرونای انگلیسی وی محرز شده بود.
وی گفت: یک مورد جدید دیگر نیز که شناسایی شده که فرد مبتلا ساکن شهرستان تفرش است و علیرغم تاکید مسئولان حوزه سلامت در مراسم عروسی در تهران شرکت نموده بوده است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک گفت: عدم توجه به توصیه های بهداشتی و ساده انگاری این ویروس وحشی سبب شیوع نوع جهش یافته خواهد شد که وجود آن در استان همه افراد را تهدید می نماید.
جمالیان توضیح داد: تنها راه مقابله با ویروس جهش یافته کرونا، رعایت دقیق تر نکات بهداشتی، استفاده از ماسک، رعایت فاصله گذاری اجتماعی و عدم حضور در تجمعات و دورهمی هاست که اگر جدیت لازم به عمل نیاید گرفتار موج سنگینی خواهیم شد.
وی گفت: از امروز همکاران مرکز بهداشت شهرستان اراک با استقرار در ایستگاه راه آهن تمامی مسافرانی را که قصد ورود به شهر اراک را دارند مورد معاینه قرار می دهند و تست شناسایی سریع بیماران کرونایی (رپید) در مکان راه آهن انجام خواهد پذیرفت.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک تاکید نمود: اگر ویروس کرونای انگلیسی شیوع پیدا کند، بسیار شرایط سخت تر از موج های قبلی کرونا خواهد شد و زنگ خطر دیگری در استان مرکزی به صدا در آمده است.
38 نفر مشکوک به کرونای انگلیسی در البرز قرنطینه شدند
نورمحمد فردی فرمانده قرارگاه عملیاتی ستاد مقابله با بیماری کرونای البرز گفت: در استان البرز تا کنون پنج مورد ابتلا به ویروس جهش یافته شناسایی شده است که سه نفر از آنها فوت نموده اند. یکی از این مبتلایان ساکن آبیک قزوین بوده و یک نفر دیگر هم مسافری از شهر منجیل استان گیلان بوده است.
وی بیان نمود: با توجه به شرایط حساس ایجاد شده، از 30 بهمن تا ششم اسفندماه، نحوه حضور کارمندان در دستگاه هایی که ارباب رجوع دارند به شکل یک دوم است و در سایر ادارات نیز کارمندان با ظرفیت یک سوم حضور می یابند و در حال حاضر شاهد اعمال محدودیت شرایط قرمز برای واحدهای صنفی رسته دو تا چهار در شهرستان های ساوجبلاغ، نظرآباد و اشتهارد هستیم و بعد از ششم اسفندماه اگر شرایط همچنان نگران نماینده باشند، محدویت های جدیدی اعمال خواهد شد.
فرمانده قرارگاه عملیاتی ستاد مقابله با بیماری کرونای البرز گفت: در حال حاضر 38 نفر در سه شهرستان ساوجبلاغ، اشتهارد و نظرآباد در قرنطینه ویژه قرار دارند به همین دلیل از مردم درخواست می گردد با حساسیت بیش از گذشته نکات بهداشتی را رعایت نمایند. اگر مردم رعایت ننمایند و وارد موج چهارم کرونا شویم، هیچ چاره ای جز بازگشت محدودیت های سختگیرانه آن هم در ایام پایانی سال نداریم.
شناسایی 9 مبتلا به کرونای انگلیسی در هرمزگان
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان گفت: 7 نفر در شهرستان پارسیان هرمزگان به کرونای انگلیسی مبتلا شدند و شمار مبتلایان به این نوع جهش یافته کرونا در استان به 9 نفر رسید.
نوروزیان با اشاره به اینکه مبتلایان جدید از یک خوشه خانوادگی هستند و بر اساس آنالیز ها و نمونه گیری های خوشه ای شناسایی شدند، اضافه کرد: سن بیشتر این بیماران 20 تا 50 ساله بوده و طبق آنالیز ها، سرعت سرایت به نحوی بوده که افراد با کوچکترین تماسی به این بیماری مبتلا شده اند.
وی با اشاره به اینکه 4 نفر از این بیماران در بیمارستان بستری هستند و از 30 تا 60 درصد درگیری ریوی دارند، بیان نمود: کرونای انگلیسی از لحاظ سرعت سرایت 70 درصد و از نظر میزان مرگ و میر 35 درصد بیشتر از کرونای معمولی بر افراد تاثیرگذار است.
اصفهان بعد از استان خوزستان در خط اول حمله کرونای انگلیسی
طاهره چنگیز با اشاره به ابتلای دو نفر از مراجعان مراکز درمانی استان به ویروس کرونای جهش یافته انگلیسی، گفت: براساس آزمایش پی سی آر و با پرایمر معین نماینده کرونای انگلیسی این افراد قویا مشکوک به ابتلا به کرونای انگلیسی هستند. این جهش ویروس باعث شده ویروسی فراوری گردد که هم قدرت سرایت و واگیر بیشتری دارد و هم رفتار وحشیانه تری دارد و هم اینکه بیماری زایی و کشندگی آن نسبت به والد یعنی ویروس ووهان بیشتر است و این یعنی خطر بسیار جدی که سلامت مردم را تهدید می نماید.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی اصفهان از مردم خواست شیوع ویروس کرونای جهش یافته انگلیسی را به عنوان آژیر خطر در استان جدی بگیرند و توضیح داد: تردد بین شهری می تواند افراد را در معرض خطر قرار دهند، همچنین تردد بین استانی به ویژه با کسانی که با استان های مرزی در غرب کشور در تماس بودند می تواند افراد را به شدت در معرض خطر قرار دهد.
وی با بیان اینکه اصفهان امروز بعد از استان خوزستان در خط اول حمله ویروس کرونای جهش یافته قرار گرفته است و باید به شدت مراقب بود، به شهروندان تاکید نمود: اگر کوچک ترین علائمی پیدا کردید یا افرادی که در تماس با مسافران عراق بودند با شما در تماس بودند، در اولین فرصت به مراکز بهداشتی و درمانی استان مراجعه نموده و تست دهید تا در صورت آلودگی، در اسرع وقت قرنطینه شوید و از چرخش ویروس در جامعه جلوگیری گردد.
در شرایط کنونی که کرونای انگلیسی در همه کشور چرخیده است، رعایت نکات بهداشتی ، پرهیز از ترددها و سفرهای غیر ضرور و حضور در تجمعات و استفاده از دو ماسک تنها راه های پیشگیری از ابتلا به کرونای انگلیسی است تا گرفتار موج چهارم کرونا نشویم و روزهای نخست سال جدید را به خوشی سپری کنیم.
منبع: جام جم آنلاین