لازانیا مرغ و سیب زمینی بدون ورق لازانیا! ، این 15 نکته یادت باشه!

به گزارش پزشکی مدرن، لازانیا با مرغ و سیب زمینی یک لازانیا ساده با مرغ است. در لازانیا مرغ و سیب زمینی، از خود ورقه های لازانیا استفاده نمی گردد و معمولا روی آن، سس بشامل را می ریزند به همین علت هم لازانیای مرغ و سیب زمینی جزو است. در این مقاله از در ما طرز تهیه لازانیا مرغ و سیب زمینی بدون ورق لازانیا را با نکات خوشمزه شدن آن به شما آموزش می دهیم.

لازانیا مرغ و سیب زمینی بدون ورق لازانیا! ، این 15 نکته یادت باشه!

طرز تهیه لازانیا مرغ و سیب زمینی در یک نگاه

برای تهیه لازانیا مرغ و سیب زمینی (بدون ورق لازانیا)، ابتدا باید سیب زمینی های ورقه ای را با ادویه و روغن مزه دار و چرب نموده و در فر گرم برشته کنید. هم زمان، مرغ را به همراه پیاز، سیر، فلفل دلمه ای و ادویه جات در روغن تفت دهید تا پخته و خوش عطر گردد. سپس، سس بشامل را با کره، آرد، شیر و پنیر چدار فراهم کنید تا بافتی غلیظ و یکدست ایجاد گردد.

در ادامه، ظرف مناسبی را انتخاب کنید و مواد آماده شده را به صورت لایه لایه در این ظرف بچینید؛ این ترتیب را تا اتمام مواد ادامه دهید. لایه نهایی را با سس بشامل و پنیر چدار بپوشانید. ظرف را در فر گرم قرار دهید و به مدت 30 الی 40 دقیقه بپزید تا سطح غذا طلایی و پنیر به خوبی ذوب گردد. پس از خارج کردن ظرف لازانیا از فر، چند دقیقه صبر کنید تا لازانیا استراحت نموده و کمی منسجم تر گردد. سپس، لازانیا مرغ و سیب زمینی را برش بزنید و با سبزی تازه یا سالاد دلخواه به همراه انواع سس سرو کنید.

برای مطالعه مواد لازم، جزییات و مراحل طرز تهیه لازانیا مرغ و سیب زمینی ادامه این مطلب را مطالعه کنید.

مواد لازم برای تهیه لازانیا مرغ و سیب زمینی (برای 5 نفر)

مواد اولیهمیزان مورد احتیاج
فیله مرغ300 گرم
سیب زمینی3 عدد بزرگ
پیاز (برای پیاز داغ)1 عدد میانه
فلفل دلمه ای2 عدد
سیر (برای سیر داغ)2 حبه
روغن جامد3 قاشق غذاخوری
روغن مایع سرخ کردنینصف لیوان فرانسوی دسته دار
پاپریکا و آویشنبه میزان لازم
نمک و فلفل سیاهبه میزان لازم
انواع سسبرای سرو با لازانیا مرغ و سیب زمینی

مواد لازم برای تهیه سس بشامل لازانیا

مواد اولیهمیزان مورد احتیاج
پنیر چداربه میزان لازم
کره2 قاشق غذاخوری
شیر2 لیوان فرانسوی دسته دار
آرد سفید2 قاشق غذاخوری
نمک1 قاشق چای خوری
فلفل قرمز (آسیاب شده)به میزان لازم

مدت زمان لازم برای آماده سازی مواد اولیه: حدود 20 دقیقه

مدت زمان لازم برای پخت لازانیا مرغ و سیب زمینی: 30 الی 40 دقیقه

مراحل طرز تهیه لازانیا مرغ و سیب زمینی با سس بشامل (بدون ورق لازانیا)

در طرز تهیه لازانیا مرغ و سیب زمینی، پایه غذا با سیب زمینی درست می گردد و در واقع در این لازانیا، از خود ورقه های لازانیا استفاده نمی گردد. در نتیجه برای کسانی که با این نوع کربوهیدرات مشکل دارند یا نمی توانند آن را به خوبی هضم نمایند، این نسخه از لازانیا برترین گزینه است. شاید بهتر باشد بگوییم این بیشتر شبیه انواع گراتن گوشت و سبزیجات است.

مرحله اول: سیب زمینی ها را آماده کنید

در اولین مرحله از طرز تهیه لازانیا مرغ و سیب زمینی، ابتدا باید فر را روشن نموده و روی دمای 180 درجه سانتی گراد تنظیم کنید تا گرم گردد. سپس، سیب زمینی ها را به خوبی بشویید و پوست بگیرید. سیب زمینی های بدون پوست را به صورت ورقه ای برش بزنید.

مرحله دوم: سیب زمینی ها را چرب و مزه دار کنید

حالا، میزانی روغن نباتی را در ظرف مناسبی بریزید و کمی پودر پاپریکا، آویشن و نمک را به روغن اضافه کنید. این مواد را به خوبی ترکیب کنید تا یکدست شوند. سپس، با یاری فرچه آشپزی یا با دست، دو طرف ورقه های سیب زمینی را به این مواد آغشته کنید تا سیب زمینی ها چرب و طعم دار شوند.

در صورت تمایل، برای خرید روغن نباتی و انواع ادویه مانند نمک، پودر پاپریکا و آویشن خشک می توانید به روش های و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.

مرحله سوم: سیب زمینی ها را در فر بگذارید

در این مرحله از طرز تهیه لازانیا با مرغ و سیب زمینی، کف سینی فر را با ورقه فویل آلومینیومی بپوشانید. سپس، سیب زمینی های چرب و طعم دار شده را در سینی فر بچینید. این سینی را در طبقه میانی فر گرم بگذارید و حدود 20 دقیقه منتظر بمانید تا سیب زمینی ها کمی برشته شوند. پس از گذشت این مدت، سینی حاوی سیب زمینی های سرخ شده را از فر بیرون بیاورید؛ اما فر را خاموش نکنید.

مرحله چهارم: باقی مواد لازانیا را آماده کنید

در فاصله برشته شدن سیب زمینی ها، گوشت فیله مرغ را بشویید و در سبد بریزید تا آب اضافی آن خارج گردد. سپس، فیله های مرغ را به صورت نگینی برش بزنید. پیاز شسته شده و بدون پوست را نیز به صورت نگینی ریز برش بزنید. فلفل دلمه ای های شسته شده را هم به صورت نگینی خرد کنید. از سوی دیگر، حبه های سیر شسته و بدون پوست را رنده کنید و کنار بگذارید.

برای خرید انواع گوشت مانند گوشت مرغ می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.

مرحله پنجم: پیاز را تفت دهید

حالا، میزانی روغن مایع را در تابه مناسبی بریزید و روی حرارت قرار دهید تا داغ گردد. پیازهای نگینی را به این تابه داغ اضافه کنید و تفت دهید تا پیاز کاملا سبک و طلایی گردد. پس از سبک شدن پیاز، سیر رنده شده را نیز به این تابه اضافه کنید و فقط برای 1 دقیقه با پیاز تفت دهید تا عطر سیر آزاد گردد.

برای خرید روغن سرخ کردنی، سیر داغ آماده و پیاز داغ آماده می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.

مرحله ششم: فلفل دلمه ای و ادویه ها را اضافه کنید

پس از آن، فلفل دلمه ای ها را نیز که قبلا به صورت نگینی خرد کردید در تابه حاوی پیاز داغ و سیر داغ بریزید و برای یکی دو دقیقه تفت دهید تا کمی سبک شوند. سپس، میزان کمی نمک، فلفل سیاه، پودر پاپریکا () و آویشن خشک هم به محتویات تابه اضافه کنید و برای چند ثانیه تفت دهید.

مرحله هفتم: گوشت مرغ را اضافه کنید

حالا، گوشت مرغ نگینی خرد شده را نیز به این تابه اضافه کنید. مواد داخل تابه را به خوبی هم بزنید تا با یکدیگر ترکیب شوند و گوشت مرغ کاملا مزه دار گردد. پس از پخته شدن گوشت مرغ، حرارت را خاموش کنید و تابه را کنار بگذارید.

مرحله هشتم: سس بشامل را درست کنید

در این مرحله از طرز تهیه لازانیای مرغ و سیب زمینی، باید سس بشامل () لازانیا مرغ و سیب زمینی را درست کنید. برای طرز تهیه سس بشامل یا همان سس سفید ابتدا باید کره را در تابه دیگری بریزید و روی حرارت ملایم بگذارید تا کره ذوب گردد. سپس، آرد را به کره اضافه کنید و به مدت یک دقیقه تفت دهید تا بوی خامی آرد رفع گردد.

برای خرید کره و آرد سفید می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.

مرحله نهم: شیر را اضافه کنید

پس از تفت خوردن آرد، شیر را نیز به محتویات این تابه اضافه کنید. مواد داخل تابه را به طور پیوسته هم بزنید تا سس ته نگیرد و به غلظت مناسب برسد. پس از غلیظ شدن سس، میزانی پنیر چدار نیز به آن اضافه کنید. پنیر را به آرامی هم بزنید تا ذوب گردد. سپس، حرارت را خاموش کنید و تابه را کنار بگذارید.

برای خرید شیر و پنیر چدار می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.

مرحله دهم: محتویات لازانیا مرغ و سیب زمینی را در ظرف بچینید

در این مرحله یک ظرف پیرکس یا سرامیکی مناسب را انتخاب کنید. سپس، کمی از سس بشامل را در کف این ظرف بریزید. لایه ای از سیب زمینی های سرخ شده را روی سس بشامل در ظرف بچینید. پس از آن، روی سیب زمینی ها میزانی از مخلوط مرغ و سبزیجات را قرار دهید. بعد از آن، کمی از سس بشامل را روی مواد بریزید و میزانی پنیر چدار رنده شده نیز اضافه کنید. این روند را تکرار کنید تا مواد تمام شوند. توجه داشته باشید، لایه انتهای را باید با سس بشامل و پنیر چدار بپوشانید.

مرحله یازدهم: لازانیا مرغ و سیب زمینی را بپزید

حالا، ظرف حاوی لازانیا مرغ و سیب زمینی را در طبقه میانی فر (که همچنان روشن است) قرار دهید. حدود 30 الی 40 دقیقه منتظر بمانید تا سطح لازانیا طلایی شده و پنیر به طور کامل ذوب گردد. پیشنهاد می کنیم در دقایق انتهای پخت، فر را روی حالت گریل بگذارید تا لایه سطحی و پنیری لازانیا کاملا برشته گردد.

مرحله آخر: لازانیا مرغ و سیب زمینی را سرو کنید

پس از گذشت این مدت، ظرف حاوی لازانیا مرغ و سیب زمینی را از فر بیرون بیاورید و به مدت 5 الی 10 دقیقه کنار بگذارید تا استراحت کند. این کار باعث می گردد سس و پنیر کمی سفت تر شوند و برش ها منسجم تر باقی بمانند.

سپس، لازانیا را به تکه های مساوی برش بزنید و با دقت در ظرف سرو بگذارید. شما می توانید لازانیا با مرغ و سیب زمینی را با کمی جعفری یا ریحان تازه خرد شده تزیین نموده و همراه با انواع سالاد سبز و تازه و انواع سس دلخواه () مانند سس کچاپ () یا سس سیر () سرو کنید.

در صورت تمایل، برای خرید انواع سس مانند کچاپ و سس سیر می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.

نکات مهم در طرز تهیه لازانیا مرغ و سیب زمینی

  • در صورت تمایل، می توانید لازانیا مرغ را به جای سیب زمینی با ورقه های لازانیا درست کنید.
  • برای طعم بیشتر، می توانید از کمی جوز هندی یا پودر سیر (طرز تهیه پودر سیر) در سس بشامل بهره ببرید.
  • در صورت تمایل، به جای سیب زمینی سرخ شده می توانید از سیب زمینی بخارپز بهره ببرید. به این ترتیب، لازانیا مرغ و سیب زمینی شما سالم تر خواهد بود و در زمان پخت نیز صرفه جویی می گردد.
  • سیب زمینی ها را با ضخامت یکنواخت (حدود 3 الی 5 میلی متر) برش بزنید تا همه لایه ها به صورت یکدست بپزند.
  • فیله های مرغ باید کاملا پخته و کمی برشته شوند تا طعم بهتری بگیرند. از اضافه کردن ادویه هایی مثل پاپریکا و آویشن غافل نشوید؛ این ها طعم دهنده اصلی هستند.
  • مراقب باشید مرغ بیش از حد خشک نگردد؛ اگر احساس کردید بیش از مقدار خشک است، یک قاشق آب یا شیر هنگام تفت دادن اضافه کنید.
  • سس بشامل باید کمی غلیظ، اما روان باشد. اگر خیلی غلیظ گردد، لایه های لازانیا را خشک می نماید؛ اگر خیلی رقیق باشد، انسجام غذا از بین می رود.
  • پنیر چدار طعمی قوی دارد؛ می توانید آن را با کمی پنیر موزارلا یا پنیر پیتزا ترکیب کنید تا بافت کشسان و طعم متعادل تری ایجاد گردد.
  • در صورت تمایل، می توانید به مواد میانی لازانیا مرغ و سیب زمینی کمی ذرت، نخودفرنگی، اسفناج، یا قارچ تفت داده شده اضافه کنید.

فوت و فن های خوشمزه شدن لازانیا مرغ و سیب زمینی

آیا می توانیم سیب زمینی را به جای سرخ کردن، آب پز یا بخارپز کنیم؟

بله. ولی در این صورت، بافت لازانیا کمی نرم تر و مرطوب تر خواهد شد. برای تهیه نسخه رژیمی یا سالم تر این غذا، استفاده از سیب زمینی بخارپز گزینه مناسبی است.

لازانیا مرغ و سیب زمینی بدون فر را چگونه بپزیم؟

در طرز تهیه لازانیا مرغ و سیب زمینی بدون فر، کافی است لایه چینی را در یک تابه گود درب دار انجام دهید. پس از لایه چینی، درب تابه را ببندید و آن را روی حرارت بسیار ملایم بگذارید. برای طلایی شدن پنیر، در انتها چند دقیقه این غذا را بدون درب روی حرارت بگذارید تا بخار خارج گردد.

به جای چدار از چه پنیرهای دیگری می توانیم استفاده کنیم؟

ترکیب پنیر موزارلا، پنیر پیتزا یا پارمسان هم طعم و بافت خوبی به این غذا می دهند. چدار به خاطر طعم خاصش پیشنهاد می گردد، اما ضروری نیست.

آیا می توانیم مواد لازانیا را از شب قبل آماده کنیم؟

بله. مواد (مرغ، سیب زمینی، سس بشامل) را می توانید از شب قبل آماده کنید و در ظرف دربسته داخل یخچال نگه دارید. چیدمان و پخت نهایی را روز بعد انجام دهید.

چرا لازانیا گاهی وا می رود یا شل می گردد؟

احتمالا سس بشامل خیلی رقیق بوده یا سیب زمینی ها بیش از حد نرم شده اند. بعلاوه، برش زدن لازانیا بلافاصله پس از پخت موجب از هم پاشیدن لایه ها می گردد؛ بنابراین، اجازه دهید لازانیا 5 الی 10 دقیقه استراحت کند؛ سپس، آن را برش بزنید.

آیا می توانیم لازانیا مرغ و سیب زمینی را فریز کنیم؟

بله. پس از پخت کامل و سرد شدن، می توانید این لازانیا را در ظرف دربسته بگذارید و فریز کنید. برای مصرف، از شب قبل این غذا را در یخچال قرار دهید و سپس در فر یا مایکروویو گرم کنید.

منبع: افق کوروش
انتشار: 22 اردیبهشت 1404 بروزرسانی: 22 اردیبهشت 1404 گردآورنده: diabetesngo.ir شناسه مطلب: 1475

به "لازانیا مرغ و سیب زمینی بدون ورق لازانیا! ، این 15 نکته یادت باشه!" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "لازانیا مرغ و سیب زمینی بدون ورق لازانیا! ، این 15 نکته یادت باشه!"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید