طرز تهیه کیک اسفنجی با پف زیاد، پایه ای مناسب برای انواع کیک

به گزارش پزشکی مدرن، کیک اسفنجی با پف زیاد بافتی شبیه اسفنج دارد و پایه ای مناسب برای انواع کیک است. تهیه این کیک، فوت و فن های ظریفی دارد که تنها با دانستن این نکات می توانید یک کیک با پف زیاد تهیه کنید. در این مقاله با کلیه نکات لازم برای طبخ کیک اسفنجی با پف زیاد آشنا شوید.

طرز تهیه کیک اسفنجی با پف زیاد، پایه ای مناسب برای انواع کیک

خبرنگاران | سرویس آشپزی - کیک اسفنجی یکی از کیک های پایه در شیرینی پزی محسوب می گردد که به صورت ساده یا به عنوان پایه در تهیه انواع کیک بستنی، کیک تولد، و ... مورد استفاده قرار می گیرد. بافت این کیک به گونه ای است که وقتی بریده می گردد از تعداد زیادی حباب تشکیل شده است. مواد اصلی مورد استفاده در تهیه کیک اسفنجی آرد، تخم مرغ، و شکر است و معمولا پس از طبخ با خامه، کرم کره، یا انواع میوه ترکیب می گردد. میزان پف کیک اسفنجی بستگی به عوامل و نکاتی دارد که در حین پخت کیک رعایت می گردد. در این مقاله سعی داریم یک کیک اسفنجی با پف عالی به شما معرفی نموده و همه نکات لازم در تهیه این کیک را بیان کنیم.

مواد لازم برای تهیه دو عدد کیک با قطر 23 سانتی متر یا یک کیک به قطر 25 سانتی متر با دیواره 10 یا 12 سانتی متر است. زمان آماده کردن مواد حدود 30 دقیقه و زمان پخت حدودا 50 دقیقه است.

مواد لازم برای تهیه کیک اسفنجی با پف زیاد

آرد قنادی300 گرم
شکر نیمه آسیاب شده300 گرم
تخم مرغ6 عدد
بکینگ پودر1 قاشق چایخوری سر صاف (معادل 4 گرم)
نمک1/4 قاشق چایخوری
وانیل1/4 قاشق چایخوری
آب جوش 1/2 پیمانه

طرز تهیه کیک اسفنجی با پف زیاد

  1. فر را روی درجه حرارت 140 درجه سانتیگراد تنظیم کنید تا گرم گردد.
  2. یک قالب نچسب 25 سانتی با ارتفاع 12 سانتیمتر آماده نموده و کنار دست خود قرار دهید.
  3. آرد، نمک و بکینگ پودر را مخلوط نموده و دو بار الک کنید.
  4. سفیده و زرده تخم مرغ هایی را که قبلا از یخچال خارج نموده اید و به دمای محیط رسیده، جدا کنید و در دو ظرف جدا بریزید.
  5. برای اینکه پف سفیده ها بیشتر گردد و ثابت بماند کمی پودر تارتار به سفیده ها اضافه کنید و آنها را با دور متوسط همزن بزنید، وقتی رنگ آن سفید شد نیمی از پودر شکر را به آن اضافه کنید و به هم بزنید تا فرم بگیرد (اگر ظرف را برگرداندید نریزد).

    6. زرده تخم مرغ، وانیل و بقیه پودر شکر را مخلوط کنید و کمی هم بزنید، آب جوش را به آن اضافه کنید و خیلی سریع هم بزنید. در این مرحله باید سرعت عمل داشته باشید. زرده ها را آنقدر هم بزنید تا کرم رنگ و کشدار گردد.

    7. در این مرحله دیگر نیازی به همزن نیست، نیمی از سفیده را آرام با لیسک به زرده اضافه کنید و به صورت دورانی و فقط از یک سمت مخلوط کنید.

8. یک سوم آرد را با الک به مواد اضافه کنید و با لیسک آن را فولد کنید یعنی مواد را خیلی آرام از یک سمت به سمت دیگر تا کنید.

9. سپس بقیه سفیده تخم مرغ و آرد را اضافه کنید و به همین ترتیب مخلوط کنید تا مایعی یکدست حاصل گردد.

10. مواد را بلافاصله داخل قالب بریزید، چون کیک خیلی پف می نماید دو سوم قالب باید خالی باشد، قالب را در فری که از 15 دقیقه قبل روشن شده و گرم است قرار دهید.

11. حدود 40 تا 50 دقیقه زمان می برد تا کیک آماده گردد، پس از این مدت کیک را با یک سیخ چوبی تست کنید و اگر پخته بود آن را از فر خارج نموده و اجازه دهید تا خنک گردد.

12. کیک را در ظرف مناسب برگردانید و تا کاملا خنک نشده آن را برش بزنید.

13. کیک اسفنجی با پف زیاد آماده است و چون در تهیه آن از هیچ روغنی استفاده نشده برای تزئین با خامه بسیار مناسب است.

نکاتی که باید در تهیه کیک اسفنجی با پف زیاد رعایت کرد

  • یکی از موادی که پف کیک اسفنجی را از بین می برد روغن است. به همین دلیل در کیک اسفنجی که آموزش داده شد هیچ گونه روغنی وجود ندارد. حتی قالب کیک را به هیچ وجه نباید چرب کرد یا از کاغذ روغنی استفاده کرد چون با حرارت، چربی وارد بافت کیک می گردد و حباب های هوای ایجاد شده در اثر زدن زرده و سفیده تخم مرغ را از بین می برد. بنابراین برای طبخ این کیک باید حتما از قالب نچسب استفاده گردد و اگر قالب قبلا استفاده شده باید تمیز شسته و کاملا خشک گردد تا هیچ اثری از روغن در آن باقی نماند.
  • برای تهیه کیک اسفنجی از آرد قنادی استفاده گردد یعنی آردی که دارای بافتی نرم و سفید و تازه باشد تا کیک حالت پوک تری پیدا کند.
  • شکری که برای کیک اسفنجی استفاده می کنید چند ثانیه در آسیاب خرد کنید. شکر نباید کاملا پودر گردد بلکه باید خرد گردد تا هنگامی که با سفیده تخم مرغ مخلوط می گردد بتواند ساختار سفیده را بشکند و پف بیشتری ایجاد گردد.
  • یکی از عواملی که باعث پف زیاد کیک می گردد، زدن سفیده تخم مرغ با پودر شکر به صورت جداگانه است که مخلوط شدن شکر با سفیده تخم مرغ باعث ایجاد حباب شده و این حباب ها منجر به پف کردن کیک می شوند.
  • اگر سفیده تخم مرغ کمتر یا بیشتر از حد زده گردد، کیک پف نمی نماید، سفیده را باید تا حدی زد که فرم بگیرد نه بیشتر.
  • مخلوط کردن سفیده و زرده و آرد باید به صورت صحیح یعنی با لیسک سیلیکونی و به شکل دورانی صورت گیرد. کار کردن با لیسک سیلیکونی به علت انعطافی که دارد خیلی راحت تر است.
  • سایز قالب هم یکی از عوامل مهم در پف کردن کیک است، اگر قالب نسبت به خمیر خیلی عظیم باشد کیک پف نمی نماید.
  • داغ بودن بیش از حد فر باعث پف نکردن کیک می گردد.
  • در فر را تا زمانی که دو سوم زمان پخت سپری نشده به هیچ وجه باز نکنید، چون در غیر اینصورت کیک به اندازه کافی پف نمی نماید.
  • در تهیه کیک اسفنجی با پف زیاد باید خیلی سریع عمل گردد، همه مواد باید از قبل اندازه گیری و آماده شوند، و قالب کیک کنار دست آماده باشد تا حباب های ایجاد شده در مایع از بین نرود.
  • قبل از آغاز پخت کیک اسفنجی، یک بار دستورالعمل کار را به صورت کامل بخوانید و بعد آغاز به کار کنید تا در حین طبخ کیک بتوانید با سرعت بیشتری عمل کنید.
  • مواد مورد استفاده در تهیه کیک را باید از قبل از یخچال خارج کرد تا به دمای محیط برسد، زیرا سرد بودن مواد میزان کف کردن را کم می نماید.
  • اندازه گیری مواد باید دقیق و کاملا مطابق با دستور انجام گیرد و فوت و فن های ذکر شده کاملا رعایت گردد تا کیکی با کیفیت عالی عمل آید.
منبع: setare.com
انتشار: 10 بهمن 1399 بروزرسانی: 10 بهمن 1399 گردآورنده: diabetesngo.ir شناسه مطلب: 447

به "طرز تهیه کیک اسفنجی با پف زیاد، پایه ای مناسب برای انواع کیک" امتیاز دهید

64 کاربر به "طرز تهیه کیک اسفنجی با پف زیاد، پایه ای مناسب برای انواع کیک" امتیاز داده اند | 4.3 از 5
امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه کیک اسفنجی با پف زیاد، پایه ای مناسب برای انواع کیک"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید