طرز تهیه سس چاتنی هندی با ادویه های معطر
به گزارش پزشکی مدرن، چیزی که فرهنگ غذایی هندی و به طور کلی فرهنگ غذایی آسیایی را ممتاز نموده، استفاده از ادویه ها و سس هاست. ادویه ها و سس هایی که هر کدام طعم ویژه ای به غذاها می دهند و باعث می شوند تا مدت ها آن طعم در فکر تان ماندگار گردد. در این دستور پخت از کتاب کاله به سراغ طرز تهیه سس چاتنی رفته ایم.
اما چاتنی چیست؟ به دسته ای متفاوت از چاشنی ها و سس هایی گفته می گردد که معمولا پایه میوه دارند و در کنار آن ها سس، ماست با روغن واقع شده است. در ادامه طرز تهیه چاتنی گوجه و پیاز را به شما آموزش می دهیم، پس خودتان را برای طعمی تند و گرم آماده کنید.
مواد لازم برای تهیه سس چاتنی
- روغن مایع یک قاشق غذاخوری
- پیاز قرمز دو عدد میانه
- گوجه فرنگی سه عدد
- فلفل قرمز سه عدد
- سیر سه حبه
- زنجبیل تازه نصف قاشق چای خوری خرد شده
- نمک به اندازه لازم
- زردچوبه یک قاشق چایخوری
- دانه زیره سبز به اندازه لازم
- دانه خردل به اندازه لازم
- برگ کاری یا برگ بو به اندازه لازم
- بادام هندی دو قاشق غذاخوری
طرز تهیه سس چاتنی
مرحله اول
هندی ها با ادویه٬ها جادو می نمایند. از سیب زمینی سرخ نموده شان گرفته تا کباب و حتی مرغی که سر سفره می گذارند، همه با ادویه های خاص معطر شده اند. در این مطلب هم می خواهیم سراغ یکی از سس های هندی برویم که عطر خاص و فوق العاده ای دارد. برای آغاز روغن مایع را درون تابه بریزید و آن را روی شعله قرار دهید، سپس بادام هندی و دانه ریزه سبز را داخل روغن بریزید و کمی تفت بدهید. پس این که کمی رنگ مواد تغییر کرد، آن ها را از روی شعله بردارید تا خنک شوند.
مرحله دوم
در یک تابه دیگر روغن بریزید و روی شعله قرار دهید تا کاملا داغ گردد، سپس فلفل های قرمز را به روغن اضافه کنید تا کمی تفت بخورد. پیاز و گوجه فرنگی های خرد شده را اضافه کنید. بعد از آن سیر و زنجبیل را به همراه اندازهی نمک و زردچوبه به تابه اضافه کنید. اجازه دهید تا با شعله ملایم تمام مواد کاملا تفت بخورد و تغییر رنگ دهند. در تهیه این سس تنها از بعضی از ادویه های هندی استفاده می کنید.
مرحله سوم
در این مرحله از تهیه سس چاتنی، بادام هندی تفت داده و زیره سبز را آسیاب کنید. مواد گوجه فرنگی و پیاز را داخل مخلوط کن بریزید تا کاملا نرم و یکدست شوند. حالا می توانید بادام آسیاب شده را به آن اضافه کنید. اگراهل تزئین خوراکی ها هستید، دانه های خردل و اندازهی دانه زیره سبز را به همراه برگ کاری تفت بدهید و روی جاتنی بریزید. این سس سرشار از خواص ادویه های هندی است.
سس چاتنی گوجه فرنگی آماده شده است، نوش جان!
منبع: کتاب کاله