دود جنگ قره باغ در آسمان عراق
به گزارش پزشکی مدرن، ایرنا نوشت: دود آتش جنگی که از ارتفاعات ناگورنو قره باغ در 23 روز گذشته سربرآورده، به آسمان عراق نیز کشیده شده و مه رقیق آن این روزها بر سر این کشور رنج کشیده از بحران های مختلف، سنگینی می نماید.
جهت دریافت خدمات طراحی ویلای کردان با گروه ساختمانی آبان در ارتباط باشید. گروه آبان با سالهای تجربه طراحی معماری و ساخت و مشارکت در پروژه های ساختمانی ویلا و باغ کوچک و بزرگ بهترین انتخاب جهت مشاوره و اجرا میباشد.
سایه سنگین جنگ، سه روز بعد از آغاز آن در قره باغ کوهستانی، با اظهارات کاردار سفارت آذربایجان در بغداد، درباره اسباب وقوع درگیری و پاسخ متقابل سفارتخانه ارمنستان در پایتخت عراق به دیپلمات آذربایجانی، بر سر عراق کشیده شد.
چند هفته بعد از این دو اظهار نظر، اینک دو کشور و بعضی رسانه های منطقه ای و همچنین رسانه های وابسته به دو طرف درگیر،یکدیگر را متهم می نمایند که در حال تماس های آشکار و پنهان با بعضی طوایف دینی و قومی عراق هستند تا از آنها به عنوان بخشی از نیروهای مزدور در این جنگ به نفع خود بهره ببرند.
گرچه هنوز هیچ مدرک یا اظهار نظر رسمی در عراق صحت و سقم مشارکت بعضی از اقوام و طوایف این کشور در جنگ قره باغ را تایید ننموده، اما شایعاتی وجود دارد مبنی بر این که بعضی از جنگجوهای عراقی وابسته به حزب کارگران کرد ترکیه (پ.ک.ک) و شماری از جنگجوهای ایزدی در سنجار شمال عراق برای جنگ در صفوف ارتش ارمنستان به خدمت گرفته شده اند.
یک گزارش رسانه ای امروز سه شنبه ادعا نموده که تعدادی از جنگجوهای اقلیت دینی ایزدی در کنار ارتش ارمنستان در منطقه قره باغ با ارتش آذربایجان می جنگند.
این گزارش ها به تعداد این نیروهای شرکت نماینده در جنگ اشاره ای ننموده، اما افزوده است که این نیروها در طول روزهای گذشته برای جنگ در قره باغ به ارمنستان اعزام شده و مورد استقبال بعضی از نمایندگان ایزدی حاضر در مجلس ارمنستان قرار گرفته اند.
طبق این ادعا، جنگجوهای ایزدی پرچم جنگ خود را در ارمنستان به نام امارت ایزدی خان نامگذاری نموده اند.
طبق گزارش ها، جمعیتی از ایزدی ها در ارمنستان زندگی می نمایند و بعد از ارمنی های مسیحی یکی از بزرگترین اقلیت های دینی و نژادی در کشور ارمنستان به شمار می فرایند.
از طرف دیگر، منابع خبری آذربایجانی، سفارتخانه ارمنستان در بغداد را متهم می نمایند که با تعدادی از جنگجویان حزب کارگران کرد ترکیه در شمال عراق به ویژه سنجار خاستگاه تاریخی ایزدی ها تماس گرفته و با انتقال تعدادی از آنها برای مشارکت جنگ در قره باغ به توافق رسیده اند.
این گزارش حاکی است که با توجه به اعلام حمایت کامل آنکارا از دولت باکو، جنگجوهای حزب کارگران کرد ترکیه (پ.ک.ک) جنگ قره باغ را در ادامه جنگ چند دهه خود با دولت ترکیه برای احقاق حقوق در مناطق کردنشین جنوب ترکیه می دانند.
برخلاف آمارهایی که از انتقال شماری از جنگجویان گروه های شبه نظامی در سوریه و لیبی به منطقه مورد مناقشه قره باغ توسط ترکیه، در رسانه ها منتشر شده، هنوز آمار مشخصی در مورد تعداد عناصر عراقی که در صفوف ارتش ارمنستان با ارتش آذربایجان جنگیده اند، منتشر نشده است.
در مقابل ارمنستان نیز طرف مقابل را به یارگیری از میان گروه های تروریستی حاضر در سوریه متهم نموده و مدعی است که ترکیه این نیروهای تکفیری را از سوریه و لیبی به مناطق عملیاتی منتقل نموده است؛ با اینکه آنکارا و باکو همیشه این موضوع را رد نموده اند، اما انتشار و پخش بعضی ویدئوها و تصاویر از شهفرایندان سوری عضو گروه های تروریستی و سلفی هایشان از مناطق عملیاتی قره باغ، مساله را پیچیده تر و گزارش ها را تقویت نموده است.
با اینحال، بغداد از حیث رسمی دو کشور ارمنستان و آذربایجان را به گفت وگو برای حل اختلافات فراخوانده و تا به امروز از هیچ طرف درگیری جانبداری رسمی ننموده است.
وزیر امور خارجه عراق در دوم اکتبر گذشته (11 مهرماه 99) در تماس تلفنی با همتای آذربایجانی در مورد ریشه های بحران بین باکو و ایروان و شرایط جنگ و ابعاد تاریخی آن بحث و گفت وگو کرد.
فواد حسین در این تماس بر ساز وکار گفت وگو برای حل بحران تاکید نمود و گفت که تکیه بر رایزنی و در پیش دریافت راه های سیاسی برای حل اختلافات موجود با استناد به قوانین و قرار دادهای بین المللی بهترین گزینه حل بحران جاری در منطقه قفقاز است.
وی گفت که عراق معتقد است که خشونت و جنگ راه رسیدن به اهداف مورد نظر نیست.
عراقی ها به شدت از کشیده شدن شعله های این جنگ به داخل کشورشان، با توجه به تنوع بافت های قومی و دینی در عراق و تکرار تجربه های تلخ جنگ های مذهبی (2006 تا 2008) نگران هستند.
310 310
منبع: خبرآنلاین