تاثیر انگور روی بهبود سلامت و طول عمر

به گزارش پزشکی مدرن، یافته های تازه درباره نقش انگور در تغییر بیان ژنتیکی، رفتار، شناخت و مغز

تاثیر انگور روی بهبود سلامت و طول عمر

فردید | انگور حاوی پلی فنول ها و فلاونوئیدهایی ست که به داشتن اثر آنتی اکسیدانی و ضدالتهابی معروف هستند.

به گزارش خبرنگاران ؛ جان پزوتو، محقق دانشگاه وِستِرن نواِنگلَند می گوید: همه ما این جمله معروف را شنیده ایم که شما آن چیزی هستید که می خورید. در درستی این گفته شکی نیست، چون این غذاست که ما را از مرحله جنینی به بزرگسالی می رساند.

اما مطالعات تازه بُعد کاملاً تازهی را به این نقل قول قدیمی اضافه می نماید. طبق تحقیقاتی که ما انجام دادیم، غذا در واقع می تواند بیان ژنتیکی ما را تغییر دهد. این یافته شگفت انگیزی ست.

دکتر پزوتو و همکارانش در نخستین مطالعه ای که نتایج آن در مجله فود (Foods) منتشر شد دریافتند که افزودن بلندمدت انگور به رژیم غذایی موش ها منجر به شکل گیری الگو های منحصربفرد بیان ژن، کاهش کبد چرب و افزایش طول عمر حیواناتی می گردد که رژیم غذایی پرچرب غربی دارند.

این تغییر بیان ژن چه تاثیری دارد؟ کبد چرب که حدود 25 درصد جمعیت دنیا به آن مبتلا هستند و در نهایت منجر به عوارض ناخوشایندی مانند سرطان کبد می گردد را می توان با این تغییر به تاخیر انداخت یا جلویش را گرفت. ژن های مسئول ایجاد کبد چرب با مصرف انگور به روشی مفید تغییر می یابند.

در مطالعه دوم که در مجله فود اَند فانکشِن (Food and Function) منتشر شد، نه تنها بیان ژن ها تغییر کرد بلکه متابولیسم هم تغییر یافت.

محققان افزون بر ژن های مرتبط با کبد چرب متوجه سطوح افزایش یافته ژن های آنتی اکسیدان در رژیم های غذایی حاوی مکمل انگور شدند.

دکتر پزوتو می گوید: خیلی از افراد در فکر مصرف مکمل های رژیمی هستند که ادعا شده فعالیت آنتی اکسیدانی بالایی دارند. اما در واقعیت، آنقدر نمی توان آنتی اکسیدان مصرف کرد که تفاوتی ایجاد کند. اگر سطح بیان ژن آنتی اکسیدان را تغییر دهید آن طور که ما هم با افزودن انگور به رژیم غذایی مشاهده کردیم، نتیجه اش یک واکنش کاتالیزوری ست که تاثیر زیادی دارد.

تاثیر قابل توجه دیگر، توانایی انگور در افزایش طول عمر موش هایی بود که رژیم غذایی پرچرب غربی داشتند. معروف است که الگوی رژیم غذایی پرچرب غربی مصرف کننده را دچار چاقی، دیابت، بیماری های قلبی عروقی، سرطان، بیماری های خودایمنی و آلزایمر می نماید.

افزودن انگور به رژیم غذایی روی مقدار مصرف یا وزن بدن اثری نداشت اما مرگ و میر را به تاخیر انداخت. به نقل از دکتر پزوتو: اگرچه قیاس طول عمر موش با انسان پشتوانه علمی دقیقی ندارد، برترین حدسی که می توانیم بزنیم اینست که تغییرات مشاهده شده در مطالعه ما روی موش ها می تواند با افزوده شدن 4-5 سال به عمر انسان مطابقت داشته باشد. البته این نتیجه گیری دقیق نیست، اما روشن است که افزودن انگور به رژیم غذایی بیان ژن را فقط در کبد تغییر نمی دهد.

در مطالعه سوم که در مجله آنتی اکسیدانتس (Antioxidants) منتشر شد، محققان دریافتند مصرف انگور بیان ژن را در مغز نیز تغییر می دهد.

در ضمنً مصرف انگور روی رفتار و شناختی که در اثر رژیم غذایی پرچرب آسیب دیده، اثر مثبت می گذارد به این معنا که تغییر بیان ژن منجر به این واکنش مفید می گردد.

برای دست یابی به نتایج قطعی، مطالعات بیشتری باید انجام گردد، اما نکته قابل توجه اینست که مصرف روزانه انگور روی متابولیسم مغز اثر محافظتی دارد. شاید تا این لحظه تغییر بیان ژن علت این تاثیر در نظر گرفته گردد.

منبع: sci.news

مترجم: زهرا ذوالقدر

منبع: فرادید
انتشار: 10 شهریور 1401 بروزرسانی: 10 شهریور 1401 گردآورنده: diabetesngo.ir شناسه مطلب: 1175

به "تاثیر انگور روی بهبود سلامت و طول عمر" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "تاثیر انگور روی بهبود سلامت و طول عمر"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید