مدت نگهداری شیر پاستوریزه در یخچال ، نکاتی در مورد نگهداری شیرهای بسته بندی

به گزارش پزشکی مدرن، عضو هیئت علمی دانشکده علوم تغذیه با اشاره به نحوه تولید شیرهای استریلیزه و پاستوریزه تاکید کرد که هر دوی این محصولات پس از بازشدن بسته بندی باید در یخچال نگهداری شوند.

مدت نگهداری شیر پاستوریزه در یخچال ، نکاتی در مورد نگهداری شیرهای بسته بندی

به گزارش خبرنگاران، سعیده اسمعیلی، با اشاره به شرایط نگهداری شیر گفت: شیر خام به شدت مستعد فاسد شدن است و از بین بردن میکروب های بیماری زا سبب سالم سازی و افزایش زمان ماندگاری شیر می شود.

وی فرایند پاستوریزاسیون را یکی از روش هایی مطرح نمود که برای از بین بردن میکروب های بیماری زای موجود در شیر استفاده می شود.

این دکتری تخصصی علوم و صنایع غذایی اضافه کرد: در شیر پاستوریزه همچنان تعدادی میکروب غیربیماری زا زنده می ماند که در طول نگهداری این ماده غذایی ممکن است رشد کرده و باعث فساد شیر شود.

استادیار دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به مدت محدود نگهداری شیر پاستوریزه در یخچال گفت: بین پنج تا هفت روز بسته به شرایط حمل و نقل و توزیع می توان شیر پاستوریزه را در یخچال نگهداری کرد.

وی پاستوریزاسیون را فرایندی کاربردی در صنعت غذا برای از بین بردن میکروب های بیماری زا مطرح نمود که در این فرایند حرارتی بین 72 تا 75 درجه سانتیگراد به مدت 10 تا 15 ثانیه بر روی شیر اعمال می شود، سپس به سرعت شیر تا دمای پنج درجه سانتیگراد سرد و بسته بندی می شود.

اسمعیلی استریلیزاسیون را روش دیگری برشمرد که با استفاده از عملیات حرارتی در دماهای بالاتر باعث افزایش زمان ماندگاری شیر می شود.

به گفته وی، در این روش تمام میکروارگانیسم های موجود در شیر اعم از بیماری زا و غیر بیماری زا تحت فرایند استریلیزاسیون از بین می رود و شیر عاری از هرگونه میکروارگانیسم می شود.

این استادیار دانشکده تغذیه در ادامه به فرآیند حرارتی UHT (Ultra High Temperature)یا فرادما اشاره کرد که شامل حرارت دهی شیر در دمای 135 تا 150 درجه سانتیگراد به مدت دو تا پنج ثانیه است و پس از خنک شدن، شیر تحت شرایط کاملاً اسپتیک (کاملاً استریل) در ظروف تتراپک 6 لایه بسته بندی می شود.

اسمعیلی تاکید کرد: در محصولات استریلیزه تا قبل از باز شدن درب بسته بندی، هیچ میکروارگانیسمی حتی در شرایط نگهداری خارج از یخچال (دمای محیط) قادر به رشد نیست و تا مدت شش ماه قابلیت نگهداری در شرایط دمای محیط را دارند.

به گفته وی، علت ماندگاری بالای شیرهای فرادما، ماهیت فرآوری این محصولات است که آنها را در زمره محصولات با عمر نگهداری بالا قرار می دهد و این محصولات عاری از هر گونه نگهدارنده و اضافه کردنی هستند.

این دکتری تخصصی علوم و صنایع غذایی گفت: بهترین کیفیت شیرخام کارخانه که تحمل فرآیند حرارتی بالاتر را دارد برای خطوط تولید استریل استفاده می شود. وی در ادامه گفت: نوع فرآیند حرارت دهی، شرایط کاملاً استریل فرآیند و بسته بندی مخصوص چند لایه مانع از ورود اکسیژن و نور به داخل بسته بندی های استریل می شود و امکان نگهداری شیر استریل را در طولانی مدت فراهم می کند.

اسمعیلی در پایان کرد: در صورت باز شدن درب بسته بندی، شیرهای فرادما نیز مانند شیرهای پاستوریزه باید در یخچال نگهداری شوند و مدت نگهداری آنها در یخچال نیز پس از باز کردن بسته بندی مانند شیرهای پاستوریزه است.

منبع: همشهری آنلاین
انتشار: 25 مرداد 1404 بروزرسانی: 25 مرداد 1404 گردآورنده: diabetesngo.ir شناسه مطلب: 1490

به "مدت نگهداری شیر پاستوریزه در یخچال ، نکاتی در مورد نگهداری شیرهای بسته بندی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "مدت نگهداری شیر پاستوریزه در یخچال ، نکاتی در مورد نگهداری شیرهای بسته بندی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید