چگونه فرزندتان را برای شروع سال تحصیلی آماده کنید؟

به گزارش پزشکی مدرن، فصل مدرسه نزدیک است و به زودی تعداد زیادی از دانش آموزان، سال تحصیلی تازه خود را شروع می نمایند. والدین برای موفقیت فرزند خود در زمینه تحصیل، کوشش می نمایند تا با فراهم آوردن شرایط مناسب، آن ها را حمایت نمایند. ولی به غیر از مسائل مالی موضوعات دیگری هم وجود دارد که بهتر است از طرف والدین به بچه ها آموزش داده گردد. مواردی مثل پرورش عادت های مناسب، افزایش شور و اشتیاق برای شروع سال تحصیلی و یادگیری، یاری به آن ها برای شناخت مسائلی که باید در مدرسه انتظار داشته باشند و حتی مسائلی که برآورده کردن آن ها از دانش آموزان انتظار می رود، بر عهده پدر و مادر است.

چگونه فرزندتان را برای شروع سال تحصیلی آماده کنید؟

اولین قدمی که برای آغاز سال تحصیلی نو برداشته می گردد، آماده کردن لباس، کوله پشتی با وسایل مورد احتیاج و لوازم تحریر نو است. در روزهای اول مدرسه دانش آموزان معلمان خود را دیدار می نمایند، محل کلاس نو خود را می شناسند و با هم کلاسی ها آشنا می شوند. ولی پیروزیت واقعی در تحصیل، با آنچه ممکن است در ظاهر دیده گردد، فرق دارد. احساس پیروزیت چیزی است که با تمرین های پیروز فکری و عاطفی به دست می آید.

یکی از روش هایی که می تواند روند آغاز سال تحصیلی را برای دانش آموزان راحت تر کند، این است که زمان خواب و صرف غذا در روزهای تعطیل منظم بماند و تفاوت زیادی با زمان مدرسه نداشته باشد. این نظم را می توانید در روزهای پایانی تعطیلات هم دنبال کنید تا آغاز سال تحصیلی و مدرسه به راحتی انجام گردد. والدین باید به گونه ای رفتار نمایند که فرزندشان مدرسه را دوست داشته باشد و برای آغاز تحصیل هیجان زده شوند. برای این منظور نکات زیر را مطالعه کنید.

بهبود تفکر در خصوص پیروزیت تحصیلی

برخی از متخصصان تحصیل و خانواده اظهار دارند پیروزیت تحصیلی تنها با آنچه آموزش داده می گردد، صورت نمی گیرد. بلکه آنچه در فکر کودک وجود دارد مثل آرامش درونی و احساس حیرت و قدردانی، می تواند یادگیری را تقویت کند.

احساس تشکر و قدردانی باعث آزاد شدن هورمون دوپامین و سراتونین می گردد و اضطراب و افسردگی را از بین می برد. زمانی که احساس قدردانی داشته باشید، به جای آنکه به مسائل منفی اطراف توجه کنید، راحت تر بر اتفاقات خوب تمرکز دارید و مثبت تر به اطراف می نگرید. بسیاری از والدین در درجه اول به نمرات بچه ها خود در مدرسه توجه می نمایند. ولی در حقیقت باید بدانید که احساس شادابی و سلامت اجتماعی بخش جدانشدنی از پیروزیت تحصیلی و پیشرفت در مدرسه به شمار می رود.

پیشنهاد می گردد ابتدا به اتفاق نظر برسید که پیروزیت در خانواده شما به چه معنا است و سپس برای دستیابی به آن پیش بروید. این مسیر بدون شک فراز و نشیب بسیاری دارد، ولی نباید از آن بترسید. والدین وظیفه دارند به بچه ها خود بیاموزند که تلاش، چالش و حتی مبارزه و شکست موانعی در مسیر پیشرفت نیستند و راهشان را مسدود نمی نمایند. در واقع پیروزیت مسیری است که فرد در آن رشد می نماید و قوی تر می گردد.

مراقبت فردی

نکته مهم دیگر در این زمینه تأکید بر مراقبت شخصی است و بچه ها باید این مورد را از پدر و مادر خود الگوبرداری نمایند. مراقبت فردی خوب شامل فعالیت فیزیکی، مدیتیشن و تمرین های فکر آگاهی می گردد. این مراقبت به پیروزیت تحصیلی دانش آموزان هم یاری می نماید.

مدیتیشن احتیاج به تمرین فکری دارد، بر زمان حال متمرکز است و به لحظه توجه می نماید، ولی اغلب افراد از این مهارت محروم هستند. شما معمولا به جای توجه به کاری که در حال حاضر انجام می دهید، به مسائل مختلف دیگر فکر می کنید. زمانی که فرزندتان با شما صحبت می نماید، تلفن همراه خود را کنار بگذارید و صد درصد توجه خود را به او بدهید. زمانی که در یک مکانی حضور دارید، کاملا در همان جا متمرکز باشید.

مدارس در حال افزایش آموزش یا تشویق به انجام تمرین های فکر آگاهی هستند و حتی برخی از آن ها چند دقیقه از برنامه روزانه خود را به مدیتیشن و مراقبه اختصاص می دهند. برخی از مطالعات صورت گرفته در این زمینه نشان می دهد دانش آموزانی که از فکر آگاهی در کلاس لذت می برند، نمرات بهتری کسب می نمایند و سطح بیشتری از درگیری با درس را نشان می دهند.

احساس قدرت دادن

یکی از افراد تاثیرگذار در زمینه آموزش، در کودکی با ملیت روسی به مدرسه انگلیسی زبان رفته بود. او دوران مدرسه و آغاز سال تحصیلی خود را این گونه بازگو می نماید: من آن قدر کوچک بودم که زبان انگلیسی برایم سخت به نظر می رسید ولی از طرفی دیگر به مقدار ای بزرگ بودم که بدانم مشکل چیست. زمانی که یک دختر بچه کوچک بودم، یک لحظه مهربانی زندگی ام را برای همواره تغییر داد. یکی از هم کلاسی هایم تصور می کرد صحبت کردن من به زبان خارجی مجذوب کننده است و مثل یک قدرت ماورایی به نظر می رسد. او به والدین توصیه می نماید برترین روش برای مجذوب کننده نشان دادن مدرسه برای بچه ها این است که به گونه ای رفتار نمایند تا او تصور کند با دیگران فرق دارد و ابرقدرتی دارد که او را منحصر به فرد و خاص می نماید.

تاثیر والدین برای کودک

برخی از والدین زمانی که می بینند کودکشان به مقدار ای بزرگ شده که باید به مدرسه برود، به یاد دوران تحصیل خود می افتند. برخی از آن ها خاطرات کودکی و آغاز سال تحصیلی خود را برای فرزندشان تعریف می نمایند و ترس یا انتظاری در او به وجود می آورند که بی علت است.

گفته های پدر و مادر در خصوص مدرسه در نگرش بسیاری از دانش آموزان تأثیر می گذارد و می تواند تأثیرات منفی بسیاری در فکریت و احساس آن ها برای آغاز سال تحصیلی به وجود آورد. پس به جای آنکه به فرزند خود بگویید تو باید به مدرسه بروی، بهتر است بگویید وقت آن رسیده که به مدرسه بروی. با همین جمله ساده تجربه مدرسه برای بچه ها مثبت تر و بهتر می گردد و به جای ترسیدن، به سوی آینده پیش می روند.

یکی از مسائلی که در رابطه با بسیاری از پدر و مادرها دیده می گردد، احساس ترس آن ها برای بازگشت بچه هاشان از مدرسه است و به راحتی به دانش آموز منتقل می گردد. این حس خصوصا در خصوص بچه هایی که برای اولین بار به مهد کودک یا پیش دبستانی می روند، بیشتر وجود دارد.

به توصیه بسیاری از متخصصان اگر دانش آموزی سال بدی را پشت سر گذاشته است، والدین باید به او یادآوری نمایند که سال تحصیلی نو و اتفاقات خوب در راه است. گاهی دانش آموزان به علت نتیجه ناخوشایند سال پیشین، احساس نا امیدی می نمایند، به آن ها یادآوری کنید که شانس نوی برای درخشش و پیروزیت پیش رویشان واقع شده است.

به گفته معلمان یکی از سخت ترین مسائل برای دانش آموزان مقاطع پایین تر، جدا شدن از خانواده و احساس نگرانی از دوری آن ها است. به پیشنهاد او قرار دادن یک عکس خانوادگی در کیفش باعث می گردد هر زمان که بخواهد چهره های آشنا و محبت آمیز را ببیند.

با آغاز سال تحصیلی شنوای احساسات بچه ها باشید

برای آنکه به فرزند خود حس اطمینان خاطر ببخشید، به حرف هایش گوش دهید. حداقل 15 دقیقه زمان در نظر بگیرید و از او بخواهید تا در خصوص آنچه در فکرش می گذرد، با شما صحبت کند. حتی قدم زدن و پیاده روی کوتاه در پارک یا در اطراف خانه هم یاری نماینده است و باعث می گردد فرزندتان راحت تر حرف بزند.

والدین باید به بچه ها خود یاری نمایند تا احساسات متعادل و طبیعی داشته باشند و بتوانند آن را در قالب کلمات توصیف نمایند. برای مثال می توانید به یک دانش آموز کلاس اول بگویید: شاید کمی هیجان زده، دست پاچه یا حتی ترسیده باشی. این احساسات کاملا طبیعی هستند و هر کس می تواند با آن روبرو گردد. این جمله های ساده حتی در روزهای نخست آغاز کار نو یا هر اتفاق تازه ای در زندگی هم دلگرم نماینده خواهد بود.

موضوعی که بسیاری از والدین از آن متنفر هستند یا عمیقا درگیر آن می شوند، امنیت مدارس است. باید حتما در رابطه با این مسائل با فرزند خود حرف بزنید، نحوه عبور از پارکینگ مدرسه یا خیابان را به او آموزش دهید و در خصوص خطری که افراد غریبه ممکن است برای او داشته باشند، شرح دهید.

حتی برخی از روان پزشکان و روان درمانگران والدین و خانواده پیشنهاد می نمایند پدر و مادرها باید بچه ها خود را از مواردی مثل خطرات جسمی و فیزیکی یا آسیب های دیگر آگاه سازند. هرچند این موضوع ممکن است برای کودک به یک ترس واقعی تبدیل گردد، ولی از طرف دیگر می تواند از اتفاقات احتمالی پیش گیری کند.

با وجود آنکه مطرح کردن این مباحث با توجه به سن و بلوغ دانش آموز متفاوت خواهد بود، ولی اگر با همکلاسی های خود در خصوص خشونت های اعلام شده در اخبار صحبت نمایند، ممکن است نسبت به آن برداشت اشتباه داشته باشند. والدین باید بچه ها خود را ترغیب نمایند تا در خصوص احساساتشان حرف بزنند و بدانند که پدر و مادر جوابگوی سوالات هستند.

گوش دادن به حرف و احساسات فرزند به هیچ وجه زیاده روی نیست. زمانی که شما برای فرزند خود محیطی به وجود آورید تا بتواند به شما اعتماد کند که بدون قضاوت کردن به حرف هایش گوش می دهید، عملکرد او در مدرسه متفاوت می گردد.

بچه هایی که بحرانی مثل جدایی والدین، مرگ یا حتی بیماری والدین را در زندگی تجربه می نمایند، احتیاجهای عاطفی خاصی دارند و در بین آن ها غم و اندوه شایع ترین است. البته زورگویی هم مشکل دیگری است که آن هم می تواند ناراحتی به وجود آورد.

برخورد با زورگویی در مدرسه

اگر فرزند شما قربانی یک زورگویی یا قلدری باشد، مراقبت و نظارت بیشتری احتیاج دارد. مطمئن شوید که معلم و مسئولین مدرسه از این زورگویی آگاه هستند. رفتارهای فرزند خود را تحت نظر داشته باشید تا اگر تغییر ناگهانی اخلاقی یا گوشه گیری و دوری از فعالیت های خانوادگی دارد، بتوانید آن را به سرعت حل کنید. غم و ناراحتی یک احساس ناگفته است که بر اثر آسیب های مدرسه و خانواده به زندگی بچه ها سرایت می نماید. آگاهی والدین از ناراحتی کودک آن ها را به برداشتن قدم برای حل مشکل فرا می خواند و در این فرآیند اولین مرحله، حفظ زندگی سالم از نظر عاطفی و شادی است.

سعی کنید همواره بچه ها خود را با لبخند در آغاز سال تحصیلی و البته همواره روانه مدرسه کنید. حتی اگر روزهای سختی را گذرانده باشید، تصویر لبخند شما در فکر او بسیار قدرتمندتر است.

این مطلب صرفا جنبه آموزش و اطلاع رسانی دارد. پیش از استفاده از توصیه های این مطلب حتما با پزشک متخصص مشورت کنید. برای اطلاعات بیشتر بیانیه برطرف مسؤولیت خبرنگاران مگ را بخوانید.

منبع: Desert

منبع: دیجیکالا مگ
انتشار: 8 شهریور 1402 بروزرسانی: 8 شهریور 1402 گردآورنده: diabetesngo.ir شناسه مطلب: 1332

به "چگونه فرزندتان را برای شروع سال تحصیلی آماده کنید؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "چگونه فرزندتان را برای شروع سال تحصیلی آماده کنید؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید