آموزش شور کردن اشپل ماهی سفید با ماندگاری زیاد به روش گیلانی

به گزارش پزشکی مدرن، اشپل شور، اشپیل شور یا اشبل شور که در واقع همان خاویار شور شده ماهی سفید است، یکی از خوشمزه ترین و در اصل یکی از محبوب ترین انواع مزه و پیش غذاهای گیلانی است که همراه با باقالی سبز، گردو و سیر تازه با نان داغ یا برنج سرد به عنوان میان وعده سرو می گردد. بعلاوه، اشپل شور را می توانید به عنوان چاشنی با انواع کباب، باقلاقاتق، میرزاقاسمی و دیگر غذاهای گیلانی نوش جان کنید. نحوه شور کردن اشپل ماهی سفید در خانه کار سختی نیست. با ما در این مقاله از در همراه باشید تا طرز تهیه اشپیل شور را به شما آموزش دهیم.

آموزش شور کردن اشپل ماهی سفید با ماندگاری زیاد به روش گیلانی

مواد لازم برای تهیه اشپیل شور (برای 8 نفر)

مواد اولیهمقدار مورد احتیاج
اشپل تازه ماهی سفید2 عدد
نمک دریا2 لیوان فرانسوی دسته دار
آب1 لیوان فرانسوی دسته دار
کاغذ روغنیبه مقدار لازم

مدت زمان لازم برای آماده سازی مواد اولیه اشپل شور: 30 دقیقه

مدت زمان لازم برای تهیه اشپل شور: 2 هفته

مراحل شور کردن اشپل ماهی سفید

در طرز تهیه اشپیل شور باید همه قسمت های اشپل ماهی را غرق در نمک کنید تا از فساد و خرابی آن جلوگیری نموده و ماه ها از آن بهره ببرید به همین علت است که اشپل طعم شوری دارد. اشپل شور را می توانید به عنوان چاشنی با(به این صورت که در هر لقمه با دست مقداری برنج، یک تکه کباب، مغز گردو و باقالی و پیاز خام که در گیلانی به آن پلا مشته می گویند قرار می گیرد)، ، و دیگر غذاهای گیلانی میل کنید.

مرحله اول: اشپل را از شکم ماهی خارج کنید

پیش از آغاز مراحل درست کردن اشپیل شور، ضروری است اشپل ماهی را به صورت درسته و بدون ایجاد پارگی از شکم ماهی بیرون بیاورید. این کار را با دقت و حوصله انجام دهید تا پوسته خارجی اشپل ماهی به هیچ عنوان آسیب نبیند.

مرحله دوم: اشپل ماهی را بشویید

در این مرحله از طرز تهیه اشپل شور خانگی، اشپل درسته را در آبکش قرار دهید و زیر شیر آب با فشار کم بگیرید تا بدون پاره شدن کاملا شسته و خون آن گرفته گردد. سپس، سبد حاوی اشپل را به مدت یک ساعت در سینک ظرفشویی بگذارید تا آب اضافی آن کاملا خارج گردد.

مرحله سوم: اشپل ماهی را در نمک بخوابانید

در این مرحله از طرز تهیه اشپل ماهی سفید، یک برگ کاغذ روغنی را در ابعاد اشپل ماهی برش بزنید. کاغذ روغنی برش خورده را کف یک ظرف درب دار پهن کنید. سپس، روی آن را با مقدار زیادی بلورهای نمک بپوشانید.

در ادامه، اشپل ماهی را روی بلورهای نمک بگذارید و باقی نمک را نیز روی اشپل ماهی بریزید. توجه داشته باشید، تمام سطح اشپل ماهی و اطراف آن باید با کریستال های نمک پوشیده شده و غرق در نمک گردد؛ به طوری که هیچ نقطه ای از اشپیل ماهی دیده نگردد.

برای خرید نمک دریا می توانید به روش های و اینترنتی به وسیله فروشگاه های اقدام کنید.

مرحله چهارم: اشپل ماهی نمک سود را با کاغذ روغنی بپوشانید

در این مرحله از فرایند تهیه اشپل شور ماهی سفید، روی اشپل ماهی پوشیده با بلورهای نمک را هم با یک برگ کاغذ روغنی بپوشانید. در صورت تمایل، می توانید کاغذ را دور محتویات داخل ظرف بپیچید. توجه داشته باشید، در هر حال باید همه قسمت های اشپل ماهی غرق در نمک باشد.

مرحله پنجم: اشپل ماهی نمک سود را در یخچال بگذارید

حالا به مقدار یک لیوان آب روی بلورهای نمک داخل ظرف بریزید. سپس، درب ظرف را ببندید و ظرف حاوی اشپل ماهی آغشته به نمک را برای 2 هفته در یخچال قرار دهید تا نمک به خورد اشپیل ماهی برود، رنگ آن تغییر کند و نارنجی گردد.

مرحله ششم: اشپیل شور را از نمک خارج کنید

پس از گذشت 2 هفته، اشپل شور آماده است و می توانید آن را از انبوه کریستال های نمک خارج کنید. سپس، اشپیل شور را دوباره در کاغذ روغنی بپیچید و داخل یک ظرف درپوشیده بگذارید. ظرف حاوی اشپل ماهی شور را در یخچال قرار دهید و ماه ها از آن بهره ببرید.

مرحله آخر: اشپیل شور را سرو کنید

شما می توانید بسته به احتیاجتان مقداری از اشپل ماهی شور را جدا کنید و در ظرف سرو بریزید. سپس، این خوراکی خوشمزه را همراه با باقالی سبز، گردو و سیر تازه با نان داغ به عنوان میان وعده نوش جان نموده یا همراه با انواع غذای گیلانی و چلوکباب نوش جان کنید.

بیشتر بخوانید:

نکات مهم در طرز تهیه اشپیل شور

  • در طرز تهیه اشپیل شور، حتما اشپل ماهی را غرق در کریستال های نمک کنید. در غیر این صورت، اشپل ماهی فاسد می گردد و یخچال شما بو می گیرد.
  • برای تهیه اشپل ماهی شور، به جای کاغذ روغنی می توانید از کاغذ A4 بدون خط بهره ببرید.
  • در طرز تهیه اشپل ماهی سفید شور می توانید اشپل ماهی را به طور مجزا در کاغد روغنی بپیچید و اطراف آن را با مقدار زیادی از بلورهای نمک کاملا بپوشانید.
  • در هنگام سرو اشپل شور می توانید مقدار دلخواه از اشپیل ماهی (مقدار مصرفی در همان وعده) را با چاقو جدا کنید و زیر شیر آب بگیرید تا مقدار شوری آن کمی متعادل تر گردد. سپس، اشپل ماهی آغشته به نمک را همراه با غذاهای دلخواه یا به عنوان میان وعده میل کنید.
  • برای گرفتن شوری اشپل ماهی می توانید آن را به روش بن ماری روی بخار آب بگذارید و پس از 20 دقیقه نوش جان کنید.
  • یکی از غذاهایی که با اشپل ماهی درست می گردد کوکو اشپل ماهی است. برای مطالعه طرز تهیه کوکو اشپل خوشمزه روی لینک مطلب آن کلیک کنید.

سوالات متداول درباره اشبل شور گیلانی

اشپل شور چیست؟

اشبل، اشپل یا اشپیل شور نوعی غذای محلی گیلان است که به عنوان میان وعده یا چاشنی سرو می گردد. این غذای محلی با استفاده از تخم های رها نشده ماهی سفید و بعضی از دیگر انواع ماهی ها تهیه می گردد و از ارزش غذایی بسیار بالایی برخوردار است.

طریقه مصرف اشپل شور چگونه است؟

اشپل شور همراه با باقالی تازه، گردو و سیر با نان تازه به عنوان میان وعده خورده می گردد یا این ترکیب به صورت یک بشقاب مزه محلی سرو می گردد. بعلاوه، اشپل ماهی شور را می توانید به عنوان چاشنی همراه با غذاهایی مانند کباب، میرزاقاسمی، باقلاقاتق و دیگر انواع غذاهای گیلانی میل کنید. ترکیب عجیب و خوشمزه پلا سرد (برنج کته سرد) با اشپل شور هم یک ترکیب پرطرفدار در گیلان است.

روش نگهداری اشپل شور چگونه است؟

برای نگهداری اشپل شور، کافی است آن را در یک ظرف درب دار داخل یخچال بگذارید و مقدار مورد احتیاج از آن را در هر نوبت با چاقو جدا نموده و میل کنید.

طرز شستن اشپل ماهی قزل آلا چگونه است؟

طرز شستن اشپل ماهی قزل آلا هم درست مانند اشپیل ماهی سفید به این صورت است که باید آن را زیر شیر آب با فشار کم بگیرید یا در یک کاسه آب خنک بگذارید و ماساژ دهید. به این ترتیب، خون و آلودگی ها از سطح اشپل ماهی تمیز می گردد. طرز تهیه اشپل ماهی سالمون و قزل آلا هم مثل اشپل یا همان خاویار ماهی سفید است.

منبع: افق کوروش
انتشار: 15 آبان 1403 بروزرسانی: 15 آبان 1403 گردآورنده: diabetesngo.ir شناسه مطلب: 1398

به "آموزش شور کردن اشپل ماهی سفید با ماندگاری زیاد به روش گیلانی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "آموزش شور کردن اشپل ماهی سفید با ماندگاری زیاد به روش گیلانی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید