طرز تهیه شله زرد برای 4 نفر، فوت و فن های پخت شله زرد؛ دسر محبوب روزه داران
به گزارش پزشکی مدرن، شله زرد یکی از دسر های محبوب ایرانی هاست که معمولاً برای افطار و مناسبت های مختلف به عنوان نذری پخته می گردد و با آن از مهمانان پذیرایی می گردد.
به گزارش همشهری آنلاین، شله زرد، نذری مرسوم بین ایرانیان است. در روز های وفات پیامبر اکرم (ص)، شهادت امام حسن (ع) و امام رضا (ع)، بسیاری از مردم شله زرد می پزند و بین همسایگان و آشنایان خود تقسیم می نمایند. اما این دسر در ماه مبارک رمضان هم هواداران بسیاری دارد؛ به ویژه برای افطار.
پخت این دسر که به دو صورت سرد و گرم سرو می گردد، نکات و فوت و فن هایی دارد که علاوه بر دستور پخت، به این نکات هم می پردازیم:
مواد لازم برای 4 نفر
برنج نیم دانه: یک پیمانه
آب: 7 پیمانه
شکر: یک و نیم پیمانه
گلاب: نصف پیمانه
کره: 50 گرم
خلال بادام و پسته: یک چهارم پیمانه
عرق هل: یک قاشق غذاخوری
زعفران دم نموده غلیظ: نصف پیمانه
طرز تهیه شله زرد برای 4 نفر
1. قبل از آغاز آشپزی خلال بادام و خلال پسته را داخل یک کاسه بریزید و نصف پیمانه گلاب به آن اضافه کنید. این کار باعث می گردد که خلال پسته و بادام به خوبی خیس بخورند و نرم شوند.
2. سپس باید برنج را از شب قبل درون یک قابلمه مناسب بریزید و به آن آب اضافه کنید؛ سطح آب 2 بند انگشت بالاتر از سطح برنج باشد. برنج شله زرد باید چند ساعت قبل از طبخ بدون نمک خیس بخورد. بهتر است از برنج مرغوب ایرانی برای طبخ شله زرد بهره ببرید.
3. برنج خیسانده شده را با آب روی حرارت میانه قرار دهید تا بپزد. سپس زعفران را به آن اضافه کنید و بعد از ده دقیقه شکر را بریزید و اجازه دهید شکر خوب حل گردد. بعد از اضافه کردن شکر شله زرد رقیق تر می گردد، پس قبل از اضافه کردن شکر اندازه غلظت را بنا به سلیقه خودتان امتحان کنید.
به این نکته توجه کنید که قبل از مغز پخت شدن برنج نباید شکر را به آن اضافه کنید، چون بعد از اضافه کردن شکر دیگر برنج مغز پخت نمی گردد.
بعلاوه برای اینکه شله زردتان ته نگیرد بعد از اضافه کردن شکر باید دائماً شله زرد را هم بزنید.
4. خلال ها را همراه با گلاب، عرق هل و کره اضافه کنید. خلال پسته و خلال بادام حتما باید تازه باشد و نباید بوی نم یا بوی ماندگی بدهد، چون در مزه شله زرد تاثیر می گذارد.
5. اجازه دهید تا شله زرد خوب جا بیفتد. زمانی شله زرد جا افتاده است که نرم و روان باشد یا آب از برنج جدا نباشد.
بعد از آن زیر حرارت را خاموش کنید و روی در قابلمه دم کنی بگذارید. یک ربع اجازه دهید تا شله زرد با شعله خاموش و با حرارت خودش دم بکشد. این کار باعث می گردد که شله زرد بعد از سرد شدن، روی آن ترک نخورد و آب نیندازد.
بعلاوه شله زرد بعد از سردشدن غلیظ تر می گردد پس بهتر است آن را خیلی سفت بر نداریم. سفت بودن شله زرد را با کمی آب جوش می توان حل کرد، ولی بعد از ریختن آب جوش حتما باید شله زرد بجوشد.
6. در نهایت شله را در ظرف مناسب بکشید و تزیین کنید. حواستان باشد شله زرد باید داغ در ظرف کشیده گردد در غیر این صورت شله زرد آب می اندازد.
نکته برای پخت شله زرد برای تعداد زیاد
برای درست کردن شله زرد زعفرانی مجلسی به اندازه زیاد باید نسبت ها را به ترتیب زیر زیاد کنید:
اندازه شکر دو برابر برنج و اندازه آب پنج برابر برنج. اگر این نسبت را رعایت کنید می توانید هر اندازه که شله زرد می خواهید را به خوبی عمل بیاورید.
منبع: فرارو