اشتباهات و نباید های مصرف چای

به گزارش پزشکی مدرن، چای یکی از نوشیدنی های محبوب است که افراد بسیار زیادی آن را مصرف می نمایند، اما نکته مهم این است که اغلب افراد در موقع خوردن چای اشتباهاتی را مرتکب می شوند!

اشتباهات و نباید های مصرف چای

به گزارش نمناک، چای یکی از پرطرفدارترین و پر مصرف ترین نوشیدنی ها در دنیا است که انواع مختلفی دارد. این نوشیدنی گرم آرامش بخش بوده و خستگی را از تن بیرون می نماید. چای اگر در حد طبیعی و در زمان مناسبی مصرف شود، خواص درمانی زیادی داشته و برای سلامتی مفید است. متاسفانه بسیاری از افراد اشتباهات زیادی را هنگام نوشیدن چای مرتکب می شوند که بسیار آسیب زا است و از فواید این نوشیدنی ارزشمند می کاهد.

1. چای دیروز را نخورید

چای کهنه دم، به سرعت ویتامین ها و سایر مواد مغذی خود را از دست می دهد و برای نوشیدن مناسب نیست، اما به اسم یک عامل خارجی برای اهداف درمانی استفاده می شود. برای مثال می تواند به اسم دهانشویه، برای تسکین درد زبان، درمان التهاب دهان یا خونریزی لثه استفاده شود و یا می توان آن را روی پوست آسیب دیده یا ملتهب قرار داد. چایی که یک روز قبل آماده شده است، نه تنها به علت اکسیداسیون ارزش غذایی خود را از دست می دهد بلکه ممکن است مورد حمله باکتری ها قرار بگیرد.

2. چای داغ داغ ننوشید

به گفته پزشکانی که این مشکل را در کشور های مختلف آنالیز نموده اند، دمای بسیار گرم آب می تواند گلو، مری و معده شما را تحریک یا حتی صدمه بزند، خصوصاً در صورت استفاده طولانی مدت. دمای مناسب آب برای چای 62 درجه سانتیگراد (یا 144 فارنهایت) است، به این معنی که پس از رسیدن آب به نقطه جوش 100 درجه سانتیگراد (یا 212 فارنهایت)، باید چند دقیقه صبر کنید تا آن را روی چای خود بریزید و میل کنید.

3. از نوشیدن چای طعم دار خودداری کنید

پژوهشگران در چای هایی با طعم مرکبات آثاری از فلز های سرب و آلومینیوم را یافتند. وجود این مواد در چای باعث بروز مسائل قلبی و کلیوی و حتی به وجود آمدن مسائلی در سیستم فراوری مثل می شود. چای های کیسه ای که با مرکبات طعم دار شده اند هم دارای آلومینیوم، سرب و گا ها کادمیوم هستند.

4. چای خیلی غلیظ و پررنگ ننوشید

اندازه زیاد کافئین و تانن موجود در چای غلیظ ممکن است باعث سردرد و بی خوابی شود، علاوه بر این، به سادگی طعم آن قابل تحمل نیست و کمتر کسی میتواند بگوید، چای پررنگ را با لذت می نوشد.

5. چای مقرون به صرفه نخرید

تحقیقات نشان داده است که چای های مقرون به صرفه قیمت بیشتر به دندان ها آسیب می رسانند، زیرا اندازه فلوراید در آن ها بسیار زیاد است و در چای های گرانقیمت و با کیفیت فلوراید کمتری وجود دارد که این تنها به علت مراحل کاشت و برداشت این چای ها می تواند باشد که زیر نظر بهداشت و قوانین سختگیرانه است.

6. قبل از خواب چای ننوشید

نوشیدن چای قبل از خواب می تواند جریان خون و ضربان قلب را افزایش دهد و منجر به هیجان زده و پر انرژی شدن مغز و سیستم عصبی و بی خوابی شود پس اگر می خواهید به طور آگاهانه در شب ها بیدار بمانید، چای بنوشید.

7. چای کیسه ای مصرف نکنید

اغلب چای های کیسه ای دارای اسانس و رنگ های شیمیایی هستند که این رنگ ها می توانند بدن انسان را با بیماری ها و مسائل گوناگون مانند زخم معده، خستگی، یبوست، سردرد و فراوری سموم خطرناک و بروز انواع سرطان ها روبرو نمایند. در فراوری چای کیسه ای از برگ کامل چای استفاده نمی شود و به جای آن خاک چای در کیسه ها قرار داده می شود، بنابراین می توان از این نوع چای به اسم چای کهنه یاد کرد. پر رنگ شدن چای کیسه ای در آب جوش در کمتر از سی ثانیه به علت نامرغوب بودن آن است.

8. برای یاری به بلعیدن دارو ها از چای استفاده نکنید

یکی از عادات کاملا اشتباه در مصرف چای، استفاده از آن به اسم مایعی برای بلعیدن داروست که کاری بسیار نادرست است. تانن موجود در چای می تواند جذب دارو را کاهش داده و بعضی از خواص آن را از بین ببرد.

9. قبل از غذا چای ننوشید

چای مصرف شده قبل از غذا منجر به رقت بزاق می شود و قدرت چشایی شما را ضعیف کند و بر توانایی شما برای لذت بردن از طعم های دیگر در وعده غذایی تأثیر منفی بگذارد. نوشیدن چای قبل از غذا بعلاوه برای هضم غذا مفید نیست. اگر واقعاً می خواهید قبل از غذا چای بخورید حداقل نیم ساعت یا بیشتر قبل از غذا فنجان خود را تمام کنید.

10. بلافاصله بعد از غذا چای ننوشید

همانطور که می دانید، هر نوع نوشیدنی، از جمله چای، بلافاصله بعد از خوردن غذا، غلظت آب معده را کاهش داده، هضم را کند و کل سیستم گوارش را مختل می نماید. از طرفی اسید تاننیک موجود در چای ممکن است بر جذب مناسب پروتئین و آهن در غذا تأثیر بگذارد؛ بنابراین بهتر است قبل از برداشتن مجدد لیوان چای، 20-30 دقیقه بعد از غذا صبر کنید یا اگر می خواهید از چای خود لذت ببرید، حدود یک ساعت صبر کنید.

11. از نوشیدن چای با معده خالی خودداری کنید

خاصیت اسیدی چای می تواند معده خالی شما را ناراحت نموده و باعث حالت تهوع و احساس بیماری شود. این مسئله به ویژه در صورت بروز مسائل گوارشی یا معده ای مانند زخم یا ریفلاکس اسید بسیار به چشم میخورد.

12. از نوشیدن چای سرد خودداری کنید

مانند چای داغ، مصرف چای سرد هم عوارضی دارد. چای سرد می تواند گردش انرژی شما را راکد نموده و به طور بالقوه بلغم در بدن فراوری کند.

13. از جوشاندن یا دم کشیدن چای به مدت طولانی خودداری کنید

اگر چای خود را به مدت طولانی جوشانده یا به مدت طولانی دم کنید، نه تنها شفافیت و عطر چای خود را از دست می دهید بلکه ارزش غذایی آن را هم به علت اثر اکسیداسیون از بین خواهد رفت.

14. از رقیق شدن زیاد چای خودداری کنید

هنگام آماده کردن چای، به غلظت آن توجه کنید و تعادل بین آب و چای را رعایت کنید تا نه چای آماده شده شما بسیار غلیظ باشد و نه بسیار سبک و بی فایده.

15. بیش از حد چای ننوشید

نوشیدن متعادل چای با فوایدی برای بدن به همراه است، اما نوشیدن زیاد چای یعنی بیش از سه تا 4 فنجان می تواند با عوارض جانبی منفی مانند کاهش جذب آهن، افزایش استرس، خواب بی کیفیت و بیقراری، حالت تهوع، سوزش سر دل، سردرد و وابستگی به کافئین همراه باشد. چای سیاه کافئین بیشتری داشته و هرچه زمان دم کشیدن چای بیشتر باشد، اندازه کافئین افزایش می یابد.

منبع: فرارو
انتشار: 11 مرداد 1400 بروزرسانی: 11 مرداد 1400 گردآورنده: diabetesngo.ir شناسه مطلب: 782

به "اشتباهات و نباید های مصرف چای" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "اشتباهات و نباید های مصرف چای"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید