جزییات پروتکل بهداشتی بازگشایی دانشگاه ها اعلام شد

به گزارش پزشکی مدرن، تهران (پانا)- مرکز مشاوره و سلامت وزارت علوم با ابلاغ پروتکل های بهداشتی بازگشایی دانشگاه ها، ورود و حضور دانشجویان، اساتید و کارکنان دارای علایم بیماری کرونا را تحت هر شرایطی به مراکز آموزشی و تحقیقاتی ممنوع خاطرنشان کرد.

جزییات پروتکل بهداشتی بازگشایی دانشگاه ها اعلام شد

به گزارش ایرنا، این دستورالعمل ها با اسم پروتکل بهداشتی مبارزه با بیماری کووید -19 در دانشگاه ها، مراکز آموزشی و تحقیقاتی مواردی را در مورد شرایط بازگشایی دانشگاه ها و حضور مجموعه دانشگاهیان در دانشگاه ها مورد تاکید قرار داده است.

توجه به پیشگیری از تجمع، رعایت فاصله گذاری مناسب فیزیکی در تعاملات بین فردی، ترددها، تهویه مناسب، شستن دست ها و استفاده از وسایل حفاظت فردی از قبیل ماسک برای همه افراد در مراکز مذکور، از جمله موارد این پروتکل است.

این پروتکل ها در محیط های کتابخانه، ساختمان های اداری و آموزشی، کلاسی، آزمایشگاه ها، کارگاه ها، بوفه های غذایی، سالن های ورزشی و استخر، سالن اجتماعات، نمازخانه، حمل و نقل، مراکز بهداشتی و درمانی، دندانپزشکی، سلف سرویس ها، غذاخوری ها و محیط های خوابگاهی باید رعایت شود.

در پروتکل های بهداشتی سال تحصیلی نو درخصوص رعایت این پروتکل ها به وسیله دانشجویان نوالورود، دانشجویان سنوات قبل توضیحاتی داده بعلاوه درباره ارزشیابی دانشجویان، رعایت پروتکل ها در کلاس ها، خوابگاه ها، سلف ها و دیگر بخش ها به مواردی اشاره نموده که بعضی از این دستورالعمل ها به توضیح زیر است:

با توجه به اجرا و تکمیل برنامه واکسیناسیون دانشگاهیان و با توجه به شروع سال تحصیلی نو با اولویت آموزش حضوری دانشجویان در دانشگاه ها دانشکده ها و مراکز آموزشی و تحقیقاتی به اسم اماکن تجمعی، فراهم کردن شرایط لازم برای حفظ سلامت اساتید دانشجویان و کارکنان و به منظور کاهش مواجهه قطع زنجیره تماس بیماری کرونا از اهمیت بسزایی برخوردار است.

در این راستا ضرورت دارد علاوه بر رعایت اصول بهداشتی مقررات ویژه ای به وسیله فاصله گذاری فیزیکی برای کاهش مواجهات متناسب با سطح اضطرار و درجه اهمیت فعالیت های آموزشی و مهارتی در نظر گرفته شود.

توجه به پیشگیری از تجمع، رعایت فاصله گذاری مناسب فیزیکی در تعاملات بین فردی، ترددها، تهویه مناسب، شستن دست ها و استفاده از وسایل حفاظت فردی از قبیل ماسک برای همه افراد در مراکز مذکور مورد تاکید این پروتکل هست بعلاوه لازم است هر یک از دانشگاه ها، دانشکده های علوم پزشکی کشور ستاد مدیریتی مستقیم برای بیماری کرونا تحت اسم مدیریت کرونا ویژه دانشگاه زیر نظر مستقیم رئیس دانشگاه تشکیل دهند.

این ستاد صرفاً در حوزه برنامه های مرتبط با نظارت پیشگیری و درمان بیماری کرونا در سطح دانشجویان، کارکنان و اعضای هیأت علمی دانشگاه و دانشکده های علوم پزشکی کشور فعال خواهد بود.

دانشجویان نو الورود

اجرا و یا تکمیل نمودن برنامه واکسیناسیون کلیه دانشجویان نوالورود در کلیه مقاطع در همان ابتدای ورود به دانشگاه و ترجیحاً هم زمان با ثبت نام در دانشگاه الزامی بوده و دانشگاه موظف به برنامه ریزی لازم در این رابطه است بدیهی است در صورت مجاز بودن فرآیند ثبت نام دانشگاه می بایست هماهنگی لازم را برای واکسیناسیون دانشجویان در دانشگاه های محل سکونت انجام دهد.

برگزاری دو هفته آموزش حضوری برای دانشجویان به منظور برطرف اشکال

کلاس های دروس نظری دانشجویان نوالورود به صورت مجازی برگزار خواهد شد در برنامه ریزی کلاسی این دانشجویان لازم است در طول هر نیمسال تحصیلی حداقل دو هفته آموزش حضوری برای کلاس های برطرف اشکال و کلاس های عملی و آزمایشگاهی لحاظ شود.

کلاس های دانشجویان تحصیلات تکمیلی و دکترای تخصصی نو الورود، با شرط کامل بودن برنامه واکسیناسیون و با رعایت پروتکل های بهداشتی حضوری برگزار خواهد شد.

برگزاری کلاس های ترکیبی برای دانشجویان نو الورود

برگزاری برنامه ها و کلاس های آموزشی دانشجویان نوالورود به صورت ترکیبی (حضوری، مجازی با اولویت حضوری) در ابتدا یا در طول نیمسال، مشروط به کامل بودن برنامه واکسیناسیون و اعلام آمادگی معاونت دانشجویی و فرهنگی جهت ارائه خدمات رفاهی می باشد.

ارزشیابی دانشجویان

ارزشیابی دانشجویان به شرط کامل بودن برنامه واکسیناسیون کلیه آزمون های سرانجام نیمسال باید به صورت حضوری (کتبی، آزمون های مبتنی بر مرکز مهارت های بالینی و یا الکترونیک در مراکز آزمون استاندارد) و رعایت پروتکل های بهداشتی برگزار شوند.

روش های ارزشیابی مستمر و تکوینی در طول نیمسال می تواند به صورت مجازی یا حضوری به اسم مکمل ارزش های ارزشیابی نهایی مورداستفاده قرار گیرد.

دانشجویان به استثنای دانشجویان نوالورود می توانند در صورت تمایل از مرخصی تحصیلی بدون احتساب در سنوات تحصیلی استفاده نمایند.

الزامات اساسی پروتکل های بهداشتی

تعداد دانشجویان حاضر در کلاس ها با احتساب دو مترمربع به ازای هر نفر در نظر گرفته شود.

استقرار جایگاه، نیمکت، کامپیوتر و دانشجو و نظایر آن در فواصل لازم ایمن با رعایت معیار حداقل دو مترمربع به ازای هر نفر صورت پذیرد.

کاهش زمان کلاس های درس

زمان کلاس ها تا جایی که ممکن باشد کاهش یافته و برای انجام تخلیه مناسب توقف کوتاه مدت تدریس و خروج دانشجویان از کلاس در میانه هر جلسه انجام شود.

رعایت فاصله ایمنی حداقل دو متر در قسمت های عمومی و حداقل توقف ازجمله در نمازخانه، سلف سرویس و کارگاه ها و جهت ورود و خروج الزامی است.

کلیه جلسات غیرضروری حذف شده یا به صورت آنلاین برگزار شود.

جلسات نظیر دفاع از سرانجام نامه هم آنلاین و یا با حضور حداقل افراد و با رعایت کامل پروتکل های بهداشتی برگزار شود.

افزایش زمان سرو نهار در سلف سرویس برای جلوگیری از تجمع

به منظور جلوگیری از تجمع در سلف سرویس لازم است مدت زمان سرو ناهار افزایش یابد بعلاوه سرو غذا در محل سلف سرویس با رعایت فاصله دو متر انجام شود (فعالیت سلف صرفاً متناسب با رنگ بندی و شیوه و شرایط بیماری کووید) خواهد بود.

موارد مرتبط با خوابگاه های دانشجویی

هر اتاق در خوابگاه دانشجویی صرفاً برای استفاده از حداکثر چهار دانشجو در نظر گرفته شود.

استفاده دانشجویان از ماسک در محل های عمومی خوابگاه، مانند آشپزخانه، نمازخانه، سالن ورزشی، سالن مطالعه و تلویزیون با رعایت فاصله گذاری فیزیکی الزامی است استفاده از وسایل مشترک در آشپزخانه خوابگاه ممنوع است.

گندزدایی، نظافت و رعایت مسائل بهداشتی در مکان های عمومی و سرویس های بهداشتی سه نوبت در شبانه روز در خوابگاه الزامی است.

کلیه کارکنان خوابگاه ملزم به استفاده از وسایل حفاظت فردی مانند ماسک و دستکش یک بار مصرف هستند، نصف علائم متعدد هشدار بیماری کرونا در محل دید دانشجویان در خوابگاه ها الزامی است.

اختصاص اتاق مجزا جهت قرنطینه دانشجویان دارای علائم کرونا

در نظر گرفتن اتاق مجزا جهت قرنطینه دانشجویان خوابگاهی دارای نشانی یا مبتلا به بیماری کووید الزامی است.

رعایت فاصله گذاری 2 متری در آزمایشگاه ها

هنگام انجام کار عملی و یا تئوری در کارگاه و آزمایشگاه فاصله افراد از هم حداقل دو متر باشد.

وجود سیستم تهویه در محل کارگاه و آزمایشگاه لازم است استفاده افراد از محل کارگاه و آزمایشگاه جهت انجام کارهای اداری ممنوع است.

استفاده از وسایل حفاظت فردی مانند دستکش یکبارمصرف و لاتکس ماسک هنگام کاردر آزمایشگاه الزامی است.

شرایط برگشت دانشجویان مبتلا به کرونا به دانشگاه

دانشجویان مبتلا به کرونا پس از طی دوران درمان و نقاهت برای بازگشت به دانشگاه مراکز آموزشی و تحقیقاتی لازم است مورد ارزیابی پزشک معتمد مراکز جامع سلامت قرار گیرند.

ممنوعیت ورود دانشجویان، اساتید و کارکنان دارای علائم به دانشگاه

ورود یا حضور دانشجویان، اساتید و سایر کارکنان دارای علائم بیماری تحت هر شرایطی به مراکز آموزشی و تحقیقاتی ممنوع می باشد.

شرایط و مقدار استفاده از استعلاجی بیماران کرونا برای دانشجویان، اساتید با تأیید پزشک معتمد می باشد.

دانشجویان دارای بیماری کرونا در دانشگاه و خوابگاه دانشجویی به وسیله مسئولان مربوطه به وسیله جهت تست پی سی ار، ارجاع شده و در صورت مثبت شدن تست با تأیید پزشک معتمد در محل قرنطینه دانشجویی و یا منزل به مدت چهارده روز قرنطینه و در صورت مساعد بودن اوضاع تحت آموزش مجازی قرار می گیرند.

برای هم کلاسی ها هم خوابگاهی ها و هم سرویس هایی که با دانشجوی مبتلا به بیماری کرونا مواجهه داشتند اقدامات زیر انجام شود:

انجام رپید تست برای اشخاصی که با بیمار مبتلا به کرونا تماس داشتند.

شرایط دانشجویان تست شده به وسیله ناظران مراکز جامع سلامت به مدت پنج روز پایش شود.

در صورت مشاهده ابتلاء یک دانشجوی دیگر از دانشجویان تحت مراقبت پنج روزه، کلاس و خوابگاه مربوط به مدت چهارده روز تعطیل و دانشجویان به محل هایی در نظر گرفته شده برای قرنطینه اعزام شوند.

دانشجویان مبتلا به کرونا پس از طی دوران نقاهت جهت برگشت به دانشگاه لازم است مورد ارزیابی پزشک معتمد مراکز جامع سلامت قرار گرفته و برگه تأییدیه سلامت دریافت نمایند.

پایش سلامت جسم و روان دانشجویان از اول مهرماه

مجید صفاری نیا مدیرکل مرکز مشاوره و سلامت سازمان امور دانشجویان هم پیش از این، درباره پایش سلامت جسم و روان دانشجویان از ابتدای سال تحصیلی، گفته بود: آنالیز طرح پایش سلامت جسم و روان هم زمان با اجرای پروتکل های بهداشتی، انجام می شود.

به گفته صفاری نیا، دانشجویان همه مقاطع تحصیلی در سامانه ای که دانشگاه معرفی می نماید، خود اظهاری می نمایند. بعد از این مرحله، اطلاعات پایش سلامت روان به وسیله متخصصان در مراکز مشاوره آنالیز می شود و اگر نمره افراد از میانگین بالاتر باشد، به صورت حضوری یا مجازی به مراکز مشاوره خوانده می شوند. این مراکز به وسیله سوالات استاندارد با دانشجویان مصاحبه می نمایند.

وی بعلاوه در مورد پایش سلامت جسم، گفته بود که در پایش سلامت جسم، متغیرهایی مثل فشار خون، مسائل قلبی، تغذیه حتی کرونا مورد توجه قرار می گیرد؛ مراکز بهداشت و درمان دانشگاه ها این اطلاعات دانشجویان را آنالیز و به دانشجویان خدمات ارایه می نمایند.

منبع: خبرگزاری پانا
انتشار: 21 مهر 1400 بروزرسانی: 21 مهر 1400 گردآورنده: diabetesngo.ir شناسه مطلب: 863

به "جزییات پروتکل بهداشتی بازگشایی دانشگاه ها اعلام شد" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "جزییات پروتکل بهداشتی بازگشایی دانشگاه ها اعلام شد"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید